Xiaomi esitteli Mi Air Charge -latausteknologian, joka lataa akun muutaman metrin etäisyydeltä

1
Janne Yli-Korhonen

Xiaomi esitteli Mi Air Charge -latausteknologian, joka lataa akun muutaman metrin etäisyydeltä
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on esitellyt Mi Air Charge -latausteknologian, jolla esimerkiksi puhelimen akkuun saa lisää virtaa langattomasti jopa muutaman metrin päähän.

Kooltaan isohkossa laitteessa on 144 antennista koostuva järjestelmä, joka paikantaa ladattavan laitteen, kuten puhelimen, ja lähettää sitä kohti millimetriluokan aalloilla toteutetun lataussignaalin.

Xiaomin mukaan lataus voidaan toteuttaa usean metrin päähän ja se toimii myös erilaisten esteiden läpi. Tehoa kuitenkin saadaan itse laitteeseen vain 5 watin edestä, ja itse latausyksikkö todennäköisesti käyttää huomattavasti enemmän energiaa.Xiaomin mukaan tulevaisuudessa tällaista teknologiaa voidaan käyttää kaikenlaisten laitteiden latauksessa. Olohuoneessa voi olla siis vaikkapa kaiuttimet, pöytälamppuja ja muita pieniä kodin laitteita, joita ei tarvitse kiinnittää johdolla seinään.Mi Air Charge -latauslaite lähes valmis, mutta se ei ole tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana, vaan vuoden 2022 aikana.

Myös Motorola esitteli vastaavanlaista latausteknologiaa.

Lue myös:

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.