Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Spotify julkaisi uuden sovelluksen – Sinun ei tarvitse tietää mitä musiikkia haluat kuunnella

Manu Pitkänen

Spotify julkaisi uuden sovelluksen – Sinun ei tarvitse tietää mitä musiikkia haluat kuunnella
Spotify on soft-lanseerannut Australiassa uuden sovelluksen, Stations by Spotifyn. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä ei ole on-demand-tyyppinen musiikkipalvelu, vaan ennemminkin pelkälle musiikille pyhitetty nettiradiopalvelu tai soittolistageneraattori.

Vastaavia palveluita on ollut saatavilla eri muodoissa jo useita vuosia, joten on tietyllä tapaa yllättävää että Spotify on lähtenyt kehittämään tällaista sovellusta vasta nyt. Joku saattaa muistaa Nokian MixRadion, konkurssiin menneen Rdion, Yhdysvalloissa suurta suosiota nauttivan Pandoran ja Applen jo kuoppaaman iTunes Radion. Stations by Spotify on käytännössä näiden palveluiden klooni.

Stations toimii kuitenkin hieman eri tavalla kuin edellä mainitut palvelut. Käyttäjä ei näe eikä voi valita lainkaan musiikkikappaleita, vaan hän voi valita ainoastaan minkälaista musiikkia hän haluaa kuunnella. Tämän jälkeen palvelu generoi algoritmien voimalla kuuntelijalle valittuun tyyliin sopivaa musiikkia soittolistaksi. Kuuntelija välttyy näin ikuiselta ongelmalta: mitä musiikkia kuuntelisin seuraavaksi.Tyypillisesti tällaisissa soittolistapalveluissa on ollut mahdollisuus hypätä kappaleiden yli rajatun määrän, mutta Stationsissa tämä ei onnistu lainkaan. Huonotkin kappaleet pitää kuunnella loppuun.

Stations by Spotify on täysin ilmainen, mutta musiikkikappaleiden väliin on ujutettu mainoksia. Jos kuuntelijalla on aktiivinen Spotify-tilaus, hän välttyy mainosten kuuntelemiselta. Palvelu toimii ainoastaan Australiassa ja on saatavilla Android-käyttäjille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.