OnePlus Nord CE 5G arvostelu

2
Arvostelussa OnePlus Nord CE 5G - Karsittu Nord, mutta kannattiko se?
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

OnePlus toi myyntiin kesäkuussa 2021 uusioversion vuoden 2020 kesällä julkaistusta, hitiksi muodostuneesta keskihintaisesta OnePlus Nord -puhelimestaan. Arvostelussamme erittäin hyvin menestynyt Nord oli tuolloin yhtiön ensimmäinen - ja erinomaisesti onnistunut - isku kännykkämarkkinoiden kilpailtuun keskihintaan.

Nyt myyntiin tullut OnePlus Nord CE 5G on yhtiön mukaan alkuperäisen Nordin “Core Edition”, eli malli, josta on karsittu kaikki epäoleellinen pois, mutta jätetty jäljelle kaikki se, mistä Nordia kehuttiin.

Puhelinta myydään OnePlussan omien verkkosivujen kautta julkaisuhetkellä lähtöhinnalla 299 euroa, joka asemoi puhelimen todella kovasti kilpailtuun hintahaarukkaan. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee sen, että puhelimen halvinta perusmallia ei myydä jälleenmyyjien kautta lainkaan, vaan puhelimen toiseksi edullisin malli on se, jota kivijalkakaupoista löytyy - julkaisuhetkellä hintaan 329 euroa.

Paperilla OnePlus Nord CE 5G sisältää kaiken, mitä noin 300 euron hintaluokassa voikin olettaa: keskihintaisten puhelinten Qualcomm Snapdragon 7xx -sarjan järjestelmäpiirin, 5G-yhteydet, nopeahkon latauksen, isohkon akun, reippaasti tallennustilaa ja reilusti käyttömuistia. Mutta riittääkö se..?

Saimme puhelimen testiimme jo ennen sen julkaisua, joten ehdimme testaamaan puhelinta varsin perusteellisesti tätä arvostelua varten.

Tekniset tiedot

 • Mitat:
 • 159,2 x 73,5 x 7,9 mm
 • Paino:
 • 170 grammaa
 • Näyttö:
 • 6,4 tuumaa,
  2400 x 1080 pikseliä,
  90 Hz AMOLED
 • Suoritin:
 • Qualcomm Snapdragon 750 -järjestelmäpiiri
 • Muisti:
 • 6GB / 8GB / 12 GB;
  128GB / 256 GB tallennustilaa
 • Takakamerat:
 • Pääkamera: 64 megapikseliä, EIS, f/1,8 aukko
  Ultralaajakulmakamera: 8 megapikseliä, f/2,3 aukko
  Mustavalkokamera: 2 megapikseliä
 • Etukamera:
 • 16 megapikseiä, EIS, kiinteä kohdennus
 • Akku:
 • 4500 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 11 / OxygenOS 11
 • Muuta:
 • tupla-SIM, 5G, Warp Charge 30T -laturi
 • Liitännät:
 • USB-C
 • Hinta:
 • 299 euroa (6GB / 128GB)
  329 euroa (8GB / 128GB)
  399 euroa (12GB / 256GB)

Ulkoasu ja rakenne

OnePlus Nord CE 5G kädessä

Nord CE:n rakenne on hintaryhmässään täysin yllätyksetön: rakenne on pääosin muovia: takapinnan ollessa muovia ja kehysten kiiltäväksi hiottua muovia. Lasista takakantta ei löydy, mikä ei sinänsä ole mitenkään yllättävää, puhelimen hinnan huomioon ottaen. Toisaalta mattapintainen muovi ei myöskään kerää sormenjälkiä samaan tapaan kuin lasi, mutta laatuvaikutelmaan se vaikuttaa väistämättä hieman alentavasti.

Näyttöä suojaa tutun Gorilla Glassin sijaan hieman edullisempi, kilpailevan lasivalmistajan Dragontrail -lasi. Värivaihtoehtoja on tarjolla kolme: mattapintainen Blue Void sekä kiiltäväpintaiset Charcoal Ink ja Silver Ray. Näistä testiimme saapui juurikin mattapintainen sininen versio.

Huolimatta muoviseoksen käytöstä rakenteessa, ei OnePlus Nord CE kuitenkaan kädessä tunnu halvan muoviselta, kuten monet muut tämän hintaluokan kilpailijansa. Itse asiassa puhelin tuntuu kädessä varsin laadukkaalta - kuten OnePlussalle on ollut ominaistakin jo vuosien ajan. Mikään kohta ei nitise eikä natise kädessä ja budjettipuhelimen tuntuma puuttuu käytännössä kokonaan. Materiaalivalintoihin nähden nappisuoritus tältä osin.

