Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin

2
Manu Pitkänen

Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin
Markkinatutkimusyhtiö Counterpoint Researchin mukaan lähes 96 prosenttia heinä-syyskuun 2018 jälkeen myydyistä Nokia-merkkisistä puhelimista on päivittynyt jo Android Pie -käyttöjärjestelmään tai ainakin päivitys on saatavilla niille.

Counterpoint Researchin näkemyksen mukaan uusien ohjelmistoversioiden tarjonta lähes koko valikoimalle on merkki siitä, että Nokia-brändättyjä puhelimia markkinoiva ja kehittävä HMD Global on ottanut tietoturvan tosissaan. Kuluttajille se on vuorostaan merkki siitä, että heitä ei unohdeta sen jälkeen kun kaupan kassa sanoo bling.

Seuraavana tilastoissa tulevat Samsung, Xiaomi ja Huawei. Jokaisella Android Pie -päivitys on saatavilla yli 80 prosenttiin vuoden aikana myytyihin laitteisiin.

Counterpoint Researchin tilastoinnin mukaan Nokia on myös selvästi nopein Android-brändi, joka tuo uusimman käyttöjärjestelmäversion saataville. Useimmat valmistajat päivittävät ensin kalleimmat mallit ja edullisemmat mallit tulevat perässä – jos koskaan edes saavat päivitystä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentit (2)

Dafly
Dafly

1

Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä. Nokia tuo puhelimiinsa 2 vuotta uusia ominaisuuksia (käyttispäivitykset) ja tämän jälkeen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä.


Uutinen käsitteli lähinnä myytäviä malleja ja niiden Android versioita, ei sitä kuinka vanhoja malleja tuetaan (eli mikä versio nyky malleissa)
Jollassa on joitain androidista otettuja kerroksia, mutta ei välttämättä uusimmasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.