Tämän vuoksi OnePlus ei pidä melua kännyköidensä vesitiiviydestä

Petteri Pyyny

Tämän vuoksi OnePlus ei pidä melua kännyköidensä vesitiiviydestä
Olemme usein kritisoineet arvosteluissamme sitä, että OnePlus on erittäin nihkeä hankkimaan kännyköilleen virallisia vesitiiviydestä ja pölynkestävyydestä kertovia IP-sertifikaatteja. Yhtiön valikoimasta sellainen löytyy ainoastaan OnePlus 9 Pro ja OnePlus 8 Pro -huippumalleista.

Mutta vaikka yhtiön lippulaivakännykässä, OnePlus 9 Prossa, onkin IP-sertifikaatti kertomassa siitä, että puhelin on kuin onkin vesitiivis ja kestää pölyä, ei yhtiö tuota tietoa tuo esiin markkinoinnissaan millään tavalla. Asiaa on ihmetelty myös julkisuudessa ja nyt yhtiön toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut syyn tähän.

Laun mukaan laboratorioissa tehdyt testit vedenkestävyydestä ja pölynkestävyydestä eroavat todellisesta elämästä niin paljon, että yhtiön mielestä niitä ei kannata tuoda esiin edes markkinointimielessä.Samaa linjaa itse asiassa noudattavat monet muutkin yhtiöt, joiden kännyköistä IP-sertifikaatti löytyy: nekään eivät juuri asiasta huutele. Ainoastaan erittäin haastaviin olosuhteisiin tarkoitettuja kännyköitä valmistavat yhtiön tuovat näitä sertifikaatteja isommin esiin omissa markkinointiesitteissään.

Oppaamme kertoo, mitä eri IP-luokitukset oikein käytännössä tarkoittavat.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.