Androidin perustajan puhelinyhtiö lopettaa toimintansa

Manu Pitkänen

Androidin perustajan puhelinyhtiö lopettaa toimintansa
Alun perin Andy Rubinin kehittämästä Androidista muodostui todellinen menestystarina Googlen hoteissa, mutta Rubinin toisesta yrityshankkeesta ei tullut samanlaista raketti. Vuonna 2015 perustettu Essential Products on nimittäin lopettanut toimintansa.

Essential Products julkaisi ensimmäisten joukossa vuonna 2017 puhelimen, jonka näyttö kietoutuu etukameran ympärille. Tästä muotoiluillisesta ratkaisusta on sittemmin tullut valtavirtaa lippulaivapuhelimissa, mutta Essentialin puhelinmyynnissä edelläkävijyys ei näkynyt. Osasyy epäonneen on Essentialin omassa kompuroinnissa, puhelinta ei saatu nimittäin myyntiin luvatussa aikataulussa ja kiinnostuneet asiakkaat joutuivat odottamaan liiankin kauan – johtajatkin hävisivät yhtiöstä ennen kuin laite saatiin markkinoille.Sittemmin Essentialin sisällä kehitettiin uusi visionäärisiä laitteita. Rubin halusi yhdessä vaiheessa julkaista puhelimen, joka osaisi ennakoida lähes kaikkea käyttäjän tekemisiä. Puhelin voisi esimerkiksi vastata viesteihin automaattisesti.

Essential kertoo jäähyväisviestissään kehittäneensä uuden älypuhelimen, mutta se jää tyystin julkisematta, koska yhtiö ei näe mitään kunnollista tapaa sen saattamiseksi markkinoille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.