Koronavilkussa merkittävä ongelma: ratkaisua työstetään

Petteri Pyyny

Koronavilkussa merkittävä ongelma: ratkaisua työstetään
Suomen virallisessa koronatartunojen jäljitykseen tarkoitetussa sovelluksessa Koronavilkussa on havaittu ongelma, joka johtuu mitä ilmeisimmin Applen ja Googlen luomasta yhteisestä rajapinnasta.

Ongelma koskee tapauksia, joissa koronaan sairastunut henkilö on viettänyt useita tunteja - tai jopa päiviä - samassa tilassa muiden ihmisten kanssa. Näissä tapauksissa Koronavilkku ei ole osannut antaa hälytystä samassa tilassa olleille ihmisille, vaikka sairastunut olisikin syöttänyt digagnoosin jälkeen saamansa koodin sovellukseen oikein.

Tilanne alkoi selviämään, kun perheet, joissa kaikilla on ollut Koronavilkku puhelimessaan asennettuna, eivät saaneet hälytystä Koronavilkun kautta vaikka yksi perheenjäsenistä olikin saanut positiivisen koronadiagnoosin ja syöttänyt sen yhteydessä saamansa koodin sovellukseen.

Sitä vastoin lyhyemmän aikaa altistuneena olleet olivat näissäkin tapauksissa saaneet hälytyksen, kuten pitääkin.Valtaosassa tapauksista Koronavilkku siis toimii kuten pitääkin, mutta pitkäaikainen (useita tunteja tai sitä enemmän) oleskelu samassa tilassa myöhemmin COVID-19 -tautiin sairastuneen kanssa ei ole johtanut ilmoituksiin.

Sovellukseen ei ole vielä asian korjaavaa päivitystä saatavilla, mutta sellainen on jo työn alla.Koronavilkussa on ollut myös muita ongelmia, jotka liittyivät puhelinten turhan aggressiiviseen virransäästöön. Tähän liittyen sovellukseen tehtiin päivitys syyskuun lopulla.

Koronavilkun toimivuuden omassa puhelimessa voi tarkistaa oppaamme avulla, mutta uutisessa mainittua pitkäaikaista oleskelau samassa tilassa tämäkään ohje ei ratkaise.

Ongelma koskee setä Android- että iPhone-versiota sovelluksesta, sillä ne käyttävät samaa rajapintaa. Ongelma on sama myös muiden maiden koronasovelluksissa, jotka nekin käyttävät Applen ja Googlen yhteistä altistumisketjujen seurantaan tarkoitettua rajapintaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.