>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuomari hylkäsi Huawein kanteen Yhdysvaltain laitekiellosta

1
Matti Vähäkainu

Tuomari hylkäsi Huawein kanteen Yhdysvaltain laitekiellosta
Yhdysvaltojen toukokuussa 2019 virallistama Huawei-panna on laittanut kiinalaisvalmistajan tukalaan paikkaan. Vaikka kieltoa on lykätty jatkuvasti, viimeksi muutama päivä sitten, niin Huawei on samaan aikaan taistellut sen oikeutusta vastaan toisaalla.

Yksi tavoista oli kanne toisen yritykseen kohdistuneen kiellon perustulainvastaisuudesta, josta Huawei tiedotti kaksi viikkoa kiellon julkistamisesta, toukokuun 2019 lopulla.

Huawei haastoi Yhdysvaltain hallinnon oikeuteen vedoten perustuslain rikkomiseen yhtiöön kohdistuneen National Defense Authorization Act -kiellon kohdalla. Kyseessä on 2018 Trumpin hallinnon käyttöönottama laki, joka kieltää liittovaltiota ja sen urakoitsijoita ostamasta ZTE:n tai Huawein laitteita.

Nyt noin 9 kuukautta myöhemmin liittovaltion tuomari on hylännyt kyseisen kanteen. Itä-Teksasin piirikunnan tuomari Amos Mazzantin mukaan Huawein syytteillä ei ollut minkäänlaista pohjaa.Kanne kaatui niinkin yksinkertaiseen kohtaan kuin että yrityksillä ei ole perustuslain takaamaa oikeutta tehdä bisnestä liittovaltion kanssa. Kyseessä on Maazantin mukaan etuoikeus, jota tässä tapauksessa ei ole Huaweille annettu.

Yhdysvalloissa ei tulla näkemään Huawein 5G-verkkolaitteita ja liittovaltion käytössä laitteet ovat taatusti kielletty. Yhdysvaltain painostus muita maita kohtaan ei kuitenkaan ole ollut järin tehokasta, sillä EU:ssa ja Briteissä kieltoa ei otettu käyttöön.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.