Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Janne Yli-Korhonen

Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa
Telia lanseeraa 5G-verkkovierailun ensimmäisenä operaattorina Pohjoismaihin. Telian asiakkaat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta voivat nyt käyttää matkapuhelimen nettiä 5G-verkossa näissä kolmessa maassa.

5G-verkkovierailun eli -roamingin käyttämiseksi asiakkaat tarvitsevat 5G-liittymän ja -älypuhelimen sekä heidän on oltava alueella, jolla on 5G-peitto.

"Matkustamista on tällä hetkellä rajoitettu koronan takia. Luomme kuitenkin jo perustaa tulevaisuudelle käynnistämällä 5G-roamingin Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen riippumatta siitä, missä maassa he vierailevat", kertoo Thomas Moe, Telia Companyn Head of Roaming.

Telia aikoo laajentaa 5G-verkkovierailun myös Tanskaan, Viroon ja Liettuaan, kun kaupalliset 5G-palvelut tulevat saataville näihin maihin.

Lisäksi Telia keskustelee useiden kansainvälisten operaattoreiden kanssa kahdenvälisestä 5G-roamingista. Tämä tarkoittaa, että ulkomaille muihin maihin matkustavat Telian asiakkaat voivat nauttia paikallisesta 5G-peitosta, ja Pohjoismaiden ja Baltian vierailijat voivat muodostaa yhteyden Telian 5G-verkkoihin alueella."Pohjoismaat ja Baltian maat ovat teknisessä eturintamassa, ja Telialla on maailmanlaajuisesti alueen paras yleinen verkkoinfrastruktuuri. 5G:n käyttöönotto tulee kasvamaan ajan kuluessa kaikkialla maailmassa, joten tämä tuo aivan uusia kokemuksia matkustajille", Moe kertoo.

Suomessa Telia on laajentanut 5G-verkkoa hieman hitaasti. Operaattori on keskittynyt lähinnä muutamaan suurempaan kaupunkiin Suomessa. Hiljattain Telia tiedotti 5G-verkon laajenemisesta Jyväskylässä ja Turun seudulla.

Lisätietoa Telian 5G-verkosta saa tästä.

Lue myös:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.