Modulaarisen älypuhelimen paluu? Kiinalaisvalmistaja patentoi irroitettavan kameran

Matti Robinson

Modulaarisen älypuhelimen paluu? Kiinalaisvalmistaja patentoi irroitettavan kameran
Moduulaarinen älypuhelin oli menneen vuosikymmenen yksi suosituimmista tulevaisuuden visioista. Jo 2013 kerroimme Google Project Aran tekemisistä, jotka kuitenkin loppuivat lyhyeen kaikessa hiljaisuudessa muutaman vuoden kuluessa.

Kiinassa kuitenkin suunnitellaan kenties modulaaristen puhelinten toista tulemista, sillä Oppo on hakenut patenttia uudelle älypuhelimen kameramoduulille, joka tekee kamerasta irroitettavan.

Tässä tapauksessa kyse ei ole vain vaihdettavasta moduulista, jonka avulla voisi vaikkapa päivittää kameraa parempaan, joskin sekin on varmasti mahdollista, vaan Oppon tekniikka mahdollistaisi kameralla kuvaamisen erillään puhelimesta.Patentin suunnitelmista paljastuu USB-C-liitin sekä NFC-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet, ja luonnollisesti kamera vaatii myös erillisen akun yhteydenpitoa ja kuvien ottamista varten.

Kyseessä on vasta patentti, joita haetaan erityisesti teknologiayrityksissä jatkuvasti, joten teknologian rantautumisesta kuluttajalaitteisiin kannattaa olla vielä hieman varovainen. On kuitenkin piristävää nähdä, etteivät vuosien takaiset unelmat modulaarisista laitteista ole vielä täysin kuolleet.

Oppo ei ole erityisen tunnettu suomalaisille, mutta sen sisaryhtiöksi (joskin väitetysti täysin erilliset yhtiöt) kutsuttu OnePlus on tosin erittäin suosittu kotimaassamme. OnePlus puolestaan lainaa Oppon tekniikkaa jatkuvasti, joten kenties näemmä tulevaisuudessa modulaarisen OnePlus-laitteen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy A13 5G – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A13 5G
149 € Elisa
179 € Kärkkäinen
179 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 Lite 5G
459 € CDON
459 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 554 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.