Google luopuu herkuista, seuraava Android on pelkkä kymppi

1
Matti Robinson

Google luopuu herkuista, seuraava Android on pelkkä kymppi
Googlen mobiilikäyttöjärjestelmä pääsi jo viime vuonna kymmenen vuoden ikään ja tuon vuosikymmenen aikana olemme oppineet tuntemaan käyttöjärjestelmäversiot erityisesti herkullisten lisänimien avulla.

Nyt yhdentenätoista ja Androidin kymmenennen täyden version vuotena yhtiö on kuitenkin päättänyt muuttaa nimeämismenetelmää. Vähintään alkuvuodesta asti on jo pohdittu uutta herkkuun viittaavaa ja Q:lla alkavaa englanninkielistä nimeä tulevalla Android-versiolle, mutta täysin turhaan.

Google onkin päättänyt, että herkut jätetään unholaan ja seuraava Android, ja tulevat sen jälkeen, tunnetaan vain versionumerostaan. Android Q onkin siis vain Android 10.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa harmilliselta niille, jotka ovat tottuneet nimittämään käyttöjärjestelmäversioita jälkiruokanimillä ja pohtimaan aina tulevaa herkullista versionimeä, niin kaikkiaan se varmaankin selventää Androidin versiointia.

Numero kertoo progressiosta paremmin ja on käännettävissä myös helpommin, vaikka varmasti hieman tylsältä lisänimien jälkeen vaikuttaakin.Google on myös julkaissut uuden Android-logon (alla), jonka lisäksi yhtiö paljasti, että päämajan eteen tullaan pystyttämään myös Android 10:lle oma patsas, vaikka se ei jälkiruokaa sisälläkään.


Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.