DNA:n ja Telian Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Heinävedellä ja Leppävirralla

Janne Yli-Korhonen

DNA:n ja Telian Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Heinävedellä ja Leppävirralla
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Kolmen vuoden ajan kestävä projekti aloitettiin Varkaudesta maaliskuussa 2021 ja kesäkuussa uuden sukupolven mobiiliverkon rakentaminen jatkuu Heinävedellä ja Leppävirralla.

5G-verkon myötä Itä- ja Pohjois-Suomen asukkaiden mobiililaajakaista- ja puhepalveluiden kuuluvuusalue kasvaa ja laajakaistan siirtonopeudet sekä palvelutaso paranevat. Myös 4G-verkon kapasiteetti moninkertaistuu.

Rakentaminen aloitetaan 31. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 30. kesäkuuta 2021. Vaihtojen aikana saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin.Näille alueille 5G-verkkoa rakennetaan nyt Heinävedellä ja Leppävirralla:
  • Heinävesi: Kerma, Kirkonkylä, Kirkontaus, Malkkila, Petruma, Pölläkkä, Raaminmäki, Rantala, Rasimäki, Rummukkula, Sääksjärvi, Timonmäki, Vihtari ja Viitalahti
  • Leppävirta: Alakylä, Hirvikivi, Keskusta, Kurjala, Leppäsalo, Majurinpelto, Mustansalo, Mustinmäki, Niinimäki, Nikkilänmäki, Näätänmaa, Paajalanmäki, Poijinpelto, Riihilahti, Saahkarlahti, Sorsakoski ja Vihantamäki


5G mahdollistaa luotettavammat ja nopeammat yhteydet pienemmällä viiveellä olemassa oleviin verkkoihin verratessa. 5G-yhteyttä varten täytyy hankkia 5G-puhelinliittymä. Erilaiset liittymät voi vertailla täällä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.