Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone XS:n suorituskyky hämmästyttää testaajaa

3
Manu Pitkänen

iPhone XS:n suorituskyky hämmästyttää testaajaa
Kattavista laitearvosteluistaan tunnettu AnandTech on julkaissut iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien arvostelut, joissa teknologiaorientoituneiden lukujoiden näkökulmasta ehkä kaikkein kiinnostavinta on A12 Bionic -järjestelmäpiirin analyysi.

A12 Bionicin suorituskyky on jo aiemmin tullut hyvin ilmi esimerkiksi Geekbench-testien kautta, mutta AnandTech analysoi piirin suorituskykyä tarkemmin kilpaileviin järjestelmäpiireihin. AnandTech ottaa absoluuttisen suorituskyvyn lisäksi huomioon tehonkulutuksen.

Suorituskykyä mitattiin SPECint2006-testeillä, jotka ovat esimerkiksi Geekbenchiin verrattuna raskaampia. Samalla AnandTech mittasi tehonkulutusta ja koosti niistä kattavan graafisen, joista voidaan seurata eri piirien suorituskykyä ja tehonkulutusta samalla ajokerralla. Tulosten perusteella A12 Bionic on markkinoiden suorituskykyisin piiri, mutta lisäksi se kuluttaa vähemmän virtaa kuin kilpailijat.Apple näyttää onnistuneen erityisen hyvin A12 Bionicin suunnittelussa. Suorituskykyparannusten taustalla on muunmuassa muistiin tehdyt uudistukset. L1-välimuistin määrä on tuplattu ja muistin viiveajat ovat pudonneet dramaattisesti. Sivuston arvion mukaan Apple on A12 Bionicillä on äärimmäisen lähellä Skylake-sukupolven suorittimia. Voi siis olla, että jo tulevina vuosina Mac-tietokoneissa nähdään ARM-pohjaisia suorittimia.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

oxygenol
oxygenol

1

Piirivalmistajat koittaneet vaan tunkea lisää ytimiä ja korkeampia kelloja, koska Android on liian raskas ja insinöörit ovat laiskoja (niin Googlella kuten myös Qualcommilla). Applella sentään on pidemmän ajan suunnitelmat ja vahvempi osaaminen suunnittelussa.

Android uunot voi laittaa haukkua tännepäin. Kertokaa myös samalla miten Hexa Core (~2.5ghz) + 4gb rammia päihittää Android valmistajien käyttämät Octa Core prossut(max ~2.6-2.9ghz) ja 6gb rammia kaikissa testeissä. Köyhien ei tarvitse edes vaivautua ulisemaan.

Vastaa
Surffari
Surffari

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Android uunot voi laittaa haukkua tännepäin. Kertokaa myös samalla miten Hexa Core (~2.5ghz) + 4gb rammia päihittää Android valmistajien käyttämät Octa Core prossut(max ~2.6-2.9ghz) ja 6gb rammia kaikissa testeissä. Köyhien ei tarvitse edes vaivautua ulisemaan.

Number of fucks given: zero

Mun puhelimessa toimii mun tarvitsemat softat, siina on hyva kamera eika muistin tai akun kapasiteetti ole ongelma.

Revi siita...

Vastaa
delic
delic

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Piirivalmistajat koittaneet vaan tunkea lisää ytimiä ja korkeampia kelloja, koska Android on liian raskas ja insinöörit ovat laiskoja (niin Googlella kuten myös Qualcommilla). Applella sentään on pidemmän ajan suunnitelmat ja vahvempi osaaminen suunnittelussa.

Näinhän se on tosiaan mennyt, Apple panosti ensin yhden ytimen tehoon ja teki siitä todella tehokkaan kun muut laitto vaan lisää hyödyttömiä ytimiä. Nyt Applella on todella tehokkaat yksittäiset ytimet ja nyt niitä voi laittaa monta ja tulokset näkyy Apple on pari vuotta edellä muita mobiililaitteita nopeudessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.