Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Messages tukee nyt maailmanlaajuisesti RCS-viestintää

Matti Vähäkainu

Google Messages tukee nyt maailmanlaajuisesti RCS-viestintää
Googlen RCS-viestit (Rich Communication Services), eli vastaavat kuin iMessagen siniset viestit, ovat saapuneet hiljattain Androidin viestisovellukseen. Android Chatin myötä RCS saapui Android Messages -sovellukseen ja Suomessakin RCS-viestit ovat siis olleet muutaman viikon ajan käytössä.

Nyt Google on vahvistanut, että 2018 asti kehitetty RCS-tuettu Messages on nyt maailmanlaajuisesti saatavilla.

Rikkaiden tekstareiden etuna on, että ne tarjoavat monipuolisemmat ominaisuudet mm. liitteiden, kuten kuvien tai videoiden, lähettämiseen ja lähettäminen tapahtuu internetin välityksellä. Tämä tarkoittaa myös, että maksut ovat pienemmät erityisesti rajattomilla datayhteyksillä.

RCS-viestit kuitenkin siirtyvät Androidista toiseen riippumatta sovelluksista, joten vastaanottajalla ei tarvitse olla esimerkiksi tiettyä Play Kaupasta ladattua sovellusta, kuten WhatsApp, jotta saa viestit. Viestit näkyvät samassa näkymässä tavallisten tekstiviestien kanssa.Lisätietoja RCS-viesteistä, Android Chatistä ja muusta tähän liittyvästä kannattaa lukea aiemmasta kattavasta jutustamme:

Näin toimii uusi tekstari, RCS, eli Androidin ChatPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.