Mikä on tämä ihmeellinen viiden kameran Nokia-puhelin?

3
Puhelinvertailu

Mikä on tämä ihmeellinen viiden kameran Nokia-puhelin?
Nokian nykyisten Android-puhelinten takana oleva HMD Global on aloittanut taipaleensa varsin vahvasti. Parin vuoden aikana yhtiö on onnistunut kaappaamaan pienen, mutta merkityksellisen siivun erityisesti edullisista ja keskihintaisista Android-laitteista.

Nyt tulossa saattaa olla kuitenkin jotain mikä yllättää uskaliaimmatkin arviot, ja kenties nostaa yhtiön entistä tiukemmin kisaan myös huippulaitteiden osalta.

Loppukuusta HMD Global osti Microsoftilta PureView-brändin, jota Nokia tietysti käytti jo vuosia sitten huippukameroilla varustetuissa älypuhelimissaan. Nyt kun brändi on yhdistetty takaisin Nokia-puhelimiin, niin odotukset uuden kamerapuhelimen suhteen ovat tietysti korkealla.

Uusi kiinalaissivusto Baidusta peräisin oleva vuotokuva kuitenkin paljastaa, että kyseessä ei ole mikä tahansa kaksoiskameraluuri, tai edes Huawein P20 Pro:n kaltainen kolmoiskamerapuhelin, vaan laitteessa saattaa olla peräti viisi kameraa.Kuvan kovin erikoinen laite vaikuttaa sisältävän ainakin viisi linssiä, salamat yhdessä pyöreässä kolossa ja yksi tyhjältä näyttävä kolo mahdollisesti esim. lasertarkennukseen vaadittava lähetin.

Kuvan laitteesta paljastuu myös mallinimi TA-1094, joka vastaa HMD Globalin käyttämää mallinimikäytäntöä. Tietysti tässä vaiheessa kannattaa ottaa huhut huhuina, eli mitään varmuutta ei ole, että tässä olisi esimerkiksi huhuttu Nokia 9, tai kenties Nokia 9 PureView, jonka julkaisua on arveltu lokakuun vaihteeseen.Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

jkij
jkij

1

Älkää puhuko linsseistä vaan kameroista!!!
joka kamerassa on kuitenkin n.5-7 linssiä jokaisessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Älkää puhuko linsseistä vaan kameroista!!!
joka kamerassa on kuitenkin n.5-7 linssiä jokaisessa.

Viisi linssiä, viisi kameraa , viisi objektiivia vai ehkä viisi kennoa , vai miten olisi viisi aukkoa ?

Viisikameraa myös harhaanjohtavaa, yleensä noissa takana on yksi kamera, jonka toteuttamiseen on voitu käyttää useita kennoja useita linssejä jne.

En sano että viisi linssiä olisi hyvä, mutta ehkä hitusen vähemmän huono kuin viisikameraa, jos yritetään kertoa sitä että se kamera on toteutettu tuolla tavalla, varsinkin kun usein nuo on tehty yhdellä "kamerakomponentilla". (sitä ei selviä miten tässä).

Viisi reikää, tai jokin muu sana mikä kuvaa sitä ulosäpäin nakyvää toteutusta, jolloin olisi ihan sama miten muuten optiikka, kennot ja jne. toteutettu.

Entäs sitten jos joku valmistaja toteuttaa homman niin että vain yksi reikä näkyy ulos ja piilossa sitten nippu kennoja ja kasa muita optisia osia. (no useamman kennon kameralaitteita ollut)

Ajaako tämänlainen uutisointi numero kilpailuun, väitän , kyllä. Nämä toteutukset saavat enemmän huomiota kuin se lopputulos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.