Applen maksamattomat 13 miljardin verot kerätty

Matti Robinson

Applen maksamattomat 13 miljardin verot kerätty
Viime vuoden lopulla julkistetut nk. Paratiisipaperit kertoivat monenlaisista veroparatiisikyhäelmistä tai -kytköksistä niin Suomessa kuin tietysti isommassa mittakaavassa ulkomailla. Yksi merkittävimpiä oli ehdottomasti maailman arvokkaimman yhtiön laiton verojen kierto.

Tiedoista paljastui, että Apple ja Irlanti olivat solmineet EU:n mukaan laittoman sopimuksen, jonka johdosta yhtiön verojen maksaminen jäi aivan minimaaliseksi. Arvioiden mukaan Applen veroprosentti lähestyi pahimmillaan vain 0,005 prosenttia, joka kuulostaa melko erikoiselta.

Euroopan komission mukaan kyseessä oli laiton valtiontuki, joskin Irlanti ja Apple olivat asiasta eri mieltä. Valittaminen asiasta menee todennäköisesti jossain vaiheessa eteenpäin EU-tuomioistuimessa, mutta sillä välin Irlanti ja Apple ovat kiltisti kerryttäneet maksamattomien verojen tiliä.



Nyt tili on täyttynyt kaikesta yli 13 miljardista eurosta mitä Applella oli jäänyt maksamatta, kertoo Reuters. Näin ollen EU on perunut oikeusjutun Applea ja Irlantia vastaan, kun sopu ja 13,1 miljardia euroa plus reilun miljardin korot löytyivät vihdoin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
299 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.