Nintendo Switch -emulaattori Androidille ilmestyi

1
Petteri Pyyny

Nintendo Switch -emulaattori Anroidille ilmestyi - ja Nintendo ei todellakaan pidä siitä
Samalla kun Nintendo juhlistaa isosti Super Marion 35-vuotistaivalta ja on julkistanut vuoren tuotteita ja pelejä aiheeseen liittyen, on Nintendolle ilmestynyt myös tummia pilviä taivaalle.

Nintendo Switch on ollut yksi nykyisen pelikonsolisukupolven superyllättäjistä ja on todistanut jälleen kerran, että pelkkä julmetun tehokas rauta ei ole kaikki mitä hyvä pelikonsoli kaipaa - myös nerokkuudella ja asioiden uudelleen ajattelulla on paikkansa, kun sen tekee oikein.

Nyt nettiin on putkahtanut täysin laittomasti kokoon kasattu emulaattori, jonka avulla Android-puhelimilla voidaan pelata Nintendo Switchin pelejä.

Koko viritys pohjautuu pitkälti PC:lle tehtyyn Nintendo Switch -emulaattoriin, Yuzuun, joka on monen mielestä paras Switch-emulaattori tietokoneille. Yuzu on avointa lähdekoodia, mutta nyt verkkoon ilmestynyt uusi Android-emulaattori ei sitä ole, joka itsessään jo rikkoo avoimen lähdekoodin (GPLv2) sääntöjä.

Myös emulaattorin taustat ovat erittäin hähmäiset: koodista löytyy sekä englantia että kiinaa iloisena sekamelskana ja ilmeisesti osa projektista on ohjelmoitu omin nokkineen, osa on röyhkeästi napattu mm. edellä mainitusta Yuzusta. Mutta ainakin XDA-Developersin mukaan viritys kuitenkin toimii - ja hyvin.

Homma alkaa haiskahtaa siinä, että emulaattori vaatii toimiakseen sata dollaria (noin 85 euroa) maksavan ohjaimen, joka kytketään puhelimeen. Emulaattori ei suostu käynnistymään ilman kyseistä ohjainta. Luonnollisesti emulaattori vaatii myös huippuluokan suorittimen, käytännössä Qualcommin Snapdragon 855, 855+, 865 tai 865+ -järjestelmäpiirin, joka löytyy lähinnä yli 700 euron hintaluokan puhelimista, kuten vaikkapa OnePlus 8 Prosta.

Alla videota emulaattorin testauksesta eri Nintendo Switchin peleillä:

Ainakin Legend of Zelda: Link's Awakening sekä Pokémon Let's Go toimivat testissä mainiosti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Kommentit (1)

jkij
jkij

1

Mistähän toimittelija repii hinnat???
SD865 varustettu Poco F2 Pro löytyy Suomestakin jo 455€.
Edellinen sukupolvi sitäkin halvemmalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.