Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima

31
Puhelinvertailu

Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone kilpailee uunituoreen Androidin kanssa.

Nyt julkaistut iPhone-mallit eivät ole tietysti poikkeus säännössä. Uusi A11 Bionic -piiri tarjoaa entisestään parantunutta suorituskykyä, jonka voisi kuvitella päihittävän uusimmatkin Android-lippulaivamallit.

Tom's Guide on testannut uusien iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallien suorituskykyä useilla testeillä, jotka kertovat uuden piirin hurjasta tehosta. Applen mukaan A11 Bionic on iPhone 7:n A10 Fusionia piiriä 70 prosenttia nopeampi ja tarjoaa ensimmäistä kertaa Applen oman grafiikkapiirin, joka on edeltäjää 30 prosenttia suorituskykyisempi.Tehomittauksissa iPhone 8 osoittautuikin kenties nopeammaksi kuin arvattiinkaan. Tom's Guiden GeekBench 4 -mittauksissa saavutettiin pisteet 10170 (iPhone 8) ja 10472 (iPhone 8 Plus), ja niinpä taakse jäi selvästi n. 6000-6500 pisteeseen päätyvät Galaxy S8, OnePlus 5 ja Galaxy Note 8.

Kuten aiemmin arvioitiinkin, niin iPhone 8 päihittää pisteissä myös esimerkiksi Applen oman MacBook Pro -kannettavan, joka on varustettu Intelin Core i5 -suorittimella, sekä Dellin XPS 13 -kannettavan.

3DMarkissa erot Android-puhelinten ja iPhonen välillä olivat myös samaa tasoa, mutta 4K-videon editoinnissa iPhone 8 oli kenties vielä selvemmin edellä. 2 minuutin videon käsittely kesti 42 sekuntia, kun Note 8:lla meni yli kolme minuuttia ja Galaxy S8:lla peräti yli neljä minuuttia.

Loppukaneettina Tom's Guide toteaakin, että kyseessä on helposti markkinoiden nopein puhelin. Ainakin siihen asti, kun iPhone X julkaistaan, sillä se pitää sisällään samaisen A11 Bionic -piirin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (31)

Näppishemmo
Näppishemmo

2

Enpä ole seurannut nopeustestejä vuosiin koska en pidä niitä yhtään tärkeänä. Kaikki yli 400 euron puhelimet kun ovat riittävän nopeita perus älypuhelinkäyttöön. Puhelimia kun ei kuitenkaan käytetä kuin tietokoneita eli pelata raskaita pelejä ja käsitellä kuvia kunnolla.

Sama autoissakin. Ferrarin tehoilla et tee oikein mitään suomessa vaan ne ovat vain "koristeena".

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Enpä ole seurannut nopeustestejä vuosiin koska en pidä niitä yhtään tärkeänä. Kaikki yli 400 euron puhelimet kun ovat riittävän nopeita perus älypuhelinkäyttöön. Puhelimia kun ei kuitenkaan käytetä kuin tietokoneita eli pelata raskaita pelejä ja käsitellä kuvia kunnolla.


Voisi kuvitella, että uusien kännyjen pääasiallinen tarkoitus on suorituskykytestien pyörittäminen. Niin suuri merkitys niille annetaan. Voisi luulla, että tekniikkaan painottuneen sivuston pyörittäjät tajuaisi, että isompi luku ei aina tarkoita parempaa ja nopeampaa...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Enpä ole seurannut nopeustestejä vuosiin koska en pidä niitä yhtään tärkeänä. Kaikki yli 400 euron puhelimet kun ovat riittävän nopeita perus älypuhelinkäyttöön. Puhelimia kun ei kuitenkaan käytetä kuin tietokoneita eli pelata raskaita pelejä ja käsitellä kuvia kunnolla.Voisi kuvitella, että uusien kännyjen pääasiallinen tarkoitus on suorituskykytestien pyörittäminen. Niin suuri merkitys niille annetaan. Voisi luulla, että tekniikkaan painottuneen sivuston pyörittäjät tajuaisi, että isompi luku ei aina tarkoita parempaa ja nopeampaa...

