Huawein huippupuhelimen purkaminen paljasti osat, jotka tulivat ennen kieltoa Yhdysvalloista

2
Matti Robinson

Huawein huippupuhelimen purkaminen paljasti osat, jotka tulivat ennen kieltoa Yhdysvalloista
Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota on kriittisessä vaiheessa, jossa yhteissävel olisi varmasti positiivinen askel molemmille puolille. Erityisen hankala tilanne on tietysti Huaweille, joka tariffien lisäksi joutuu taistelemaan totaalista pannaa vastaan.

Kuten monet varmasti jo tietävät, niin Trumpin hallinnon asettama Huawei-kielto tarkoittaa, etteivät yhdysvaltaisyritykset voi tehdä kauppoja Huawein kanssa, mikäli konfliktitilannetta ei korjata maiden välisissä neuvotteluissa.

Vaikka neuvotteluissa päädyttäisiinkin esimerkiksi pienentämään tariffien vaikutusta, niin se ei silti tarkoita, että kansallisen tietoturvan kannalta ongelmalliseksi vuosikausia määritelty Huawei pääsisi pälkähästä.

Tämä tarkoittaa paitsi Android-käyttöjärjestelmän poistumista Huawei-laitteista, niin myös valtavaa urakkaa uusien komponenttivalmistajien etsimisessä, sillä osa niistä tulee Yhdysvalloista.Kokonaisuudessaan tämä on kääntymässä todennäköisesti valtavaksi katastrofiksi kiinalaisyhtiölle.

Nikkei Asia Review on selvittänyt miten iso osa todellisuudessa Huawein huippupuhelinten – tässä tapauksessa maaliskuussa julkaistu P30 Pro (kuvassa) – komponenteista tulee mistäkin. Selvityksestä paljastuu, että komponentteja tulee erittäin vähäisesti Yhdysvalloista verrattuna Aasian maihin, mutta jotkut näistä ovat sitäkin arvokkaampia.

Vain alle prosentti, 15 osaa, tulee Yhdysvalloista, mutta niiden hinta on yhteensä peräti 59,36 dollaria eli 16.3% koko laitteen komponenttien hinnasta. Erityisen arvokas on Idahossa päämajansa pitävän Micron Technologyn DRAM-muistipiiri, jota arvokkaampi on vain laitteen korkealaatuinen näyttö, joka peräisin kiinalaisvalmistajalta.

Micron ei tosin ole suurin DRAM-valmistajista, vaan korealaiset Samsung ja Hynix pitävät kärkeä Micronin edellä. Huawei ei ole kuitenkaan varmasti mieluisasti lähtenyt neuvottelemaan sopimuksia uusiksi.

Toisaalta esimerkiksi yhdysvaltalaisen Corningin Gorilla-lasi on todennäköisesti hankalampi korvata vastaavalla ja yhtä suositulla ratkaisulla, vaikka sen arvo onkin vain pari dollaria.

Muita Huawein P30 Pro:n tiimoilta Huawein kanssa yhteistyötä tekeviä amerikkalaisyhtiöitä olivat mm. viestintälaitteistoja kehittävät Skyworks Solutions ja Qorvo sekä Texas Instruments.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -16%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 171 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € CDON
341 € Teknikproffset
399 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (2)

arivesa
arivesa

1

Selvää tekstiä, normikrääsää saa halvalla mistä vain hikipajasta, mutta se pieni ero joka tekee laitteen toimivaksi, on kallista, nyt siis sanktioitua.

Ei kiinalaiset tätä miekkailua, nyt ilman ARM-lisenssiäkään, ihan ylihuomenna voita. Mutta haastaa näemmä pitää. Ja valehdella naama vakavana aina kaikesta. Ja tietty uhriutua: "ton syy, ei mun". Höh.

Vastaa
pentsu
pentsu

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:Ei kiinalaiset tätä miekkailua, nyt ilman ARM-lisenssiäkään, ihan ylihuomenna voita. Mutta haastaa näemmä pitää. Ja valehdella naama vakavana aina kaikesta. Ja tietty uhriutua: "ton syy, ei mun". Höh.

No jenkit on Kiinalle velkaa reilusti yli 1000Mrd dollaria. Usko tai älä, mutta Trumpin mieli muuttuu aika nopeasti. Ennusmerkit on jo nähtävillä

E:No se mieli muuttuikin jo:

https://fin.afterdawn.com/uutiset/artik...-yhteistyoeston

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.