Älypuhelinten myyntimäärä laski, Nokia takaisin kärkikymmenikköön

5
Matti Robinson

Älypuhelinten myyntimäärä laski, Nokia takaisin kärkikymmenikköön
Markkina-analytiikkaa tarjoava Strategy Analytics on julkaissut uudet, vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen älypuhelinmarkkinoiden myyntiluvut. Vuosia jatkuvan ylämäen jälkeen älypuhelinmarkkinoiden kasvu on hiljattain loppunut.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä menetettiin 2,4 prosenttia kappalemääräisestä myynnistä, kertoo Strategy Analyticsin raportti.

Aivan suurimmissakin valmistajissa on tapahtunut isojakin muutoksia. Merkittävin näistä on Xiaomin huima nousu, jonka ansiosta tuli 4. sija. Kiinalaisvalmistajan myyntimäärät kasvoivat pitkälti yli tuplaksi 12,6 miljoonasta yli 28 miljoonaan.

Listan kärjessä Samsung menetti hieman asemiaan, mutta säilytti viime vuoden ensimmäisen neljänneksen ykköspaikan, vaikka viime neljänneksellä Apple olikin ykkönen hurjalla joulumyynnillään. Kiinalaisvalmistaja Oppon myynti laski niin ikään hieman, mutta säilyi edelleen kärkiviisikossa.

Xiaomin lisäksi voittajia olivat myös Apple hienoisella kasvulla ja Huawei varsin mukavalla noin 14 prosentin nousulla. Tekniikka&Talous kertoi, että Nokia on niin ikään noussut takasin kärkikymmenikköön. Nokia-puhelimia nykyisin myyvä HMD Global oli sijalla 9 noin 4,1 miljoonan laitteen myynnillä, joka toi 1,2 prosentin osuuden markkinoista.Nokian uutuuslaitteiden kuten uuden Nokia 6:n, Nokia 7 Plussan ja Nokia 8 Siroccon vaikutusta ei nähdä numeroissa, sillä niiden julkaisu on tapahtunut ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Niinpä kasvua voidaan odottaa tulevilta neljänneksiltä, mutta matka on toki vielä pitkä kärkiviisikkoon, johon HMD Globalilla on tavoitteet tulevan viiden vuoden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (5)

WinLix
WinLix

1

Odotettavissa. Nykyään hyvä älypuhelin pysyy tietoturvallisena käyttää noin 3-vuotta joten ei ole sen puoleen tarvetta vaihtaa sitä vuoden välein uudempaan malliin. Lisäksi uudet mallit eivät enää tarjoa mitään niin uutta ja mullistavaa tekniikkaa että pitäisi ostaa uusi. Kaikki olennaiset on jo näihin keksitty.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Odotettavissa. Nykyään hyvä älypuhelin pysyy tietoturvallisena käyttää noin 3-vuotta joten ei ole sen puoleen tarvetta vaihtaa sitä vuoden välein uudempaan malliin.


Käyttöaika 2-3 vuotta sen kai se on ollut pitkään, käyttäjäkohtaista vaihtelua, jollain se kaksivuotta on ollut haaste, joillain viisivuotta ei ongelma, tämä tieturvapäivitys juttu on tullut "uutena" tekijänä joka pistää laitteen vaihtoon heillä joilla pitkään laite kestää.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Lisäksi uudet mallit eivät enää tarjoa mitään niin uutta ja mullistavaa tekniikkaa että pitäisi ostaa uusi. Kaikki olennaiset on jo näihin keksitty.


Totta että onhan ne uudet liki järjestäin nähty jo toistakymmentävuotta sitten. Uutuuslisäarvo on se miten ne on kehittyneet ja miten niitä on pystytty soveltaan ja on siellä taustalla enemmän tai vähemmän suuria "mullistuksia"

Siellä "vanhoissa" jutuissa on vielä sellaista "unohtunutta" mitä ehkä saatetaan nähdä lähitulevaisuudessa uudestaan, ja uudeksikin laskettavaa saattaa tulla.

Verkkotekniika seuraava sukopolvi myös tuo päivitystarvetta.

Mutta nuo kai niitä markkinointi apuvälineitä, joilla vähän sitä tahti yritetään kiristää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

3

Applenkin kasvu alkaa olemaan aika flättiä. Hiljalleen pitää alkaa keksiä uusia juttuja jos haluavat pitää kasvusta kiinni. X on jo osoittanut, että ihan kauheasti ei sitä hintaa voi enää hinata ylöspäin. Tosi fanit ostavat oli hinta mikä tahansa, mutta ei heitäkään rajattomasti ole.

Vastaa
WinLix
WinLix

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

Applenkin kasvu alkaa olemaan aika flättiä. Hiljalleen pitää alkaa keksiä uusia juttuja jos haluavat pitää kasvusta kiinni. X on jo osoittanut, että ihan kauheasti ei sitä hintaa voi enää hinata ylöspäin. Tosi fanit ostavat oli hinta mikä tahansa, mutta ei heitäkään rajattomasti ole.

Ja Apple hehkuttaa "uutuuksista" jotka jo moni Android valmistaja on ottanut vuosia takaperin käyttöön:D Ja fanit niin innoissaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.