DNA:n ja Telian Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Heinävedellä ja Leppävirralla

Janne Yli-Korhonen

DNA:n ja Telian Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Heinävedellä ja Leppävirralla
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Kolmen vuoden ajan kestävä projekti aloitettiin Varkaudesta maaliskuussa 2021 ja kesäkuussa uuden sukupolven mobiiliverkon rakentaminen jatkuu Heinävedellä ja Leppävirralla.

5G-verkon myötä Itä- ja Pohjois-Suomen asukkaiden mobiililaajakaista- ja puhepalveluiden kuuluvuusalue kasvaa ja laajakaistan siirtonopeudet sekä palvelutaso paranevat. Myös 4G-verkon kapasiteetti moninkertaistuu.

Rakentaminen aloitetaan 31. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 30. kesäkuuta 2021. Vaihtojen aikana saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin.Näille alueille 5G-verkkoa rakennetaan nyt Heinävedellä ja Leppävirralla:
  • Heinävesi: Kerma, Kirkonkylä, Kirkontaus, Malkkila, Petruma, Pölläkkä, Raaminmäki, Rantala, Rasimäki, Rummukkula, Sääksjärvi, Timonmäki, Vihtari ja Viitalahti
  • Leppävirta: Alakylä, Hirvikivi, Keskusta, Kurjala, Leppäsalo, Majurinpelto, Mustansalo, Mustinmäki, Niinimäki, Nikkilänmäki, Näätänmaa, Paajalanmäki, Poijinpelto, Riihilahti, Saahkarlahti, Sorsakoski ja Vihantamäki


5G mahdollistaa luotettavammat ja nopeammat yhteydet pienemmällä viiveellä olemassa oleviin verkkoihin verratessa. 5G-yhteyttä varten täytyy hankkia 5G-puhelinliittymä. Erilaiset liittymät voi vertailla täällä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.