Olipas älyttömästi sanottu...

Tässäkin tapauksessa tuo juuri tarkoittaa sitä että se on oikeasti nopein ja on myös ihan myös käytössä ja käytännön testeillä todettu benchmarkkien lisäksi, eli ei vain numero.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

6

Kun esimerkiksi en itse osta puhelinta sentakia että se olisi nopein kaikista vaan katson että siitä on ne ominaisuudet mitä tulen tarvitsemaan ja hinta vastaa laitteen ominaisuuksia eli mahdollisimman vähän "ilmaa" välissä. Kaikki ne Android 5-> eteenpäin olevat puhelimeni mitä olen ostanut ovat olleet käytössäni riittävän nopeita vaikka testeissä ne saattavat jäädä kauas nopeimmista.

Yleensä puhelimen valmistaja itse määrittää miten nopeaksi se tekee Androidin päällä olevan käyttöliittymän jos ei käytä jo oletuksena "puhdasta" Androidia. Moni meinaan tuuppaa laitteen täyteen turhia sovelluksia ja raskaasti muokattuja käyttöliittymiä jotka pudottavat suorituskykyä. Tällä on aika suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa.

Vastaa
perhana
perhana

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tällä on aika suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa.

Sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä onko puhdas android vai laitevalmistajan kustomoima, totuus on kuitenkin se että käyttöjärjestelmällä on suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa, eli toisinsanoen suorituskyvyssä uusi iphone voittaa android puhelimet aina oli android-puhelimessa rauta mikä tahansa koska se android tekee järjestelmän hitaaksi arpoessaan jokaisen toiminnon välillä jotta pitäisikö tuohon mainos laittaa ja pitäisikö tieto tästä toiminnosta välittää googlelle tarkistettavaksi jotta voisiko tätäkin tietoa hyödyntää jotenkin mainostulojen keräämisessä.

Eli niin kauan kuin ainoa kilpaileva vaihtoehto iphonelle on android, ei kilpailijoilla ole juurikaan mahdollisuuksia pärjätä suorituskyvyssä.

Vastaa
perhana
perhana

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tällä on aika suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa.

Sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä onko puhdas android vai laitevalmistajan kustomoima, totuus on kuitenkin se että käyttöjärjestelmällä on suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa, eli toisinsanoen suorituskyvyssä uusi iphone voittaa android puhelimet aina oli android-puhelimessa rauta mikä tahansa koska se android tekee järjestelmän hitaaksi arpoessaan jokaisen toiminnon välillä jotta pitäisikö tuohon mainos laittaa ja pitäisikö tieto tästä toiminnosta välittää googlelle tarkistettavaksi jotta voisiko tätäkin tietoa hyödyntää jotenkin mainostulojen keräämisessä.

Eli niin kauan kun ainoa kilpaileva vaihtoehto iphonelle on android, ei kilpailijoilla ole juurikaan mahdollisuuksia pärjätä suorituskyvyssä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oncebit (vahvistamaton)

9

Optimointi on varmaan suurin syy tähän ylivoimaan omena leirissä.

Vastaa
jartar
jartar

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Olipas älyttömästi sanottu...

Tässäkin tapauksessa tuo juuri tarkoittaa sitä että se on oikeasti nopein ja on myös ihan myös käytössä ja käytännön testeillä todettu benchmarkkien lisäksi, eli ei vain numero.


Laite on juurikin niillä virtuaalipippelitesteillä nopein, mutta käytännön eroa ei missään huomaa. Edes tän sivuston fanaattisimmat Apple fanitkaan eivät ole edes yrittäneet todistaa tätä väitettä vääräksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä onko puhdas android vai laitevalmistajan kustomoima, totuus on kuitenkin se että käyttöjärjestelmällä on suuri merkitys sujuvuuteen oli rauta mikä tahansa, eli toisinsanoen suorituskyvyssä uusi iphone voittaa android puhelimet aina oli android-puhelimessa rauta mikä tahansa koska se android tekee järjestelmän hitaaksi arpoessaan jokaisen toiminnon välillä jotta pitäisikö tuohon mainos laittaa ja pitäisikö tieto tästä toiminnosta välittää googlelle tarkistettavaksi jotta voisiko tätäkin tietoa hyödyntää jotenkin mainostulojen keräämisessä.