Painoa puhelimella on nykymittapuulla miellyttävän vähän: ainoastaan 170 grammaa. Nord CE ei missään mielessä ole keveimpiä keskihintaisia puhelimia, mutta paino on mielestäni kuitenkin suhteellisen mukava - puhelinta käyttää mielellään myös pidempiä aikoja.

Tiettyä sirouden häivähdystä on saatu tuotua mukaan myös puristamalla OnePlus Nord CE aavistuksen ohuemmaksi isoveljeensä nähden: puhelimella on paksuutta 7,9 millimetriä, joka on akun kokoon nähden varsin hyvä saavutus.

OnePlus Nord CE 5G kylki, jossa virtapainike on

Puhelimen oikeasta kyljestä paljastuu ensimmäinen karsiminen, jonka OnePlus on “Core”-mallille tehnyt: ikoninen OnePlussan kolmivaiheinen kytkin puuttuu kokonaan. Kyseistä kytkintä käytetään siis nopeasti vaihtamaan puhelin äänettömälle, värinälle ja normaalitilaan. Nyt tuo äänettömälle vaihtaminen täytyy tehdä valikoiden kautta (kuten monessa muussakin puhelimessa).

Oikeasta kyljestä löytyykin Nord CE:stä ainoastaan virtakytkin, ei mitään muuta.

OnePlus Nord CE 5G kylki, jossa äänenvoimakkuuden säätö on

Vasemman kyljen puolelta löytyvät puhelimen äänenvoimakkuuden säätimet, joissa ei ole mitään sen erikoisempaa. Lisäksi puhelimen SIM-kelkka löytyy tältä sivulta.

OnePlus Nord CE 5G alareuna

Alareunasta löytyy puhelimen mielenkiintoisin yllätys: lataukseen ja tiedonsiirtoon käytettävän USB-C -liittimen lisäksi alareunasta löytyy jo kadonneeksi luultu 3,5mm kuulokeliintäntä. OnePlus on tästä liittimestä luopunut huippumalleissaan jo vuosia sitten, eikä vuoden 2020 Nordissakaan kuulokeliitäntää näkynyt, joten valinta on erittäin erikoinen, vaikkakin monen mielestä myös toivottu.

Liitäntöjen lisäksi alareunasta löytyvät myös puhelimen ainoa mikrofoni sekä kaiutin.

OnePlus Nord CE 5G takaa

Takaosa muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä, OnePlus Nordia: tarjolla on hieman koholla oleva kamerasaareke, josta löytyy kolme sensoria sekä saarekkeen vierellä oleva yksittäinen LED-salama.

Näyttö

OnePlus Nord CE 5G näyttö

Näytön osalta OnePlus Nord CE 5G ei onnistu yllättämään oikein mihinkään suuntaan, mutta ei myöskään aiheuta pettymyksiä. Kyseessä on hintaluokassaan suhteellisen tavanomainen 90 Hz virkistystaajuutta käyttävä FullHD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö.

Virkistystaajuudessa näyttö häviää paperilla useille kilpailijoilleen, mutta AMOLED-tekniikan käyttö taas puhuu näytön puolesta. AMOLEDin käyttö perinteisen LCD-näytön sijaan on aina kannatettava ratkaisu: musta on oikeasti mustaa ja tummaa Androidin teemaa käytettäessä myös akun kulutus laskee merkittävästi alaspäin.

Lisäksi OnePlus Nord CE:n virkistystaajuus käyttää HRR-tekniikkaa, eli näytön virkistystaajuus vaihtelee sen mukaan, mitä näytöllä tapahtuu: eli 90 Hz virkitystaajuutta käytetään ainoastaan silloin, kun se on tarpeellista. HRR:ää käyttämällä puhelimen akkukestoa on puristettu vielä pykälän paremmaksi verrattuna korkean virkistystaajuuden kilpailijoihin, joissa näyttö pysyy jatkuvasti korkealla virkistystaajuudella.

Korkea näytön virkistystaajuus on siis ehdottomasti toivottava ominaisuus: perinteiset näytöt päivittävät ruudun kuvaa 60 kertaa sekunnissa (=60 Hz) ja mitä suurempi virkistystaajuus, sitä sulavammalta liike puhelimen näytöllä näyttää pelejä pelattaessa tai vaikkapa verkkoselainta rullatessa.

