OnePlus ei poista vaatteiden läpi näkevää kameraa toiminnasta

1
Puhelinvertailu

OnePlus ei poista vaatteiden läpi näkevää kameraa toiminnasta
Kiinalaisen älypuhelinvalmistaja OnePlussan uusin lippulaivapuhelin toi mukanaan erikoisen ominaisuuden. Värifiltterikamera mahdollistaa erikoisia valokuvia, joilla pystyy näkemään tiettyjen materiaalien ja jopa kankaiden läpi.

Yhtiölle vuoti hiljattain tietoja, joiden mukaan kameralla otetut kuvat paljastavat enemmän kuin yhtiöllä oli varmasti tarkoitus. Testaajien mukaan kameralla otetut kuvat näkevät esimerkiksi tiettyjen muovien ja kankaiden läpi. Tätä ovat demonneet kenties tunnetuimmin Ben Geskin Apple TV -laitteella ja Unbox Therapy t-paidalla ja iPhone-myyntipakkauksella.

OnePlus päättikin poistaa Kiinassa omasta HydrogenOS:stä ominaisuuden kokonaan käytöstä, mutta pian raportoi, että kameran läpinäkemiskykyjä on hieman liioteltu, eikä näe tarpeelliseksi poistaa sitä käytöstä globaalista OxygenOS-käyttöjärjestelmästä, joka löytyy OnePlus-puhelimista täällä lännessä.Muutoksia ominaisuuteen kuitenkin tulee seuraavassa päivityksessä, kun se julkaistaan. Siinä todennäköisesti muutetaan tiettyjen mustien materiaalien näkyvyyttä kuvassa, joten läpinäkyvyys poistuu, muttei vaikuta muihin värifiltterikameran valokuvausominaisuuksiin.

Tässä vaiheessa päivitykselle ei annettu vielä julkaisupäivää, mutta OnePlus työstää päivitystä saatavilla mahdollisimman pian. Päivityksen muista uudistuksista ei ole vielä kerrottu.


Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentit (1)

avthein
avthein

1

Infrapunakamera tai infrapunakuvaaminen ei ole laitonta kuten ei muutkaan kamerat ja kuvaaminen.

Mutta esim. yksityisyyden loukkaaminen on rikos riippumatta millaisella kameralla sitä tekee.

Siten en ymmärrä perusteita ominaisuuden poistamiselle myöhemminkään. Päinvastoin. Joskus olen infrapunakuvaamalla tarkistanut esim. kaukosäätimen toimintaa. Infrapunakamera kuten myös lämpökamerat voivat olla myyntivalttejakin.

Tavallisesti infrapuna on kameroissa estetty sisäisellä estosuotimella kun se vääristää värejä ja saa esim. hiilloksen tai liekit sinertämään. Jos kamera näkee valon ohella infrapunaa niin silloin voi käyttää ifrapunaläpäisysuodatinta joka estää tavallista valoa. Silloin saa esim. kesämaisemasta "lumisen" näköisen kun kaikki vihreä näkyy infrapunakuvasssa vaaleana kun lehtivihreä heijastaa infrapunaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.