Shazamille valtaisa rajapyykki: Tämä oli biisi numero 50 miljardia

Matti Robinson

Shazamille valtaisa rajapyykki: Tämä oli biisi numero 50 miljardia
Jo liki 20 vuotta sitten julkaistu musiikkitunnistuspalvelu Shazam on saavuttanut uuden huikean rajapyykin, kun se on porhaltanut ohi 50 miljardista tunnistetusta kappaleesta.

Vuonna 2018 Applen ostama Shazam aloitti 2000-luvun alkupuolella puhelinpalveluna, johon soittamalla pystyi tunnistamaan taustalla soivan kappaleen. Suosituksi palvelun tosin toivat eri alustojen älypuhelimet, jossa Shazamin avulla on sittemmin tunnistettu miljarditolkulla kappaleita.

Palvelu on kasvanut niin olennaiseksi osaksi kulttuuria, että biisin tunnistamiseen käytetään usein (erityisesti englanninkielisissä maissa) verbia Shazam ja onpa sille omistettu jopa visailuohjelma Beat Shazam, jonka juontajana Oscar-palkittu Jamie Foxx.

Shazamin mukaan palvelulla on 200 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja jopa miljardi hakukertaa kuukaudessa. Kasvutahti on siis ollut hurjaa, kun nyt täyttyi 50 miljardia Shazam-tägäystä.Yhtiöstä kerrottiin juhlan kunniaksi myös kappale, joka rikkoi myyttisen 50 miljardin rajapyykin. Kyseessä on Evangelinen mandopop-biisi - 框不住的愛 (不插電版). Puolestaan ensimmäinen palvelussa tunnistettu biisi oli T-Rex-nimisen yhtyeen Jeepster.


Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.