Uusi vuotokuva: Nokia 9:n ja X7:n etupaneelit

4
Matti Robinson

Uusi vuotokuva: Nokia 9:n ja X7:n etupaneelit
Ennen vuoden vaihdetta HMD Globalilta odotetaan lehdistötilaisuutta, jossa yhtiö esittelee uusia Nokia-älypuhelimia. Huhujen mukaan tulossa on ainakin Nokia 9, joka on yhtiö uusi huippulaite.

Vuotojen mukaan kyseessä saattaa olla jopa viidellä kameralla varustettu huippuerikoinen älypuhelin, joskin se kannattaa ottaa vielä varauksella.

Nyt Kiinasta on vuotanut uusia kuvia, joissa väitetään olevan Nokia 9:n sekä Nokia X7 -nimellä tunnetun laitteen etupaneelit.

Valitettavasti kuvasta ei selviä takakameroiden lukumäärää, joten yhteyttä edelliseen vuotoon ei voida tehdä. Jotain pientä kuitenkin tästäkin kuvasta selviää, mikäli kyseessä on aito etupaneeli.

Kuvan mukaan Nokia 9 ei olisi tulossa lovellisella näytöllä, vaan näytön yläpuolelta löytyy perinteisempi otsa. Nokia X7 ei myöskään sisällä lovea ja sen ylä- ja alareunukset ovat symmetriset.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -33%

Oppo Reno10 Pro
667 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -30%

Xiaomi POCO F4
394 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Omessa (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ei kukaan järjellä varustettu ihminen halua mitään lovia näyttöön.

Juuri näin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ei kukaan järjellä varustettu ihminen halua mitään lovia näyttöön.

Trollaat, mutta jos satuit ihan tosissasi oleen, niin lovet puhelimen näytössä ei johdu siitä että joku haluaisi "kokonaiseen" näyttöön veistää huvikseen jonkin loven, tai joku haluaisi kuulokkeen, kamerat sun muut anturit tunkea päätyyn tai johonkin muuhun sivuun.
Kyse on siitä että nuo hilut (kuuloke jne) tarvitsevat edestä tilaan, vähän niiden tasosta ja määrästä riippuen enemmän tai vähemmän, joten jos halutaan isompi näyttö niin sitä tyhjää tilaa löytyy sielä reunoilta ja ilman tinkimistä ja käytettävyys heikennyksiä, eli hyöty vs haitta positiivinen.

Joissain toteutuksissa ja ajtuksissa ei ole lovea, näyttöalaa kasvatettu tuolla niin että yläreunan osat on sijoiteltu jonnekkin muualle, tai jätetty osa pois, ja myös liikkuvia, ulos työntyviä komponentteja. (myös pyrkimksiä tehdä osasasta sellaisia että voisivat olla näytön kanssa samassa paikkaa)

Alareunassa lovia ei ole harrastettu, vaan on tingitty esim fyysisistä näppäimistä ja sormjälkilukijoita siirellty eri paikkoihin, tupannut tuleen vähän enemmän käytettävyys ongelmaa, joihin ratkaisuja haettu muilla tavoin.

Vastaa
FRL
FRL

4

Alkaa olla huolestuttavia piirteitä HMD:llä... Aivan kuin aidolla nokialla, malleja piisaa pienillä eroilla...

Mielestäni olisi hyvä keskittyä vain 3-5 malliin ja niiden hiomiseen. Nyt voimavarat menevät 1-2-3-5-6-7-8 ja niiden variaatioden ylläpitämiseen...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.