Vertailussa kaksoiskamerat: OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus

10
Matti Robinson

Vertailussa kaksoiskamerat: OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus
Hiljattain markkinoille saapunut OnePlus 5 on kiinalaisyhtiön yritys parantaa edellisvuoden huippupuhelimista. Tällä kertaa kenties tärkein uudistus on tapahtunut kamerassa, joka on päivitetty ensimmäistä kertaa OnePlus-laitteessa kaksoiskameraan.

OnePlus 5 sisältää paljon samaa kuin tämän hetken paras iPhone-malli. Viiden ja puolen tuuman näytön sekä melkoisesti samankaltaisen ulkonäön lisäksi OnePlus on päättänyt tuoda huippupuhelimeensa kaksoiskameran, joka muistuttaa kovasti Applen ratkaisua.

Itse kameroissa on tietysti myös eroja, mutta ne tarjoavat mm. samankaltaisen käyttöliittymän, zoomi-ominaisuuden sekä bokeh-efektiä jäljittelevän potrettimoodin.

OnePlus 5 tarjoaa 16 ja 20 megapikselin kamerat, joista ensiksi mainittu on f/1.7-aukolla (24mm) ja jälkimmäinen, nk. zoomikamera, f/2.6-aukolla (36mm). Näiden avulla saadaan aikaiseksi 1,6 kertainen optinen zoom, jota parannetaan ohjelmistollisesti kaksikertaiseksi. OnePlus on kutsunut kaksinkertaista zoomia häviöttömäksi.Applen kaksoiskameraratkaisu koostuu f/1.8-aukon ja f2/2.8 aukon tarjoavista kameramoduuleista, joiden 28mm ja 56mm linssit antavat suoraan mahdollisuuden tasan kaksikertaiseen optiseen zoomiin. Molemmista kameroista löytyy vaihetunnistukseen perustuva automaattitarkennus sekä kaksois-LED-salama.

OnePlus 5 luottaa vakautuksen osalta täysin elektroniseen (EIS) eli ohjelmistolliseen ratkaisuun, kun taas Applella on tarjota optinen kuvanvakain (OIS).

Otimme molemmilla puhelimilla viisi kuvaa ja tarkastelemme niitä alla muutamien yksityiskohtien perusteella sekä yleisemmin muun muassa valotuksen sekä valkotasapainon osalta. Jokaisessa kuvassa iPhone 7 Plus on vasemmalla ja OnePlus 5 oikealla. Klikkaa kuvia suuremmaksi, voit siirtyä seuraavaan/edelliseen kuvaan nuolinäppäimillä.

Kuva 1:

iPhonen kuva on kirkkaampi ja tarjoaa enemmän syvyysterävyyttä, kun taas OnePlussalla kuva on värikylläisempi ja tarjoaa bokeh-efektiä. Tarkkuudessa OnePlus ehkä hienoisesti edellä. (alkuperäiset: iPhone 7 Plus, OnePlus 5)


Kuva 2:OnePlus tarjoaa tällä kertaa kylmemmät värit, kun taas iPhonella kuva on synkempi ja lämpimämpi. Tarkkuus parempi OnePlussalla etualalla, mutta iPhonella taka-alalla. (alkuperäiset: iPhone 7 Plus, OnePlus 5)


Kuva 3:Kuva on suurin piirtein yhtä tarkka molemmilla, mutta tarkennuskohdat eroavat toisistaan. Applen tapauksessa kukka on valotukseltaan ja siten myös väreiltään parempi, mutta OnePlus tarjoaa puolestaan paremmin yksityiskohtia aidassa. (alkuperäiset: iPhone 7 Plus, OnePlus 5)


Kuva 4 (bokeh, potrettimoodi):Bokeh-efekti on melko samanlainen, mutta Applen algoritmi vaikuttaa tekevän rajat kohteen ympärille aggressiivisemmin, tarjoten samalla ehkä hieman vahvemman bokehin. Molemmissa voi huomata virheitä, mutta iPhonella ne ovat hieman selvemmin läsnä. (alkuperäiset: iPhone 7 Plus, OnePlus 5)


Kuva 5 (zoom):Kaksinkertainen zoom on kutakuinkin samaa tasoa tarkkuuden suhteen. Kuvista kuitenkin erottuu selkeästi OnePlussan korostunut värikylläisyys ja dynamiikka, joka tuo yksityiskohtia esiin. (alkuperäiset: iPhone 7 Plus, OnePlus 5)
Kaikkiaan OnePlus 5:n ja iPhone 7 Plussan kamerat ovat juurikin niin lähellä toisiaan suorituskyvyn osalta kuin teknisten tietojen perusteella olettaa saattaa. Laitteista löytyy omat vahvuudet ja heikkoudet, mutta pitkälti on kiinni kumman tyylistä pitää enemmän.

Kerrothan kommenteissa kumpi sinun mielestäsi oli parempi!