OnePlus Nord CE 5G näyttö, pystyssä

Värit toistuvat hieman kylmään vivahtaen puhelimen perusasetuksilla, mutta asetuksia säätämällä saadaan väritoistosta varsin luonnollinen ja hyvä. Myös venytetty FullHD-tarkkuus riittää mielestäni tämän hintaluokan puhelimen näytön tarkkuudeksi varsin mainiosti.

Näytön kirkkauden osalta OnePlus Nord CE 5G on hieman erikoinen tapaus: lukitsemalla käsin näyttö kirkkaimmalle asetukselle ei näytön kirkkaus mielestäni riitä järkevään ulkokäyttöön kirkkassa suomalaisessa kesäsäässä. Mutta vaihtamalla käyttöön automaattisesti säätyvän kirkkauden, kaivaa Nord CE jostain hieman lisää kirkkautta käyttöönsä ja puhelimen käyttö onnistuu kuin onnistuukin myös auringonpaisteessa. Ero kahden asetuksen välillä on niin suuri, että sen täytyy olla virransäästön takia tehty ohjelmallinen rajoitus: itse käytän yleensä aina manuaalisesti valittavaa näytön kirkkautta ja pidän sen lähes aina täydellä teholla.

Kaiken kaikkiaan näyttö on noin 300 euron puhelimen näytöksi jopa yllättävän hyvä, vaikka kilpailijoilla onkin tarjota nykyisin jo vieläkin sulavampaa ruudunpäivitystä tarjoavia 120 Hz näyttöjä tässäkin hintaluokassa.

Pääkamera

OnePlus Nord CE 5G takakameroita on kolme kappaletta. Tärkeimpänä on tietysti 64 megapikselin pääkamera, joka käyttää Omnivisionin kennoa f/1,75 aukolla. Valitettavasti kamerasta on jätetty CE:n tapauksessa kokonaan pois optinen kuvanvakain (OIS), joten kuvien vakautus tapahtuu puhtaasti ohjelmallisesti.

Toinen takakameroista on puolestaan 8 megapikselin 119 asteen kuvakulmaa tarjoava ultralaajakulmakamera, jonka aukkolukuna on f/2,25.

Kolmas kamera on OnePlussan nykyiseen tyyliin sopiva 2 megapikselin mustavalkokamera, jonka ainoa hyöty tulee siitä, että yhtiön mukaan kameraa käytetään kahden muun takakameran tukena kuvia otettaessa.

Nord CE:stä on siis jätetty pois monissa muissa tämän hintaluokan kännyköissä nähtävä parin megapikselin makrokamera. Kehnolaatuisen makrokameran poisjättäminen on tässä tapauksessa täysin ymmärrettävä ratkaisu - mielestäni niitä käytetään lähinnä markkinointikikkana (kameroiden määrää kasvattamaan) ja niiden hyötyarvo käytännön elämässä on vähintäänkin kyseenalainen.

OnePlus Nord CE 5G takakamerat

Valitettavasti OnePlus Nord CE 5G:n kamerat eivät ole järin vakuuttavia - edes tässä hintaluokassa. Etenkin pääkameran osalta on mielestäni menty heikompaan suuntaan sitten “oikean Nordin” jälkeen, vaikka paperilla megapikselien määrä onkin noussut ylöspäin.

Kirkkaassa päivänvalossa otetut pääkameran kuvat ovat laadultaan ihan mukiinmeneviä, joskin hieman pehmeitä. Värit toistuvat kuitenkin varsin hyvin, mutta hieman siniseen taittava, hieman turhan viileä valkoisen sävy sotkee pääkameralla otettaessa usein kuvien muuten toimivaa värimaailmaa.

Yksityiskohdat kuitenkin tallentuvat pääkameralla otettaessa kohtuullisen hyvin kirkkaassa päivänvalossa, vaikkakin kohteiden reunoja tarkemmin tarkasteltaessa, näkyy lievää pehmeyttä kohteiden reunoissa.

Sisällä, hyvässä sisävalaistuksessa otetut kuvat valitettavasti heikkenevät vielä hieman lisää. Niiden laadun voisi sanoa olevan keskitasoa tämän hintaluokan kameroiden osalta, ei mitään sen ihmeempää. Pieni suttuisuus alkaa näkymään kuvissa, mitä enemmän valo vähenee.

Ja sama suttuisuus korostuu pimeässä kuvatuissa kuvissa kaikkein kovimmin. OnePlussan Yönäkymä auttaa tässä hieman, mutta vain hieman.

