Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin

2
Manu Pitkänen

Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin
Markkinatutkimusyhtiö Counterpoint Researchin mukaan lähes 96 prosenttia heinä-syyskuun 2018 jälkeen myydyistä Nokia-merkkisistä puhelimista on päivittynyt jo Android Pie -käyttöjärjestelmään tai ainakin päivitys on saatavilla niille.

Counterpoint Researchin näkemyksen mukaan uusien ohjelmistoversioiden tarjonta lähes koko valikoimalle on merkki siitä, että Nokia-brändättyjä puhelimia markkinoiva ja kehittävä HMD Global on ottanut tietoturvan tosissaan. Kuluttajille se on vuorostaan merkki siitä, että heitä ei unohdeta sen jälkeen kun kaupan kassa sanoo bling.

Seuraavana tilastoissa tulevat Samsung, Xiaomi ja Huawei. Jokaisella Android Pie -päivitys on saatavilla yli 80 prosenttiin vuoden aikana myytyihin laitteisiin.

Counterpoint Researchin tilastoinnin mukaan Nokia on myös selvästi nopein Android-brändi, joka tuo uusimman käyttöjärjestelmäversion saataville. Useimmat valmistajat päivittävät ensin kalleimmat mallit ja edullisemmat mallit tulevat perässä – jos koskaan edes saavat päivitystä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy A13 5G – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A13 5G
149 € Elisa
179 € Kärkkäinen
179 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 Lite 5G
459 € CDON
459 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 554 €

Kommentit (2)

Dafly
Dafly

1

Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä. Nokia tuo puhelimiinsa 2 vuotta uusia ominaisuuksia (käyttispäivitykset) ja tämän jälkeen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä.


Uutinen käsitteli lähinnä myytäviä malleja ja niiden Android versioita, ei sitä kuinka vanhoja malleja tuetaan (eli mikä versio nyky malleissa)
Jollassa on joitain androidista otettuja kerroksia, mutta ei välttämättä uusimmasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.