Uusimmat puhelimet

Kommentit (10)

Näppishemmo
Näppishemmo

1

Otitteko molemmilla kännyköillä RAW kuvat tarkempaan testiin? Jos testataan pelkästään kännykän valmiiksi muokattua jpeg kuvaa niin ei saada kokonaiskuvaa kameroiden paremmuudesta koska ohjelmistoissa on eri jpeg pakkaussuhteet ja tavat. RAW kuvat ovat pakkaamattomia tai häviöttömästi pakattuja eli saadaan koko kennon informaatio talteen ja tästä voidaan sitten tehdä jpeg kuva samoilla pakkausasetuksilla.

Vastaa
Nudelity
Nudelity

3

OnePlus 5 etu- ja takakamera ovat 16mpix, zoomikamera sen sijaan on 20mpix, eikä 16 niin kuin artikkelissa kerrotaan.

Vastaa
erppu
erppu

4

Näyttäisi olevan myös hienoisia valotuseroja, Jotta vertailtavaa syntyisi niin olisi ollut kiva saada tietää käytetyt ajat ja iso-arvot (EV). Vai automaatillako otitte? Ei huono asia myöskään olisi ollut merkitä tarkennuspistettä kuvaan.

Vastaa
Siggy
Siggy

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nudelity:

OnePlus 5 etu- ja takakamera ovat 16mpix, zoomikamera sen sijaan on 20mpix, eikä 16 niin kuin artikkelissa kerrotaan.

Todellakin juuri näin. Korjattu artikkeliin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mckonen1 (vahvistamaton)

6

Aikas iso ero hankintahinnassa ,näin ollen ja kun ottaa huomioon IPhonen rajoitukset,niin ei pitää olla täysin IPhone fani (jostain syystä) että valitsee sen...

Vastaa
delic
delic

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mckonen1:

Aikas iso ero hankintahinnassa ,näin ollen ja kun ottaa huomioon IPhonen rajoitukset,niin ei pitää olla täysin IPhone fani (jostain syystä) että valitsee sen...

"Android O jää viimeiseksi Android-versioksi OnePlus 3:lle ja 3T:lle"

On helppo maksaa paljon luurista, kun tietää että saa vuosien tuen ja laite oppii vielä uusia temppuja vuosien päästä ostosta.

Vastaa
erppu
erppu

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mckonen1:

Aikas iso ero hankintahinnassa ,näin ollen ja kun ottaa huomioon IPhonen rajoitukset,niin ei pitää olla täysin IPhone fani (jostain syystä) että valitsee sen...

"Android O jää viimeiseksi Android-versioksi OnePlus 3:lle ja 3T:lle"

On helppo maksaa paljon luurista, kun tietää että saa vuosien tuen ja laite oppii vielä uusia temppuja vuosien päästä ostosta.

Minusta on huono suuntaus lyhentää laitteiden ikää ja lopettaa päivittäminen sekä siten ostattaa uusia laitteita. Olenkin pyrkinyt valitsemaan laitteeni valmistajilta jotka tarjoavat laitteelle päivityksillä pitkää ikää.
Android O:ta ei ole tosin vielä edes julkaistu ja OnePlus 3 tuli kesällä 2016, joten "ajantasaisikä" on hyvinkin 3-vuotta. Kun laitteen hinta on puolet markkinajohtajista (Apple, Samsung) niin niiden pitäisi siis ylläpitää laitetta puolet pitempään eli vähintään 6-vuotta. Ainakaan Samsung ei päivitä niin vanhoja laitteitaan.
Tähänastisen kokemukseni mukaan on OnePlus tarjonnut nopeammin ja useammin päivityksiä kuin Samsung.

Vastaa
lettas
lettas

9

Linkki on vähän vanha, mutta antaa suuntaa Applen luurien softapäivityksistä:

http://www.androidpolice.com/2015/09/17...-nexus-devices/

Ihmiset eivät toisaalta halua pitää android-luuriaan yli kahta vuotta, mikä on varmaan osaltaan syynä kustannusten lisäksi firmojen haluttomuuteen ylläpitää niitä kahta vuotta pitempään. Luureja voi samalla myydä halvemmalla kun mallile ei tarvitse laskea raskaita tuotekehityskustannuksia.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mckonen1:

Aikas iso ero hankintahinnassa ,näin ollen ja kun ottaa huomioon IPhonen rajoitukset,niin ei pitää olla täysin IPhone fani (jostain syystä) että valitsee sen...

"Android O jää viimeiseksi Android-versioksi OnePlus 3:lle ja 3T:lle"

On helppo maksaa paljon luurista, kun tietää että saa vuosien tuen ja laite oppii vielä uusia temppuja vuosien päästä ostosta.

Androidissa on se hyväpuoli että kun valmistajan tuki loppuu niin se ei automaattisesti tarkoita että muu tuki loppuu. Nimittäin Android kännyyn voi yleensä asentaa kohtuu helposti custom Androidin jota vapaaehtoiset kehittää. Näin saadaan päivitystukea pidennettyä ja samalla valmistajan turhat softat pois jos sellaisia edes on. Esimerkiksi Samsung Galaxy S3 malliin sai Lineage OS avulla Android 7.1 ja hyvin pelittää! Samsung itse jätti sen Android 4.4 versioon aikoinaan eli aika monta versiota on saanut ilmaiseksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.