Nokia sai valtavat tilaukset Kiinasta – Arvo yli kaksi miljardia

1
Manu Pitkänen

Nokia sai valtavat tilaukset Kiinasta – Arvo yli kaksi miljardia
Nokia kertoo allekirjoittaneensa puitesopimukset kolmen Kiinan suurimman operaattorin kanssa. Sopimusten arvo on yhteensä yli kaksi miljardia euroa.

Sopimusten nojalla Nokia toimittaa vuoden 2019 loppuun mennessä teknologioita, joiden avulla operaattorit voivat parantaa niin kiinteiden kuin mobiilien verkkojen nopeuksia ja vastata 5G-kysyntään. Sopimusten myötä operaattorit laajentavat 4G-verkkojaan sekä parantavat niiden laatua. Sopimuksiin voi kuulua myös 5G:hen ja tekoälyn hyödyntämiseen liittyvää tutkimustoimintaa.

Sopimukset allekirjoitettiin China Mobilen, China Telecominja China Unicomin kanssa. Sopimukset ovat erillisiä, joten niiden sisällötkin vaihtelevat operaattoreittain. Yhteistyöstä ilmoitettiin China International Import Expo in Shanghai -kauppamessujen yhteydessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Googlelta vaadittiin "räätälöityä" selainta,joutuuko nyt Nokia asentamaan takaporttisirut tukiasemiin? Miksei Huawein jo valmiit urkintavälineet kelvanneet kiinalaisoperaattoreille? Hämärältä tuntuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.