Androidin perustajan puhelinyhtiö lopettaa toimintansa

Manu Pitkänen

Androidin perustajan puhelinyhtiö lopettaa toimintansa
Alun perin Andy Rubinin kehittämästä Androidista muodostui todellinen menestystarina Googlen hoteissa, mutta Rubinin toisesta yrityshankkeesta ei tullut samanlaista raketti. Vuonna 2015 perustettu Essential Products on nimittäin lopettanut toimintansa.

Essential Products julkaisi ensimmäisten joukossa vuonna 2017 puhelimen, jonka näyttö kietoutuu etukameran ympärille. Tästä muotoiluillisesta ratkaisusta on sittemmin tullut valtavirtaa lippulaivapuhelimissa, mutta Essentialin puhelinmyynnissä edelläkävijyys ei näkynyt. Osasyy epäonneen on Essentialin omassa kompuroinnissa, puhelinta ei saatu nimittäin myyntiin luvatussa aikataulussa ja kiinnostuneet asiakkaat joutuivat odottamaan liiankin kauan – johtajatkin hävisivät yhtiöstä ennen kuin laite saatiin markkinoille.Sittemmin Essentialin sisällä kehitettiin uusi visionäärisiä laitteita. Rubin halusi yhdessä vaiheessa julkaista puhelimen, joka osaisi ennakoida lähes kaikkea käyttäjän tekemisiä. Puhelin voisi esimerkiksi vastata viesteihin automaattisesti.

Essential kertoo jäähyväisviestissään kehittäneensä uuden älypuhelimen, mutta se jää tyystin julkisematta, koska yhtiö ei näe mitään kunnollista tapaa sen saattamiseksi markkinoille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.