Qualcomm paljasti uuden sukupolven 5G-modeemin – Latausnopeudet kohoavat uusiin lukemiin

Manu Pitkänen

Qualcomm paljasti uuden sukupolven 5G-modeemin – Latausnopeudet kohoavat uusiin lukemiin
MWC-messujen perumisen myötä mobiilialan yhtiöt ovat joutuneet miettimään vaihtoehtoisia tapoja kertoa uutisistaan maailmalle. Qualcomm päätti esitellä uuden sukupolven 5G-piirejään omassa tilaisuudessaan.

5G-teknologiassa on siirrytty alkuvaiheen pintaraapaisuista varsinaiseen ylösajovaiheeseen, minkä vuoksi teknologia myös kehittyy huimaa vauhtia. Qualcommin seuraavan sukupolven tarjonta rakentuu Snapdragon X60 -modeemin ympärille, jonka kaveriksi yhtiö on esitellyt kattavan front-end-piirin sekä uuden mmWave-taajuusalueen antennin.

Kovin yksityiskohtaisia tietoja Qualcomm ei halua Snapdragon X60:stä vielä paljastaa, mutta modeemi valmistetaan 5 nanometrin prosessilla ja se tulee kykenemään yhdistelemään taajuusalueita niin mmWave-alueen ja alle 6 GHz:n taajuusalueen välillä kuin 6 GHz:n taajuusalueen sisälläkin. Latausnopeudet verkosta päin kohoavat parhaimmillaan 7,5 gigabittiin sekunnissa ja latausnopeus verkkoon on parhaimmillaan kolme gigabittiä sekunnissa.Uusi QTM535-antenni mahdollistaa kompaktimmat laitemuotoilut, mikä lienee vastaus Applen palautteeseen. Applen on huhuttu kehittävän jopa omia antenneja, jotta seuraavan sukupolven iPhonesta saadaan tarpeeksi ohut.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.