MobilePaylla voi nyt maksaa HSL-sovelluksessa

Janne Yli-Korhonen

MobilePaylla voi nyt maksaa HSL-sovelluksessa
MobilePay toimii maksutapana monessa lippusovelluksessa ja nyt myös Helsingin seudun joukkoliikenteen matkustajat pääsevät maksusovelluksen piiriin, sillä MobilePaylla voi nyt maksaa HSL-sovelluksessa. Tätä maksutapaa on toivottu jo pitkään sovellukseen.

"Haluamme tehdä HSL:n palveluista mahdollisimman helppoja asiakkaillemme ja samalla tarjota heille ajantasaisia maksutapoja. MobilePayta on toivottu maksutavaksi sovellukseemme jo pitkään", HSL:n lähimaksamisen tuotepäällikkö Satu Piiparinen kertoo.

MobilePayn mukaan Suomessa maksettiin MobilePaylla viime vuonna yli 700 % enemmän joukkoliikennelippuja kuin vuonna 2018. MobilePaylla maksetaan joka viides mobiilisovelluksilla ostettu matkalippu. Joulukuussa 2019 MobilePaylla ostettiin yli 120 000 julkisen liikenteen matkalippua ja koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolosuhteiden myötä mobiililippujen käyttö lisääntynee entisestään.MobilePaylla voi maksaa nopeasti ja hygieenisesti HSL-sovelluksessa kerta-, kausi- ja vuorokausilippuja. HSL-sovellusta on ladattu jo noin kaksi miljoonaa kertaa ja sen kautta ostetaan jo yli puolet HSL:n kertalipuista. Suosion uskotaan kasvavan uuden maksutavan myötä.

"Joukkoliikenteen matkalippuja hankittaessa nopeus, helppous ja hygieenisyys ovat tärkeitä asioita. Harvalla on enää mukana käteistä lipun ostamiseen. HSL:n myötä MobilePay käy julkisessa liikenteessä maksutapana kaikissa suurimmissa kaupungeissa sekä lähes kaikilla palveluntarjoajilla", MobilePay Suomen vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka iloitsee.

MobilePay on käytössä HSL:n lisäksi muun muassa VR:n, Onnibusin sekä yli 20 kunnan ja kaupungin joukkoliikennepalvelut kattavassa PayiQ-sovelluksessa. MobilePay saapui hiljattain myös maksutavaksi kaikkiin K-ruokakauppoihin.

MobilePaylla on Suomessa tällä hetkellä lähes 1,3 miljoonaa käyttäjää. Sovelluksen avulla tehtiin vuonna 2019 yli 21 miljoonaa transaktiota, missä kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 123 prosenttia. Lisäksi vuoden 2019 aikana palvelulla siirrettiin yli 620 miljoonaa euroa.

Opas: Mikä on MobilePay ja miten sillä maksetaan kaupassa?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.