Google julkaisi keskihintaluokan Pixel 4a -puhelimen

Janne Yli-Korhonen

Google julkaisi keskihintaluokan Pixel 4a -puhelimen
Google on viimeinkin julkaissut odotetun Pixel 4a -puhelimen virallisesti, joka on siis jatkoa viime vuoden Pixel 3a -mallille.

Pixel 4a on varustettu etupuolella 5.8 tuuman Full HD+ (1080 x 2340) OLED -näytöllä, joka toimii perinteisellä 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytön vasempaan yläkulmaan on tehty reikä 8 megapikselin etukameralle.

Muovista rakennetun puhelimen taakse on puolestaan laitettu yksi 12 megapikselin kamera (f1.7, 1.4 μm), joka on vakautettu optisesti. Google on muiden Pixel-puhelimien tapaan tuonut ohjelmistoon muun muassa Night Sight -kuvaustilan, jolla saa otettu suhteellisen kirkkaita otoksia pimeällä. Taakse on myös laitettu sormenjälkilukija, sillä kasvojentunnistusta puhelin ei tue.

Puhelimen sisälle on laitettu Snapdragon 730G -järjestelmäpiiri, jonka tukena 6 gigatavua keskusmuistia ja tallennustilaa löytyy mukavat 128 gigatavua. Virtaa antaa 3140 mAh akku, joka tukee 18 watin latausta. USB C -liitännän lisäksi puhelin tarjoaa myöskin perinteisen 3.5 mm:n kuulokeliitännän.Pixel 4a käyttää tällä hetkellä Android 10 -ohjelmistoa, johon Google lupaa tuoda päivityksiä kolmen vuoden ajan.

Pixel 4a:n suositushinta on 349 dollaria ja se on nyt ennakkotilattavissa Yhdysvalloissa. Puhelin tulee myös myyntiin myöhemmin valituissa Euroopan maissa, mutta Suomi ei kuulu näiden joukkoon. Verkkokauppa.com myy kuitenkin Pixel 4- ja Pixel 3a -malleja, joten mahdollisesti Pixel 4a tulee myös Verkkokauppa.comin valikoimiin.

Lue: Googlen Pixel 4a, Pixel 4a 5G ja Pixel 5 puhelimet saapuivat Verkkokauppa.comin valikoimiin.

Lisäksi Google paljasti tuovansa markkinoilla tämän vuoden aikana Pixel 4a (5G) ja Pixel 5 -puhelimet, jotka molemmat käyttävät 5G-yhteyksiä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.