>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Roskakori saapuu vihdoin Androidiin

Petteri Pyyny

Android 12 saa vihdoin ominaisuuden, joka on ollut Windowsissa ja Macissa jo vuosikymmenet
Google kehittää kovaa vauhtia syksyllä julkaistavaa Android 12 -käyttöjärjestelmää. Tiedämme jo paljon tulevasta Android 12 -käyttiksestä, mutta lisää tietoja tihkuu sitä mukaa kuin käyttöjärjestelmän kehitys etenee.

Yksi mielenkiintoisista pienistä uudistuksista saattaa olla se, että Androidiin näyttää olevan tulossa vihdoinkin Roskakori poistetuille tiedostoille. Roskakori mahdollistaa sen, että poistetut tiedostot voi vielä pelastaa takaisin käyttöön.

Tähän saakka Androidissa tiedostot on yksinkertaisesti poistettu pysyvästi, kun niin on pyydetty. Vahingossa poistettujen tiedostojen esiin onkiminen onkin vaatinut salapoliisin kykyjä ja on tietyissä tilanteissa ollut myös täysin mahdotonta toteuttaa. Roskakorin käyttöönoton myötä tiedostoja ei siis poistettaisi välittömästi, vaan ne siirrettäisiin roskakoriin odottamaan. Vasta roskakorin tyhjentäminen poistaisi tiedostot pysyvästi. Eli täsmälleen kuten vanhoissa työpöytien käyttöjärjestelmissäkin toimitaan.Itse asiassa Android 11 toi jo roskakorin tavallaan käyttöön: Android 11 myötä Androidiin lisättiin ohjelmointirajapinta roskakoria muistuttavalle toiminnolle, mutta sen käyttöönotto on vaatinut ohjelmoijilta muutoksia sovelluksiin. Lisäksi Android 11 ei ole vielä keskitettyä roskakoria, josta kaikki sinne siirretyt tiedostot voisi nähdä.

Androidin roskakori
kuva: XDA-Developers


Roskakori kertoo nyt paljonko siellä on tiedostoja ja paljonko tilaa saadaan vapautettua roskakorin tyhjennyksellä. Ilmeisesti vielä tällä hetkellä tiedostojen palautus ei ole mahdollista, mutta on suhteellisen itsestäänselvää olettaa, että kyseinen toiminto on roskakoriin tulossa ennen syksyllä tapahtuvaa Android 12 julkaisua.

Android 12 julkaisua odotellessa ylläpidämme listaa puhelimista, joihin Android 11 on jo saatavilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.