Eli niin kauan kuin ainoa kilpaileva vaihtoehto iphonelle on android, ei kilpailijoilla ole juurikaan mahdollisuuksia pärjätä suorituskyvyssä.


Enemmän kyse on siitä että vain kourallinen kännyjä toimii Applen käyttiksellä, toisin kuin Androidilla niitä tarvitsee toimia lähes rajaton määrä. Optimointi on Applen leirissä siis hieman helpompaa. Se näkyy etenkin testiohjelmissa. Käytetyissä ohjelmissa taas rauta riittää, vaikkei optimointi parasta olisikaan. Käytännössä eroa ei siis huomaa.

Eikä Apple ole säästynyt mainostamiselta. Yhä useampi peli ja ohjelma pyörii mainostuloilla.

Vastaa
perhana
perhana

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Enemmän kyse on siitä että vain kourallinen kännyjä toimii Applen käyttiksellä, toisin kuin Androidilla niitä tarvitsee toimia lähes rajaton määrä. Optimointi on Applen leirissä siis hieman helpompaa. Se näkyy etenkin testiohjelmissa. Käytetyissä ohjelmissa taas rauta riittää, vaikkei optimointi parasta olisikaan. Käytännössä eroa ei siis huomaa.

Eikä Apple ole säästynyt mainostamiselta. Yhä useampi peli ja ohjelma pyörii mainostuloilla.

Jos se mahdollista olisi, niin Samsung aivan takuulla optimoisi huippumallistaan version joka pärjäisi edes lähelle iphonen huippumallin kanssa, eli kyllä se totuus vaan on että sitä androidia ei pysty kukaan sen nopeammaksi optimoimaan vaan se on mikä on.
Käyttöjärjestelmän eli androidin rajoittuneisuuden optimoinnin ja sujuvan toimimisen kannalta näen itselläni hyvin vertaamalla tuota LG V10:ä ja Lumia 1520:stä käytännössä keskenään, vaikka tuo LG:kään ei nyt enää mitään huippurautaa ole niin silti sen pitäisi raudan puolesta pestä tuo Lumia mennen tullen, mutta kun ei, tahmaa ja jumii ihan normaaleissa toiminnoissa kuten sivun vaihdossa, mutta Lumiassa ei edelleenkään huomaa käytössä mitään tahmaamista.
Ja olen kyllä tuosta LG:stä poistanut käytöstä mahdollisuuksien mukaan kaiken LG:n lisäämän, ja android päivitetty 7.0 versioon.

Mitä noihin mainostuloihin tulee, niin tokihan kaikilla alustoilla suuri osa sovelluksista ja peleistä pyörii mainostuloilla, mutta erona onkin se että vain tuon erään tietyn alustan toimittaja pyörii itsekkin mainostuloilla, eli mainostulojen huomioon ottaminen rajoittaa jo alustaa itseään, ei pelkkiä sovelluksia.

Vastaa
delic
delic

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Laite on juurikin niillä virtuaalipippelitesteillä nopein, mutta käytännön eroa ei missään huomaa.

”4K-videon editoinnissa iPhone 8 oli kenties vielä selvemmin edellä. 2 minuutin videon käsittely kesti 42 sekuntia, kun Note 8:lla meni yli kolme minuuttia ja Galaxy S8:lla peräti yli neljä minuuttia.”

Juu mitää eroa ei huomaa..

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Laite on juurikin niillä virtuaalipippelitesteillä nopein, mutta käytännön eroa ei missään huomaa.

”4K-videon editoinnissa iPhone 8 oli kenties vielä selvemmin edellä. 2 minuutin videon käsittely kesti 42 sekuntia, kun Note 8:lla meni yli kolme minuuttia ja Galaxy S8:lla peräti yli neljä minuuttia.”

