>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Janne Yli-Korhonen

Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa
Telia lanseeraa 5G-verkkovierailun ensimmäisenä operaattorina Pohjoismaihin. Telian asiakkaat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta voivat nyt käyttää matkapuhelimen nettiä 5G-verkossa näissä kolmessa maassa.

5G-verkkovierailun eli -roamingin käyttämiseksi asiakkaat tarvitsevat 5G-liittymän ja -älypuhelimen sekä heidän on oltava alueella, jolla on 5G-peitto.

"Matkustamista on tällä hetkellä rajoitettu koronan takia. Luomme kuitenkin jo perustaa tulevaisuudelle käynnistämällä 5G-roamingin Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen riippumatta siitä, missä maassa he vierailevat", kertoo Thomas Moe, Telia Companyn Head of Roaming.

Telia aikoo laajentaa 5G-verkkovierailun myös Tanskaan, Viroon ja Liettuaan, kun kaupalliset 5G-palvelut tulevat saataville näihin maihin.

Lisäksi Telia keskustelee useiden kansainvälisten operaattoreiden kanssa kahdenvälisestä 5G-roamingista. Tämä tarkoittaa, että ulkomaille muihin maihin matkustavat Telian asiakkaat voivat nauttia paikallisesta 5G-peitosta, ja Pohjoismaiden ja Baltian vierailijat voivat muodostaa yhteyden Telian 5G-verkkoihin alueella."Pohjoismaat ja Baltian maat ovat teknisessä eturintamassa, ja Telialla on maailmanlaajuisesti alueen paras yleinen verkkoinfrastruktuuri. 5G:n käyttöönotto tulee kasvamaan ajan kuluessa kaikkialla maailmassa, joten tämä tuo aivan uusia kokemuksia matkustajille", Moe kertoo.

Suomessa Telia on laajentanut 5G-verkkoa hieman hitaasti. Operaattori on keskittynyt lähinnä muutamaan suurempaan kaupunkiin Suomessa. Hiljattain Telia tiedotti 5G-verkon laajenemisesta Jyväskylässä ja Turun seudulla.

Lisätietoa Telian 5G-verkosta saa tästä.

Lue myös:


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.