iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää

Manu Pitkänen

iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus on selvästi rauennut Applen suuntaan, joten sivustoilla on lupa paljastaa kaikki tietonsa puhelimista.

Esimerkiksi The Vergen arvostelussa pääpaino on iPhone XS:n kameran ja piirtojäljen arvioinnissa. Koekäytön loppupäätelmä on, että vaikka Apple on parantanut kuvanlaatua reippaasti iPhone X:ään verrattuna, häviää XS silti Googlen Pixel 2:lle. Jää nähtäväksi tekeekö Google lisää eroa ensi kuussa, kun on sen vuoro paljastaa uuden sukupolven puhelimet.

The Verge kiinnitti myös huomiota siihen, että iPhone XS Maxin näyttö on suurikätisellekin liian suuri. Vaikka fyysiset mitat eivät olekaan sen suuremmat kuin iPhone 8 Plussalla, niin näytön ylä- ja alareunaan on silti hankala yltää yhdellä kädellä.



TechCrunchin haastattelussa annetaan myös paljon palstatilaa kameralle, mutta sen lisäksi sivusto testasi A12 Bionicin suorituskyvyn GeekBenchillä. Single-core-tulos oli 4800 pistettä ja Multi-Core-tulos oli 11 000 pistettä. Tom's Guiden testissä Multi-Core-tulokset olivat lähempänä 11 500 pistettä. Viime viikolla uutisoimme samansuuntaisista tuloksista. GFX Bench 5 -testissä A12 Bionic näyttää ottaneen todellisen harppauksen graafisen suorituskyvyn saralla.

The New York Timesin arvostelussa kiinnitetään huomiota myös iPhonien korkeisiin hintoihin. Samoja huomioita tehtiin myös Wiredin arvostelussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.