Juu mitää eroa ei huomaa..

Served :D juurihan kanssa sanoin jartarille että erilaisissa käytännön testeissäkin voitti selvästi. luetun ymmärtäminen joillain...

Vastaa
prunester
prunester

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oncebit:

Optimointi on varmaan suurin syy tähän ylivoimaan omena leirissä.


Optimoinnilla on toki oma vaikutuksensa, mutta tässä tapauksessa se ei kyllä ole lähelläkään suurinta syytä tehoeroon. Suurin syy on ihan oikeasti tehokkaammassa prosessorissa. Apple käyttää muihin kännyköihin verrattuna valtavia ytimiä, eli suomeksi sanottuna ne prosessorit on ihan oikeasti rakennettu kalliilla rahalla tehokkaiksi.

Vastaa
jartar
jartar

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Jos se mahdollista olisi, niin Samsung aivan takuulla optimoisi huippumallistaan version joka pärjäisi edes lähelle iphonen huippumallin kanssa, eli kyllä se totuus vaan on että sitä androidia ei pysty kukaan sen nopeammaksi optimoimaan vaan se on mikä on.
Käyttöjärjestelmän eli androidin rajoittuneisuuden optimoinnin ja sujuvan toimimisen kannalta näen itselläni hyvin vertaamalla tuota LG V10:ä ja Lumia 1520:stä käytännössä keskenään, vaikka tuo LG:kään ei nyt enää mitään huippurautaa ole niin silti sen pitäisi raudan puolesta pestä tuo Lumia mennen tullen, mutta kun ei, tahmaa ja jumii ihan normaaleissa toiminnoissa kuten sivun vaihdossa, mutta Lumiassa ei edelleenkään huomaa käytössä mitään tahmaamista.
Ja olen kyllä tuosta LG:stä poistanut käytöstä mahdollisuuksien mukaan kaiken LG:n lisäämän, ja android päivitetty 7.0 versioon.

Mitä noihin mainostuloihin tulee, niin tokihan kaikilla alustoilla suuri osa sovelluksista ja peleistä pyörii mainostuloilla, mutta erona onkin se että vain tuon erään tietyn alustan toimittaja pyörii itsekkin mainostuloilla, eli mainostulojen huomioon ottaminen rajoittaa jo alustaa itseään, ei pelkkiä sovelluksia.


Tahmaamista en ainakaan omalla Android kännyllä huomaa missään. En tiedä mikä LG:llä vikaan menee jos perustoimintoja ei saa kuntoon. Siitä tuskin voi Androidia syyttää.

Lumia kaatui käyttiksen surkeuteen. Siihen ei mitään kannata verrata.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

”4K-videon editoinnissa iPhone 8 oli kenties vielä selvemmin edellä. 2 minuutin videon käsittely kesti 42 sekuntia, kun Note 8:lla meni yli kolme minuuttia ja Galaxy S8:lla peräti yli neljä minuuttia.”

Juu mitää eroa ei huomaa..


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Served :D juurihan kanssa sanoin jartarille että erilaisissa käytännön testeissäkin voitti selvästi. luetun ymmärtäminen joillain...


Siis missä ihmeen käytännön testissä? Montako tuntia päivässä te editoitte 4K videota kännykällä? Vaikeampi on viedä tikkari lapselta, kun tylyttää apple faneja...

Vastaa
perhana
perhana

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

en ainakaan omalla Android kännyllä huomaa missään. En tiedä mikä LG:llä vikaan menee jos perustoimintoja ei saa kuntoon. Siitä tuskin voi Androidia syyttää.

Lumia kaatui käyttiksen surkeuteen. Siihen ei mitään kannata verrata.

