Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsAppin toimintaa rajoitettiin Kiinassa – Kuvien ja videoiden lähetyksessä ongelmia

1
Manu Pitkänen

WhatsAppin toimintaa rajoitettiin Kiinassa – Kuvien ja videoiden lähetyksessä ongelmia
WhatsAppiin kohdistuvia estouutisia on kuultu etupäässä Brasilian suunnalta, mutta nyt Kiinan uskotaan rajoittaneen pikaviestipalvelun toimintaa maassa. Kuvien ja videoiden lähettäminen maassa ei ole välttämättä onnistunut, mikä johtuu The New York Timesin haastatteleman asiantuntijan mukaan valtiollisen toimijan puuttumisesta.

Kuvien ja videoiden estämisen motiivina epäillään olevan Kiinan hallinnon kannalta epämieluisan kuvamateriaalin leviämisen estäminen. Toisinajattelija Liu Xiaobon kuolema, Hongkongin erityishallintoalueen juhlallisuudet sekä Kiinan kommunistisen puolueen 19. puoluekokouksen lähestyminen saattavat olla tekijöitä, joiden takia tiedonsiirtoa halutaan rajoittaa.

WhatsAppin toiminnan rajoittamisen etuna on Kiinan näkökulmasta sekin, että kansalaiset saattavat suosia paikallista WeChat-palvelua aikaisempaa enemmän. Voikin olla, että kyseessä on protektionistinen toimi, jolla yritetään pönkittää WeChatin asemaa. Aiemminkin Kiinan sensuuritoimet ovat toimineet paikallisten palveluiden hyväksi, esimerkkeinä Baidu-hakukone (Google-sensuuri) sekä Weibo (Twitterin esto).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

avthein
avthein

1

Operaattoreiden syytä siirtyä oletuksenakin päästä päähän ulottuvaan aukottomaan salaukseen. Silloin operaattorilla itselläänkään ei ole mitään mahdollisuuksia puuttua liikenteen sisältöön. Eli samalla myös täysin toimiva verkkoneutraliteetti myös.

Ei kiinteistöjenkään omistajia ja haltijoita pakoteta asentamaan ja operoimaan valvontakameroita, mikrofoneja yms. vuokraamiensa kiinteistöjen osalta. Samaa periaatetta syytä soveltaa myös netissä sekä operaattoreiden että palveluntarjoajien toimesta. Eli täysi vastuu on vain käyttäjillä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.