Kännykän lataus äänen avulla? Xiaomille patentti

Petteri Pyyny

Kännykän lataus äänen avulla? Xiaomille patentti
Xiaomi on hakenut yhtiölle patenttia Kiinassa, joka paljastaa erittäin mielenkiintoisen ja vahvasti sci-filtä haiskahtavan idean. Yhtiö hakee patenttia äänen avulla latautuvalle kännykälle.

Patenttihakemuksen perusteella kännykän akkua voitaisiin ladata pelkkien ääniaaltojen avulla - äänihän on lopulta vain ilman liikettä. Patenttihakemuksessa kuvataan, miten ääniaallot voitaisiin valjastaa mekaaniseksi liikkeeksi, josta kerättäisiin sitten liike-energiaa talteen ja muutettaisiin se energiaksi, jolla ladata akkuja.

Hakemus ei vielä kuvaa kännykkään itseensä paketoitavaa ratkaisua, vaan sen sijaan patentissa puhutaan erillisestä laitteesta, joka muuttaa ensin ääniaallot vaihtovirraksi, sen jälkeen toisesta laitteesta, joka muuttaa vaihtovirran tasavirraksi, jolla sitten ladattaisiin laitteen akkua.

Patenttihakemuksesta kertoi ensimmäisenä MySmartPrice-verkkosivusto, joka esittelee sivuillaan Xiaomin kiinankielistä patenttihakemusta.Xiaomi on viritellyt erikoisia latausratkaistuja viime aikoina: alkuvuodesta puhuttiin yhtiön ilman kautta latautuvasta tekniikasta ja hiljattain yhtiö on esitellyt hurjaa 200W pikalatausta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.