Et tietenkään suostu huomaamaan tahmaamista kun et sitä halua huomata, en minäkään tarkoita että mikään suoranaisesti jumittaisi, mutta mikään ei myöskään toimi aivan oikeasti viiveettä niinkuin esimerkiksi tuolla Lumialla toimii.
Ja tuo nyt varsinkin osoittaa tietämyksesi ja ymmärryksesi tason kun väität että Lumia kaatui käyttiksen surkeuteen, ei siinä käyttiksessä mitään vikaa ollut, androidin ja iphonen valtaamasta markkinaosuudesta johtuen nyt vaan oli lähes mahdottomuus saada haalittua tarpeeksi suurta markkinaosuutta, ja ilman markkinaosuutta ohjelmistokehittäjät on vaikea saada tukemaan alustaa, josta seuraa auttamatta se vähäisenkin saadun markkinaosuuden hiipuminen ja siitä sitten seuraa lopulta käyttöjärjestelmänkin kehityksen hiipuminen, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä että itse käyttöjärjestelmä olisi ollut surkea.

Vastaa
prunester
prunester

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Siis missä ihmeen käytännön testissä? Montako tuntia päivässä te editoitte 4K videota kännykällä? Vaikeampi on viedä tikkari lapselta, kun tylyttää apple faneja...


Oikein tylyttää, ai kun sattuu.
Toki, jos sulle "käytännön testi" on pelkästään kotiruudun vierittämistä, niin eihän siihen mitään tehoja tarvita. Se, että sinä et tee sillä laitteellasi mitään, mikä oikeasti vaatisi tehoa, ei tarkoita, etteikö joku muu saattaisi haluta sellaista tehdä. Lisääntynyt teho tarjoaa myös sovelluskehittäjille uusia mahdollisuuksia.

Joo, kyllä kaikki huippumallikännykät ja vähän halvemmatkin on aivan riittävän tehokkaita peruskäyttöön ja feisbuukin selaamiseen.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

18

Eikös nämä laatuvideot ja kuvat käsitellä tietokoneella eikä kännykän pieneltä näytöllä? Ei tulisi ainakaan itselläni mieleen tehdä näitä kännyllä. Kuvaankin siksi RAW+JPEG yhdistelmällä jolloin jpeg kuvan voi jakaa nopsaan someen ja RAW siirtää koneelle tarkempaan editointia varten. 4K videoita en sellaisenaan jaa kännyllä vaan lataan koneelta Youtubeen ja sieltä linkki.

Vastaa
Darce
Darce

19

Haluaisin nähdä tämän 4k videon editoinnin. Onko kyse iphonen omasta 4k videosta, jostain samasta pätkästä etc. Aika paljon riippuu editoinnissakin videon bitrate, formaatti yms.

Vastaa
delic
delic

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Eikös nämä laatuvideot ja kuvat käsitellä tietokoneella eikä kännykän pieneltä näytöllä?

Eiköhän suurin osa "editoi" videonsa kännykällä, eikä nyt ole kyse mistään erikoisesta käsittelystä vaan ihan perusjutuista mitä nytkin koko ajan tehdään. Eli leikellään ja yhdistellään videoita ja laitellaan vähän taustamusiikkina jne.

Tottakai se on mielekkäämpää mitä nopeammin se tapahtuu. Ja nyt puhuttiin kuitenkin minuuttien odottelusta Android laitteilla.

Vastaa
delic
delic

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Darce:

Haluaisin nähdä tämän 4k videon editoinnin. Onko kyse iphonen omasta 4k videosta, jostain samasta pätkästä etc. Aika paljon riippuu editoinnissakin videon bitrate, formaatti yms.

Tottakai video oli sama kaikilla laitteilla ja vielä samalla ohjelmalla, eihän siinä muuten mitään järkeä olisi?

Ja kyllähän noita YouTubesta löytyy, esim monissa nopeustesteissä yksi osa on videon renderöinti ja iPhonet on aina ylivoimaisia siinä.

