Nokia-puhelimista vastaava HMD Global keräsi 230 miljoonan dollarin rahoituksen

Janne Yli-Korhonen

Nokia-puhelimista vastaava HMD Global keräsi 230 miljoonan dollarin rahoituksen
Nokian tuotemerkillä puhelimia kehittävä suomalainen HMD Global on kerännyt 230 miljoonan dollarin (noin 195 miljoonaa euroa) rahoituksen. Rahoittajina toimivat tällä kertaa ainakin Qualcomm, Google sekä Nokia Technologies.

Investoinnin avulla HMD Global pyrkii kehittämään toimintaansa etenkin neljällä avainalueella.

Ensimmäisenä tavoitteena on pyrkiä nopeuttamaan 5G-älypuhelimien tuomista maailmanlaajuisesti kuluttajien käsiin. Erityisenä painopistealueena ovat vahvat kumppanuudet amerikkalaisoperaattoreiden kanssa.

Toinen panostuksen kohde löytyy erilaisista digitaalisista palveluista ja palvelualustoista. Kolmas tavoite laajentaa toimintaa tärkeimmillä kasvumarkkinoilla, joista esimerkkinä on mainittu Brasilia, Afrikka sekä Intia.

Neljänneksi saatu rahoitus auttaa yhtiötä vahvistamaan johtavaa asemaansa laitteiden lisäksi myös kokonaisvaltaisten mobiilipalvelujen tarjoajana. Aiemmin tänä vuonna HMD Global esitteli HMD Connect -roamingpalvelun, jonka avulla datayhteyksiä voi käyttää kaikkialla maailmassa ja lisäksi HMD Global osti Valona Labs -ohjelmistoyhtiön toiminnot."Ainutlaatuinen liiketoimintamallimme, joka perustuu ketterään globaaliin toimintaan ja vahvoihin kumppanuuksiin alan parhaiden kanssa, on saavuttamassa uuden tason, kun saamme arvokasta tukea joukolta mobiilimarkkinoiden vaikutusvaltaisimpia yrityksiä. Olen erittäin ylpeä merkittävistä saavutuksistamme ja odotan innolla edessämme aukeavia valtavia mahdollisuuksia, joilla nopeutamme matkaamme kohti yhä kasvavaa menestystä", kertoo HMD Globalin hallituksen puheenjohtaja ja perustajajäsen Jean-Francois Baril.

"HMD Global on alusta asti pyrkinyt rakentamaan vahvat suhteet strategisten kumppaneidensa kanssa. Saamamme lisärahoitus vahvistaa entisestään pitkän aikavälin liiketoimintastrategiaamme ja on osoitus yhteisestä tehtävästämme tuoda moderni mobiiliteknologia kaikkien ulottuville. Turvallisuus ja luotettavuus ovat toimintamme kulmakiviä, ja käytämme nyt saatua rahoitusta tarjotaksemme kuluttajille parhaita käyttäjäkokemuksia, joita he odottavat Nokia-puhelimilta. Olemme ainoa merkittävä eurooppalainen älypuhelinvalmistaja, ja pysymme uskollisina suomalaisille juurillemme sekä niille ominaisuuksille, jotka asiakkaamme yhdistävät Nokia-puhelimiin. Vahvoilta kumppaneiltamme saadun tuen myötä odotan innolla Nokia-puhelinten tarinan seuraavaa lukua", sanoo HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
777 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
139 € Power
199 € Kärkkäinen
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 198 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.