Vihdoin myös Suomessa – eSIM korvaa SIM-kortit

2
Manu Pitkänen

Vihdoin myös Suomessa – eSIM korvaa SIM-kortit
Samsungin eilen esittelemä Galaxy Watch -älykello sisältää tuen eSIM-teknologialle eli kelloon on sisäänrakennettu piiri, joka kykenee tunnistamaan käyttäjän matkapuhelinliittymäoikeudet. Teknologian ansiosta irrotettavista SIM-korteista tulee turhia.

4G-yhteydet sisältävän kellon eSIM-ratkaisua lupaa tukea suomalaisista teleoperaattoreista ainakin Telia. Sisäänrakennetulla SIM-kortilla on muutamia etuja, kuten se, että laitteista voidaan suunnitella integroidumpia eli pienempiä ja vesitiiviimpiä. Joku voi nähdä asiassa myös ekologisia piirteitä kun tarve muovisille SIM-korteille ja niiden kuljettamiselle vähenee.

Lisäksi laitteen käyttämään liittymää voi vaihtaa digitaalisesti ilman kortin vaihtamista. Operaattoreiden ja liittymien kilpailuttaminen on helpompaa, kun kynnys vaihtaa operaattoria on SIM-kortittomuuden ansiosta vaivatonta.Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Jes, saa vihdoin käyttää uutta applewatchiakin suomessa koska sekin vaatii E-simin.


Mainoksessa annettiin ymmärtää ensin vain tuo Galaxy Watch, ei mainintaa vanhemmista malleista tai muista valmistajista.

Lopussa tosin annettiin ymmärtää speksin mukaisia muita markkinoille tulevia voidaan käyttää operaattorin verkossa.

Perinteisesti operaattorien tiedotteet ympäripyöreitä, joista ei ota otetta rajoitetaanko vai ei, ja jos ei rajoiteta niin onko jotain valmistaja maahantuoja miinoja.

Aivan uusi juttu eSIM ei tuolle operaattorille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.