Vastaa
jartar
jartar

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Et tietenkään suostu huomaamaan tahmaamista kun et sitä halua huomata, en minäkään tarkoita että mikään suoranaisesti jumittaisi, mutta mikään ei myöskään toimi aivan oikeasti viiveettä niinkuin esimerkiksi tuolla Lumialla toimii.
Ja tuo nyt varsinkin osoittaa tietämyksesi ja ymmärryksesi tason kun väität että Lumia kaatui käyttiksen surkeuteen, ei siinä käyttiksessä mitään vikaa ollut, androidin ja iphonen valtaamasta markkinaosuudesta johtuen nyt vaan oli lähes mahdottomuus saada haalittua tarpeeksi suurta markkinaosuutta, ja ilman markkinaosuutta ohjelmistokehittäjät on vaikea saada tukemaan alustaa, josta seuraa auttamatta se vähäisenkin saadun markkinaosuuden hiipuminen ja siitä sitten seuraa lopulta käyttöjärjestelmänkin kehityksen hiipuminen, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä että itse käyttöjärjestelmä olisi ollut surkea.


Itseäni en osaa kusettaa, joten kyllä minä huomaan jos känny hidastelee tai jumittaa.

On turha väittää, että homma kaatuin Androidiin ja Appleen. Jos käyttis ei pärjää, eikä kelpaa kenellekkään muulle kuin sen kehittäjälle, niin kyllä se kertoo siitä kaiken oleellisen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Oikein tylyttää, ai kun sattuu.
Toki, jos sulle "käytännön testi" on pelkästään kotiruudun vierittämistä, niin eihän siihen mitään tehoja tarvita. Se, että sinä et tee sillä laitteellasi mitään, mikä oikeasti vaatisi tehoa, ei tarkoita, etteikö joku muu saattaisi haluta sellaista tehdä. Lisääntynyt teho tarjoaa myös sovelluskehittäjille uusia mahdollisuuksia.

Joo, kyllä kaikki huippumallikännykät ja vähän halvemmatkin on aivan riittävän tehokkaita peruskäyttöön ja feisbuukin selaamiseen.


Jotkut oletti voittaneen väittelyn, mutta hävisivät sen 100-0. Sitä se tylyttäminen on. Aina puhutaan, että tehoa ei ole koskaan liikaa, mutta kyllä se lisääntynyt teho jollain pitäisi ulosmitata. Onhan se kiva, että teoriassa on mahdollisuuksia, mutta mitä sillä tekee kun se ei kohtaa todellisuuden kanssa?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Eiköhän suurin osa "editoi" videonsa kännykällä, eikä nyt ole kyse mistään erikoisesta käsittelystä vaan ihan perusjutuista mitä nytkin koko ajan tehdään. Eli leikellään ja yhdistellään videoita ja laitellaan vähän taustamusiikkina jne.

Tottakai se on mielekkäämpää mitä nopeammin se tapahtuu. Ja nyt puhuttiin kuitenkin minuuttien odottelusta Android laitteilla.


Nyt tuli kyllä niin tiukkaa mutua, että jos kokeilisit uudestaan ja faktojen kanssa.

Lisäksi vastauksen haluan siihen, montako tuntia päivässä sinä editoit 4K videoita kännykällä?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Eikös nämä laatuvideot ja kuvat käsitellä tietokoneella eikä kännykän pieneltä näytöllä? Ei tulisi ainakaan itselläni mieleen tehdä näitä kännyllä. Kuvaankin siksi RAW+JPEG yhdistelmällä jolloin jpeg kuvan voi jakaa nopsaan someen ja RAW siirtää koneelle tarkempaan editointia varten. 4K videoita en sellaisenaan jaa kännyllä vaan lataan koneelta Youtubeen ja sieltä linkki.


Mikään ei ole loogisempaa, että videot editoidaan ja kuvataan sellaisella laitteella missä kuvan ja sen laadun näkee parhaiten. Esimerkiksi viiden tuuman näytöllä on hieman hankala hahmottaa miltä video näyttää 20 - 60 tuumaiselta näytöltä.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sälli:

Että toi jartar osaa olla tyhmä.

Olen aivan samaa mieltä, ei noita asioita voi selkeämmin enää sanoa tässä, ja esimerkit löytyy ja on kirjoitettu jo tähän ketjuun joten en toista itseäni. Kaikki täällä ainakin itse väittämäni voidaan jopa todistaa. Onko niin mahoton uskoa, että se nyt vaan on h*lvetin nopea luuri?