Oletusarvoisesti pääkamera ottaa 12 megapikselin kuvia, jotka koostetaan kennon taltioimasta 64 megapikselin kuvasta. Tuota tilaa kannattaakin suosia, sillä 64 megapikselin kuvamuotoon vaihtaminen ei varsinaisesti paranna mielestäni kuvien laatua mihinkään suuntaan.

Ultralaajakulma on myös samaa tasoa: omaan hintaluokkaansa nähden erinomaisen keskinkertainen. Eli kuvat ovat “ihan ok”, mutta eivät missään nimessä huippukännyköiden tasoa - eivätkä edes samaa tasoa kuin 300-400 euron parhailla kännykkäkameroilla otettuja.

Värimaailma, etenkin ulkona, on häiritsevän erilainen pääkameran ja laajakulmakameran välillä, kuten artikkelin esimerkkikuvista näkyy, joissa on vertailtu samasta kohteesta otettuja kuvia molemmilla kameroilla. Pääkameran kuvat ovat pääsääntöisesti aina erittäin viileän sävyisiä kun taas ultralaajakulma värittää kuvia hieman liikaakin. Tokihan asetuksia säätämällä eroa saa korjattua paljonkin.

Kaikesta kritiikistä huolimatta OnePlus Nord CE 5G:n takakamerat ovat kuitenkin suhteellisen toimiva kompromissi, kun otetaan huomioon puhelimen edullinen hinta. Valitettavaa on kuitenkin se, että mielestäni alkuperäisen Nordin pääkameran optinen kuvanvakain ja parempi sensori tarjosivat pääkameran osalta parempaa laatua kuin Core Edition.

Esimerkkikuvia

Alla kuvia vierekkäin, jossa vertaillaan pääkameran ja ultralaajakulmakameran otosten eroa. Yhdessä esimerkissä lopuksi mukana myös digitaalisesti "zoomattu" kuva vertailun vuoksi.

Etukamera

OnePlus ei jostain syystä tunnu uskovan siihen, että ihmiset ylipäätään käyttäisivät etukameraa johonkin järkevään käyttöön. OnePlus Nord CE 5G:hen on paketoitu mukaan täsmälleen sama, nykypäivän laatustandardeilla mitattuna varsin heikkotasoinen 16 megapikselin kiinteätarkenteinen Sony IMX471 -sensoria käyttävä etukamera.

Täsmälleen samaa etukameraa OnePlus on käyttänyt malleissaan jo vuosien ajan - ja vuosi vuodelta se muuttuu heikommaksi ja heikommaksi vertailussa kilpailijoihinsa.

Ero etenkin vuoden takaiseen alkuperäiseen Nordiin on tässä merkittävä: Nordin tupla-etukamera -paketti tarjosi pitkästä aikaa OnePlussan puhelimissa selkeää parannusta etukameroiden osalta. Ja nyt on hypätty siis takaisin iso loikka taaksepäin.

Sinänsä muihin yhtiön malleihin verrattaessa puhelin ei tältä osin häviä: myös tonnin OnePlus 9 Pro käyttää täsmälleen samaa etukameraa. Mutta moniin 300 euron kilpailijoihin nähden etukameran tarjoama laatu on yksinkertaisesti jo ajastaan jäljessä.

Videokuvaus

Videokuvauksen osalta takakamerat tarjoavat 4K-kuvausta 30fps kuvanopeudella, mutta laajakulmakameraa käytettäessä tarkkuus on rajattu FullHD-tarkkuuteen.

pääkameralla otettua FullHD -videota

Vaikka kameroista OIS puuttuukin, osaa ohjelmallinen kuvanvakautus hoitaa videoiden osalta hommansa varsin mukiinmenevästi ja videot ovatkin varsin hyvin tärinöistä vapaita.

suihkulähde 4K -tarkkuudella, pääkameralla kuvattuna
samainen suihkulähde ultrawide-kameralla kuvattuna, FullHD

Videoiden kuvanlaatu on pieni positiivinen yllätys erittäin keskinkertaisiin kuvausominaisuuksiin verrattuna: etenkin pääkameralla otetut videot toistavat värit varsin hyvin eikä videossa näy ylimääräistä pehmeyttä tai mitään silmiinpistäviä ongelmia.

Suorituskyky

OnePlus Nord CE käyttää Qualcommin Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, joka osoittautui käytännössä varsin positiiviseksi yllätykseksi vaikka piiri onkin tuttu jo joistain viime vuoden keskihintaisista kilpailijoistaan. Keskihintaisiin kännyköihin tarkoitettu järjestelmäpiiri on hieman karsittu versio viime vuoden erittäin suositusta Snapdragon 765G -piiristä, jota alkuperäinen OnePlus Nordikin käytti.

