Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällainen on iPhone Xr - "se halvempi iPhone"

Petteri Pyyny

Tällainen on iPhone Xr - se halvempi iPhone
Apple julkaisi tänään iPhone Xs ja iPhone Xs Max -puhelimet, mutta näiden rinnalle julkaistiin myös selkeästi halvempi sisarmalli, iPhone Xr.

iPhone Xr asettuu ruudun kooltaan kahden sisarmallinsa väliin: näytön koko on 6,1 tuumaa (iPhone Xs: 5,8 tuumaa, iPhone Xs Max: 6,5 tuumaa). Näyttö on toteutettu LCD-teknologialla, kun kalliimmat sisarmallit käyttävät OLED-näyttöjä. Toki Apple kehuu esittelyssään sitä, että näyttö on paras LCD-näyttö maailmassa ja kutsuu näyttöä Liquid Retina -nimellä. Näytön tarkkuus on 1792 x 828 pikseliä (326ppi). Näytössä ei ole kalliimpien mallin 3D Touch -tekniikkaa.Merkittävä ero syntyy myös kameran suhteen - kalliimmat sisarmallit käyttävät kahta takakameraa, mutta Xr:ssä käytössä on yksi 12 megapikselin takakamera, josta löytyy myös optinen kuvanvakain (OIS). Etukamerana toimii Applen TrueDepth -kamera, sama joka Xs:ssäkin on. Xr:n runko on valmistettu alumiinista. Vedenkestävyys Xr:lle on IP67 -tasoa. Värivalikoima sisältää kuusi eri värisävyä, joista valita, mukana on mm. kokonaan punainen malli.Prosessorina iPhone Xr:ssä on sama A12 Bionic -prosessori kuin Xs -malleissakin. Akkukestoa Xr:ssä on 1,5 tuntia enemmän kuin iPhone 8 Plus-mallissa.Tallennustilavaihtoehtoja tulee tarjolle kolme: 64, 128 ja 256 gigatavua. Eli Xs:n puolen teratavun (512GB) tallennustilan vaihtoehtoa ei tule Xr:ään lainkaan. Xr, kuten Xs:kin, tukee myös Dual SIM-käyttöä tuettujen operaattoreiden verkoissa.

Halvimman, 64 gigatavun tallennustilalla varustetun iPhone Xr:n hinta on Yhdysvalloissa 749 dollaria (644 euroa) ja se tulee myyntiin lokakuussa, myös Suomessa. Ennakkotilaukset alkavat 19. lokakuuta ja kauppoihin Xr:ää saadaan viikkoa myöhemmin, 26. lokakuuta. Samat saatavuusaikataulut koskevat myös Suomea. Uusien iPhonien Suomi-hinnat löytyvät toisesta uutisestamme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.