Ei narsistin kanssa voi väitellä kun edes faktat ei kelpaa, lopetan tähän...

Vastaa
prunester
prunester

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Itseäni en osaa kusettaa, joten kyllä minä huomaan jos känny hidastelee tai jumittaa.


Tämä kertoo kaiken olennaisen.

On kylmä tosiasia, että ihminen näkee sen, mitä haluaa, eikä näe sitä, mitä ei halua nähdä. Siksi esimerkiksi tieteellinen tutkimus täytyy aina suunnitella niin, että ihmisen heikkous havaintojen tekijänä kompensoidaan jotenkin. Jos kuvittelet olevasi immuuni tuolle, ei sinun näkemyksillesi tarvitse antaa huumoriarvoa suurempaa painoarvoa.

Vastaa
jartar
jartar

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sälli:

Että toi jartar osaa olla tyhmä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Ei narsistin kanssa voi väitellä kun edes faktat ei kelpaa, lopetan tähän...


Nyt on kovia jätkiä kun oikein porukalla uskaltavat kiusata. Onhan sekin toki taktiikka kun faktoilla ei pärjätä, niin ruvetaan aukomaan päätä. Tosin se on toinen asia, ketkä nyt nolasi itsensä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:


On kylmä tosiasia, että ihminen näkee sen, mitä haluaa, eikä näe sitä, mitä ei halua nähdä. Siksi esimerkiksi tieteellinen tutkimus täytyy aina suunnitella niin, että ihmisen heikkous havaintojen tekijänä kompensoidaan jotenkin. Jos kuvittelet olevasi immuuni tuolle, ei sinun näkemyksillesi tarvitse antaa huumoriarvoa suurempaa painoarvoa.


Kyllä mulle tuollainen tieteellinen tutkimus kelpaa, mutta eipä sitä ole näkynyt. Täällä porukka työksen dissaa Androidia ja haukkuu sitä hitaaksi, mutta kun faktaa pyytää niin sitä ei koskaan tule. On se kummallinen juttu, että jos asiat olisi noin, ettei löydy yhtään tutkimusta joka tukisi tuota väitettä.

Itse vain käytän kännyä ilman tarvetta nähdä siinä mitään. Siksi mulla ei ole mitään tarvetta haaveilla kovista "kikkelimarkki" tuloksista ja miettiä miten hienosti mun känny toimii kun isoja pisteitä ropisee. Tosin sellaisia henkilöitä tästäkin keskusteluketjusta löytyy roppakaupalla.

Ei mulla ole myöskään mitään tarvetta osoittaa kännykkämerkin ylivoimaisuutta tai erinomaisuutta. Siinä on iso ero täällä foorumilla majaileviin ihmisiin, jotka palvoo kännykkämerkkejä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Tosin se on toinen asia, ketkä nyt nolasi itsensä...

Jos tässä nyt joku on "nolannut" itsensä, on se hän, joka luulee iPhonen ytimen olevan nopea "optimoinnin" takia eikä siksi, että siinä on helkkarin nopea SoC.

Sinänsä olet ihan oikeassa siitä, että teho ei välttämättä näy koko ajan loppukäyttäjälle asti, esimerkiksi staattisen tekstin näyttäminen näkymässä ja sen skrollaaminen onnistunee jokseenkin kaikilla kännyköillä sulavasti, GPU kun hoitaa sen puolen.

Mutta on paljon asioita, joihin tarvitaan tehoa. Siinä tilanteessa, joko kestää kauemmin, tehdään vähemmän tai tehdään fiksummin ("optimoidaan"). Tyypillisesti ohjelmoijat ovat laiskoja, joten valinta osuu todennäköisimmin kahteen ensimmäisestä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


kovista "kikkelimarkki" tuloksista ja miettiä miten hienosti mun känny toimii kun isoja pisteitä ropisee.

On se jännä, miltä maailma näyttääkään sopivat lasit päässä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ei mulla ole myöskään mitään tarvetta osoittaa kännykkämerkin ylivoimaisuutta tai erinomaisuutta. Siinä on iso ero täällä foorumilla majaileviin ihmisiin, jotka palvoo kännykkämerkkejä.