Mutta karsiminen ei oikeastaan näy missään: päinvastoin. OnePlus Nord CE itse asiassa pääsee käytännössä tasoihin mm. AnTuTun testissä alkuperäisen Nordin kanssa. Käytännön elämässä suorituskyky on keskihintaisten puhelinten parempaa tasoa: missään vaiheessa tavallista käyttöä ei puhelin tuntunut hidastelevalta tai tahmealta käytettävältä.

Vaikka samainen järjestelmäpiiri onkin aiheuttanut testeissämme hidastelua joidenkin puhelinten osalta, ei se Nord CE:ssä näkynyt - syynä tähän on todennäköisesti hillitty 90 Hz näytön virkistystaajuus (joka vaihtuu käytännössä usein 60 Hz tasolle) sekä hillitty näytön resoluutio.

Puhelinta myydään kolmena eri versiona, joista edullisimmassa on käyttömuistia 6 gigatavua, keskimmäisessä 8 gigatavua ja kalleimmassa mallissa 12 gigatavua. Testissämme ollut yksilö oli 12 gigtavaun käyttömuistilla varustettu tapaus.

Ero 6 gigatavun käyttömuistin ja 12 gigatavun käyttömuistin välillä ei kuitenkaan pitäisi juurikaan näkyä suorituskyvyssä, aivan raskaimpia pelejä ja sovelluksia lukuunottamatta.

Tallennustilaa on paketoitu mukaan jälleen oneplusmaiseen tapaan varsin reilusti: joko 128 gigatavua tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimesta ei löydy, joten reilu tallennustila onkin sinänsä tarpeen.

Akkukesto ja lataus

OnePlus on hiljattain pari kertaa kompastunut hieman keskinkertaiseen akkukestoon, mutta Nord CE 5G hoitaa tällä kertaa tämän osa-alueen kunnialla maaliin. 4500 mAh akku ei itsessään ole mitenkään valtavan iso tähän hintaluokkaan ja tämän kokoiselle puhelimelle, mutta virtapihi järjestelmäpiiri ja dynaamista virkistystaajuutta tukeva AMOLED-näyttö nostavat osakkeita reippaasti.

Käytännössä akku riitti aktiivisessa käytössä noin puolentoista vuorokauden tarpeisiin ja todella rankalla käytölläkin akku riitti aamusta iltaan asti ennen laturin tarvetta. Vähemmällä käytöllä ja aktiivisemmalla virransäästöllä akun pitäisi riittää arviomme mukaan helposti parin vuorokauden tarpeisiin.

OnePlus Nord CE 5G laturi

Hyvään akkukestoon yhdistyy OnePlussan tavaramerkki eli nopea lataus. Tällä kertaa lataukseen käytetään jo vuoden 2020 malleista tuttua 30W latausta, jolla akun saa täysin tyhjästä täyteen asti hieman yli tunnissa. Puolessa tunnissa akku latautuu noin 65% varaustasolle.

Eli lataus on nopeaa, mutta ei aivan markkinoiden nopeinta - edes tässä hintaluokassa. Mutta latausnopeus päihittää kuitenkin valtaosan pahimmista tämän hintaluokan kilpailijoista. Valitettavasti puhelin eikä laturi eivät kumpikaan tue USB PD -standardia, joten laturia ei voi käyttää muiden laitteiden pikalataukseen eikä puhelinta itseään voi pikaladata muiden valmistajien pikalatureilla.

OnePlus Nord CE 5G ja Android

Kuten tavallista, OnePlussan Android on hyvin lähellä Googlen omaa näkemystä “puhtaasta” Androidista. Käytännössä se näkyy myös keveytenä - ja siinä, että puhelinta ei ole tungettu täyteen valmiiksi asennettuja kolmannen osapuolen sovelluksia.

OnePlus Nord CE 5G tuli myyntiin Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja puhelimelle luvataan kahden vuoden Android-päivitykset. Käytännössä puhelimeen pitäisi siis tulla sen elinkaaren aikana sekä Android 12 että Android 13 -käyttöjärjestelmäpäivitykset.

Pahimmat kilpailijat

OnePlus Nord CE 5G iskee todella, todella kovasti kilpailtuun hintasegmenttiin 299 euron hintalappunsa kanssa.

