Foreca päivitti sovelluksensa tukemaan paremmin Huawein uusia puhelimia

2
Janne Yli-Korhonen

Foreca päivitti sovelluksensa tukemaan paremmin Huawein uusia puhelimia
Huawei pyrkinyt parantamaan asemiaan Yhdysvaltojen kieltojen aiheuttamien muutosten takia. Huawei ei voi esimerkiksi uusissa puhelimissaan käyttää Googlen palveluita, joten nämä on korvattu Huawein omilla Huawei Mobile Services (HMS) -palveluilla sekä omalla AppGallery -sovelluskaupalla.

Sovelluskaupasta kuitenkin edelleen puuttuu laadukkaita sovelluksia, vaikkakin tilanne hiljalleen muuttuu parempaan. Tästä löytyy esimerkki Forecan muodossa, joka on nyt päivittänyt Foreca Weather -mobiilisovelluksen tukemaan paremmin Huawein uusia puhelimia.

Forecan sovellus on saatavilla maailmanlaajuisesti. Palvelua hyödyntävät jo miljoonat ihmiset ympäri maailman, minkä lisäksi Foreca tuottaa laadukasta sääsisältöä mediataloille ja sovelluskehittäjille.

Forecan kaupallisen johtajan Tuomas Reivisen mukaan esimerkiksi lukuisat mediatalot ja sovelluskehittäjät niin Suomessa kuin maailmalla ovat lisensoineet Forecan säärajapinnat ja tuottaneet oman sääpalvelunsa kuluttajille hyödyntämällä Forecan vuosikymmenten kokemusta ja ennustamisen laatua."Forecan sääsovellus on sovitettu aina kuhunkin käyttöjärjestelmään sopivalla tavalla, ja puhelinten kehittyessä myös sovellus on vuosien myötä kehittynyt hyödyntämään puhelinten kasvanutta tehoa, näyttökokoa ja käyttötapoja. Esimerkiksi sovelluksemme tykätyin ominaisuus sadetutka, ja erityisesti sen sisältämä tutkaennuste, on ottanut viimeisen vuoden aikana huiman teknologisen harppauksen eteenpäin, kun olemme alkaneet toimittaa vektorimuotoisia sääkarttoja, joiden avulla voimme näyttää sadealueet todella tarkasti", Reivinen kertoo.

Forecan sovellus on ollut saatavilla Huawein AppGallerysta jo aiemmin, mutta nyt sovellus on paremmin optimoitu Huawein laitteille. Foreca-sovelluksen ohjelmointiprosessi sen muuntamisesta AppGalleryyn sopivaksi toteutettiin React Native -ohjelmointialustaa käyttäen. Muuntamistyön Forecan päässä toteutti yksi ohjelmistokehittäjä. Projekti kesti kokonaisuudessaan aloituksesta valmistumiseen noin kuukauden, mutta varsinainen työ vei aikaa vain reilun viikon verran.

"Pysyimme myös hyvin Huawein arvioimassa aikataulussa, koska Huawein yhdyshenkilö reagoi esittämiimme teknisiin kysymyksiin nopeasti, eikä ongelmakohtiin tarvinnut siten jäädä jumittamaan. Vaikka aluksi oli paljon epävarmuutta asioista, niin loppujen lopuksi varsinainen toteutus sujui varsin nopeasti", Reivinen kiittelee.

Lue myös:

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentit (2)

delic
delic

1

Eikö tämä ole vähän turhaa? Viimekuussa tasan yksi Huawein puhelin oli myyntilistoilla Suomessa ja siinäkin Googlen palvelut. Vuoden aikana yksikään uusi Huawein puhelin ei ole yltänyt myyntilistoille.

Vastaa
Jyk
Jyk

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Eikö tämä ole vähän turhaa? Viimekuussa tasan yksi Huawein puhelin oli myyntilistoilla Suomessa ja siinäkin Googlen palvelut. Vuoden aikana yksikään uusi Huawein puhelin ei ole yltänyt myyntilistoille.

Joo, aika heikolta tämä toiminta näyttää tällä hetkellä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.