Kokeiltua: Spiir, sovellus useamman pankkitilin ja budjetin hallintaan

3
Petteri Pyyny

Vinkki: Mainiolla sovelluksella useampi pankkitili samaan näkymään, menot ja tulot fiksusti ryhmiin
Koko Euroopan Unionia koskeva uusi pankkidirektiivi, joka tunnetaan paremmin nimellä PSD2, tuli voimaan jo vuonna 2018. Se pakotti kaikki EU:ssa toimivat pankit avaamaan rajapintansa myös muille kuin niille itselleen. Tämä siis koski myös suomalaisia pankkeja.

Valitettavasti kehitys on ollut sittemmin erittäin, erittäin hidasta uusien innovaatioiden suhteen, mutta nyt alkaa tapahtumaan. Tanskalainen startup Spiir on vaivihkaa jyräämässä itseään Suomeenkin.

Spiir on siis kännykkäsovellus, jolla näet kaikkien pankkitiliesi ja luottokorttiesi menot, tulot ja saldot - fiksusti yhdistettynä.

Sovellus on täysin ilmainen ja se tukee jo nyt käytännössä kaikkia isoimpia suomalaisia pankkeja. Kirjautumalla omilla pankkitunnuksilla sovellukseen, voi sille myöntää pääsyn Danske Bankin, Nordean, S-pankin, Osuuspankin, Ålandsbankenin, Handelsbankenin ja Aktian tilitietoihin.Sovellusta säätelee PSD2 -direktiivi, eli se on ehdottoman tiukalla tietoturvatasolla varustettu.

Heti sovelluksen asennuksen ja pankkitileihin pääsyn myöntämisen jälkeen Spiir ehdottaa viimeisimpien ostostesi ja tulojesi ryhmittelyä kategorioihin, kuten vaikkapa "ruokamenot" tai "vuokra" tai "palkka". Kun yhden kohdan on saanut laitettua oikeaan lokeroon, Spiir kysyy kuuluvatko kaikki kyseiselle yritykselle tehdyt maksut samaan ryhmään. Jos vastaat myöntävästi, kaikki ostokset samassa paikassa siirtyvät itsestään kyseiseen ryhmään.

Spiirin tapa ryhhmitellä menot


Spiirin yksi fiksuus tulee siitä, että se ymmärtää omien pankkitilien välillä tapahtuvat siirrot, eikä ehdota niitä esimerkiksi palkkatuloiksi, koska siirrot ovat omien tiliesi välisiä.

Merkittävin hyöty tulee siitä, että pienen ryhmittelyn jälkeen näet helposti sen, mihin kotitaloutesi rahat oikein uppoavat - kuukausitasolla, viikkotasolla ja vuositasolla.

Spiir ehdottelee toisinaan myös haasteita oman rahankäytön hallintaan


Voit myös asettaa itsellesi tavoitteita, kuten vaikkapa saada säästöön joka viikko 50 euroa. Tavoitteen asetettuasi voit pistää Spiirin vahtimaan rahankäyttöäsi ja huomauttamaan, jos alkaa näyttää siltä, että menot ylittävät asetetut tavoitteet. Tavoitteiden asettamisen helpoksi tekemiseksi Spiirissä on tarjolla useita valmiita "haasteita", kuten vaikkapa tavoite käyttää alle 20 euroa kahviloihin ja ravintoloihin viikossa.

Testissämme sovellus oli oikein intuitiivinen ja helppo käyttää - jopa hieman koukuttava. Miinusta tulee siitä, että sovellusta ei ole vielä toistaiseksi saatu suomennettua. Lisäksi omien kategorioiden luontimahdollisuus puuttuu, vaikka valmiita kategorioita varsin mallikelpoisesti löytyy nytkin.


Sovelluksen taustalla on iso tanskalainen tiimi. Yhtiön yhtenä rahoittajana on toiminut Danske Bank ja Spiirin ideana on tehdä rahaa aikanaan erilaisista kuluttajalle tarjottavista eduista - nyt etuja ei ainakaan Suomeen ollut vielä lainkaan saatavilla.

Sovellus on ilmainen ja ladattavissa alla olevista linkeistä:

Spiir iPhonelle

Spiir Androidille


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -16%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 171 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € CDON
341 € Teknikproffset
399 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (3)

dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ja tämän hyödyt?
Saat jaettua kaikille toimijoille ilmaiseksi pankkitietosi.

Talouden hallinta, jos käytössä useampi kuin yksi pankkitili?

Ja kyseessä on EU:ssa toimiva firma, joka sitoutuu PSD2-direktiiviin, joten ennemmin uskallan tilitiedot heille antaa kuin vaikka Googlelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ja tämän hyödyt?
Saat jaettua kaikille toimijoille ilmaiseksi pankkitietosi.

Talouden hallinta, jos käytössä useampi kuin yksi pankkitili?

Ja kyseessä on EU:ssa toimiva firma, joka sitoutuu PSD2-direktiiviin, joten ennemmin uskallan tilitiedot heille antaa kuin vaikka Googlelle.


Uutisessa olisi ehkä vähän kaivattu kuvausta riskeistä.

Sovellukseen kirjaudutaan pankkitunnuksilla, siis sovellukseen ? Pitkääko kirjautua kaikkien niiden pankkien tunnuksilla joiden tilit haluaa ko sovellukseen.

Jos noin niin aika korkea kynnys ottaa sovellusta käyttöön ja tuskin suositelvaa, mistä tunnistaa luotetun sovelluksen ei luotetun jos tunnuksia pitää alkaa käyttämään eri sovelluksissa.


Tilannetta helpottaa jos riittää että tunistautuu vahvasti ja pankkiin kirjatumalla voi antaa ko palvelulle rajatan pääsyn.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.