Puhelimen pahimmat kilpailijat ovat mielestäni Samsungin A52 4G-malli sekä OnePlussan oma kilpailija, viime vuoden alkuperäinen Nord.

Samsungin A52 4G-mallia myydään tällä hetkellä noin 300 eurolla ja alkuperäistä Nordia 330 eurolla. Lisäksi oman lusikkansa soppaan iskee Samsung A52:n 5G-sisarmalli, jota saa nyt 400 eurolla.

Speksien vertailut näiden mallien välillä löytyvät täältä:

Näiden väliltä valinta on todella vaikeaa. Alkuperäinen Nord tarjoaa paremmat etukamerat ja hieman rivakamman järjestelmäpiirin kuin Nord Ce. Vastaavasti Nord CE:stä löytyy kuulokeliitäntä ja sille on luvassa pidempään Android-päivityksiä kuin isosiskolleen.

Samsungin A52:n 4G-versio taas jää raa’assa suorituskyvyssä Nord CE:n jalkoihin - eikä siitä luonnollisestikaan löydy 5G-yhteyksiä. Mutta Samsungista taas löytyy muistikorttipaikka ja mielestämme aavistuksen verran paremmat kamerat.

Samsungin A52 5G-malli on taas selkeästi arvokkaampi malli ja 400 euron hintaluokkaan siirryttäessä alkaa myös vaihtoehtojen määrä kasvamaan merkittävästi, joten emme pitäisi tätä vertailua kovinkaan mielekkäänä.

Yhteenveto

OnePlus Nord CE 5G on mielenkiintoinen tapaus. Se on joissain asioissa kehnompi versio aiemmasta Nordista, joissain asioissa jopa sitä hieman parempi. Erinomainen akkukesto, OnePlussan tuttu pikalataus, AMOLED-näyttö, puhdas Android ja mukavan ohut rakenne ovat ehdottomasti sen valtteja.

Puhelimen kolmesta vaihtoehdosta jättäisin kaupan hyllylle kokonaan sarjan kalleimman, 399 euroa maksavan 12 gigatavun käyttömuistilla varustetun mallin. Kyseinen malli on ominaisuuksiinsa nähden yksinkertaisesti liian kallis.

Mutta OnePlussan omasta kaupasta myytävä 299 euron malli on mielestäni erittäinkin kilpailukykyinen tulokas juurikin tuohon 300 euron hintaluokkaan. Myös 329 euron malli on suhteellisen hyvin hinnoiteltu, vaikkakin 2 gigatavun käyttömuistin lisäys ei mielestäni olekaan 30 euron hintaeron arvoinen suurimmalle osalle kuluttajista.

Plussat

 • ohut rakenne
 • Hintaluokassaan hyvä AMOLED-näyttö 90 Hz virkistaajuudella
 • Reilusti tallennustilaa
 • Nopea ja kevyt Android
 • Loistava akkukesto
 • Nopea lataus
 • 3,5mm kuulokeliitäntä

Miinukset

 • kovin keskinkertaiset kamerat - eivät huonoja, mutta eivät mitenkään säväyttävätkään
 • Kehno etukamera
 • Kallein malli liian kallis nykyisellä 399 euron hinnalla
 • monokaiuttimet
 • ei IP-luokitusta

OnePlus Nord CE 5G

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Mermiina (vahvistamaton)

1

Jäi vähän epäselväksi tuo laturi. Kyseinen laturi ei näytä käyttävän Warp latausta myöskään One plus 8 T mallissa. Eikä varmaankaan myös Nord 5 ce 5g käytä Warp latausta 8T mallin laturista. Ei kai kuitenkaan mene rikki jos käyttää 8 T mallin laturia, jossa lähtöliittimenä on USB C.

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mermiina:

Jäi vähän epäselväksi tuo laturi. Kyseinen laturi ei näytä käyttävän Warp latausta myöskään One plus 8 T mallissa. Eikä varmaankaan myös Nord 5 ce 5g käytä Warp latausta 8T mallin laturista. Ei kai kuitenkaan mene rikki jos käyttää 8 T mallin laturia, jossa lähtöliittimenä on USB C.

Kyllä Norc CE käyttää OnePlussan omaa pikalatausta 30W nopeudella, latasipa sitä sitten omasta laturista tai OnePlus 8T -laturista. "Warp" on vain yleisnimi OnePlussan pikalataukselle. Varsinaisen latausnopeuden voi havaita oikeastaan parhaiten silmämääräisesti: jos prosentit nousevat havaittavalla tahdilla, käytössä on pikalataus.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.