Jostain syystä, joita en ala arvailemaan, sulla on kauhea tarve

1. Epäillä saatuja tuloksia, niin synteettisiä CPU benchmarkkeja kuin käytännön seinäkellotestejäkin
2. Hyökätä kaikkia eri mieltä olevia vastaan.
3. Yrittää todistella omaa erinomaisuuttasi

Jokainen tavallaan, mutta näin keskustelun ulkoupuolelta vähän näyttää pieneltä hybrikseltä ja siihen liittyvältä myopialta.

Vastaa
jartar
jartar

28

En minä epäile testien tuloksia. Ei ole mitään syytä väittää, että ne eivät ole todellisia. Se on sitten täysin eri asia, että vastaavatko ne käytäntöä. Ihmiset kyllä tietokone arvosteluissa osaavat aika hyvin arvioida mikä näkyy käytännössä ja mikä ei. Sitten kun se "tietokone" on taskussa, niin totuudeksi muuttuu isompi luku on parempi.

En ole missään väittänyt, etteikö iPhonen ydin olisi nopea. Sitä se varmasti on.

Itselläni ei ole mitään laseja päässä vaan mua pelkästään kiinnostaa miten laitteet käytännössä toimii. Ei mun elämä muutu paremmaksi "speksipornosta".

Ainahan tehoa tarvitaan, mutta toisaalta kun tietyn rajan ylitse mennään, niin se on ihan sama kuinka paljon tehoa on käytettävissä, niin se ei missään näy.

Vastaa
delic
delic

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ainahan tehoa tarvitaan, mutta toisaalta kun tietyn rajan ylitse mennään, niin se on ihan sama kuinka paljon tehoa on käytettävissä, niin se ei missään näy.

Ei sen kaiken heti tarvi näkyäkkään, se näkyy kyllä sitten tulevaisuudessa kun laite jaksaa jatkossakin pyörittää tulevia raskaampia sovelluksia ja pelejä ym. nopeasti ja sulavasti.

Eihän ihmiset tehokkaita kalliita tietokoneitakaan siksi osta, että ne kaikki tehot näkyisi heti vaan, että sillä samalla koneella voi mennä vuosia eikä se hyydy.

Kyllähän iPhonen tehot jo nytkin näkyy. Mitä raskaampia juttuja tehdään sitä nopeammin iPhone tekee vs muut puhelimet.

Vastaa
jartar
jartar

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


Ei sen kaiken heti tarvi näkyäkkään, se näkyy kyllä sitten tulevaisuudessa kun laite jaksaa jatkossakin pyörittää tulevia raskaampia sovelluksia ja pelejä ym. nopeasti ja sulavasti.

Eihän ihmiset tehokkaita kalliita tietokoneitakaan siksi osta, että ne kaikki tehot näkyisi heti vaan, että sillä samalla koneella voi mennä vuosia eikä se hyydy.

Kyllähän iPhonen tehot jo nytkin näkyy. Mitä raskaampia juttuja tehdään sitä nopeammin iPhone tekee vs muut puhelimet.


No jos ostaa kännyn pitkäikäiseksi kumppaniksi niin tehoon voi kannattaa panostaa. Se vaan taitaa olla aika hiljaista uutuus puhelimien kuolaajien suunnalta.

Jos tietokoneella meinaa käyttää vaan nettiä ja tekstinkäsittelyä, niin ylitehokkaisiin osiin panostamisesta ei hyödy koskaan mitään. Se on sitten eri asia jos kone ostetaan raskaaseen käyttöön.

Kovasti olen kysellyt missä se lisääntynyt teho näkyy. Nyt on selvinnyt, että 4K videoiden editoinnissa. Jos paljon/päivittäin editoi 4K videoita kännyllä niin ei muuta kuin kallista tekniikkaa alle. Muuten hyödyt on aika hiljaisia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lisaowen (vahvistamaton)

31

Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja