Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uuden iPhone X -mallin komponenttien kustannukset arvioitiin, jäljelle jää valtavat katteet

2
Matti Vähäkainu

Applen uuden iPhone X -mallin komponenttien kustannukset arvioitiin, jäljelle jää valtavat katteet
Applen huippumalli iPhone X ei saavu myyntiin vielä yli kuukauteen, mutta jo nyt tiedämme valtavan suuren hinnan, jonka tuosta uutuuslaitteesta joutuu maksamaan. Yhdysvalloissa laitteella on hintaa dollareissa alkaen tonni, mutta Suomessa laite on vielä paljon kalliimpi.

Mutta paljonko laite maksaa Applelle?

Kiinan teknologiateollisuuden sisäpiiriläiset ovat tutkineet asiaa ja päätelleet, että Apple maksaa laitteestaan noin 412,75 dollaria kappaleelta. Niinpä myyntihinnan ollessa 1149 dollaria, koska arvioissa käytettiin kalliimpaa 256 gigatavun versiota, Applelle jää mojova 586 dollaria ja 25 senttiä eli liki 60 prosenttia koko hinnasta.

Kaiken kallein komponentti on tietysti uusi 5,8 tuuman OLED-näyttö, joka vie n. 80 dollaria budjetista. Lisäksi arvokkaita komponentteja ovat mm. muistit sekä tietysti uusi A11 Bionic -piiri.Toki tässä arviossa on laskettu vain komponenttien hinnat, joten mukaan täytyy lisätä vielä kokoaminen, rahtikulut, kehityskustannukset, mainonta ja kaikki muut oheiskustannukset.

On kuitenkin melko varmaa, että Applen katteet ovat enemmän kuin kohdallaan juuri iPhone X -mallin kohdalla. Kyseessä on juuri sellainen huippulaite, jolla katteet saadaan pidettyä korkealla ja volyymit selkeästi perusmallia alempana.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Note 8 maksaa myös päälle tonnin suomessa? Koskas siitä tulee katearviota ja hinnan suuruuden ihmettelyä?


Ehkä ei ole sattunnut mailmalla sellaista uutista silmiin. Tuskin iso vahinko sillä aikamoista sittiä tämäkin oli, taisi olla tarkoitus vain tunkea iPhone otsikoita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja