>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android muuttuu melkoisesti: Tässä ovat Android P:n uudet eleohjaukset

3
Puhelinvertailu

Android muuttuu melkoisesti: Tässä ovat Android P:n uudet eleohjaukset
Google kertoi eilen I/O-konferenssin aloituspuheessa Androidin uuden version tarjoamista uudistuksista. Näistä kenties merkittävin oli käyttöliittymän ja navigoinnin uudistus, jossa moniajon, kotinäppäimen ja sovellusvalikon toimintaa muutettiin.

Moniajonapille, se neliö useimmin oikeasta laidasta, jätettiin hyvästit ja kotinäytöltä navigointia muutettiin enemmän elepohjaiseksi. Kotinäppäin löytyy edelleen, mutta sen toiminta on hieman muuttunut.

Android P:n myötä kotinäppäimellä pääsee kuitenkin edelleen kotinäkymään mistä tahansa sovelluksesta. Tämän lisäksi siihen liittyy muutama muu toiminto, jotka ovat muuttuneet.

Android P:ssä pitkällä kotinapin painalluksella avataan Google Assistant -ääniavustaja, lyhyt liukuele ylös ja alhaalta hyppää eteen nk. yhteenvetoikkuna, joka on käytännössä uusi moniajonäkymä.
Google on kuitenkin istuttanut kyseiseen näkymään myös hakupalkin sekä tekoälyn avustuksella valitut viisi sovellusta, joita saattaisit tarvita useimmiten.

Moniajo on kuitenkin muuttunut muutenkin kuin yllä mainittujen kahden lisäominaisuuden muodossa. Moniajo on nyt iPhone X:n tapaan vaakasuunnassa toimiva korttinäkymä. Taustalla on tosin paljon muitakin uudistuksia moniajoon, joista yksi on tekstinvalinta kortista ilman sovellukseen siirtymistä.Jos kyseiset viisi sovellusta eivät ole tarpeeksi, niin tästä näkymästä sovellusvalikkoon pääsee yksinkertaisesti toisella ylöspäin suuntaavalla liukueleellä.

Yksi mielenkiintoisimmista – ja todennäköisesti ainakin allekirjoittaneen kohdalla tulevaisuudessa eniten käytetyistä – eleistä on kotinäppäimestä liukuele oikealle. Kotinäppäimen nopea "venytys" avaa viimeksi käytetyn sovelluksen, joten kahden eri sovelluksen välillä hyppiminen on entistä helpompaa. Tämän lisäksi pidemmällä liukueleellä pystyy selaamaan muita viimeksi käytettyjä sovelluksia edestakaisin ja irtipäästäminen siirtyy kohdistettuun sovellukseen.Päänavigointi on siis pitkälti muuttunut elepohjaiseksi, mutta yhden asian Google piti ennallaan, ja se lienee hyvä asia. Takaisin-nappi löytyy edelleen kotinäppäimen vasemmalta puolelta, kuten kuuluukin. Google on tosin poistanut sen näkyvistä, kun laite on kotinäkymässä, jolloin sillä ei ole käyttöä.

Android P:n muutokset eivät tietysti rajoitu pelkästään eleisiin, vaan tiedossa on mm. uudistuksia kuvakaappauksiin ja äänenvoimakkuuden säätöön, parannuksia akkukestoon ja tietysti lisää tekoälyä Google Assistantiin.


Android P Beta on julkaistu jo eilen, joten tietyillä Android-laitteilla uutta käyttöjärjestelmää pääsee jo käyttämään, joskin bugeja saattaa edelleen löytyä. Listan tuetuista laitteista ja ohjeita beetaversion käyttöön ottamiseen löytyy täältä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

jartar
jartar

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Taas kerran härskisti kopioidaan Applelta


Ei uutista ilman apple trollia.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Taas kerran härskisti kopioidaan Applelta


Ei uutista ilman apple trollia.

Aakkostyyppiä kiukuttaa kun androidissakin on "nappi vasemmalla puolella". Ehkä? Tai sitten kiukutuksen aihe oli jokin muu jonka esille tuomiseen hänen verbaaliset lahjat eivät ihan riittäneet? Sitten ihmetellään kun AD:n sisältö on nykyään täyttää ...kaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.