Vertailu: OnePlus Nord CE vs OnePlus Nord 2, kumpi kannattaa ostaa?

Petteri Pyyny

Vertailu: OnePlus Nord CE vs OnePlus Nord 2, kumpi kannattaa ostaa?
OnePlus on julkaissut vuonna 2021 kaksi hyvin paljon toisiaan muistuttavaa puhelinmallia: riisutun version vuoden 2020 suosikkiluurista Nordista eli OnePlus Nord CE:n sekä Nordin seuraajan OnePlus Nord 2:n. Pohdimme puhelinten välisiä eroja tässä, jotta puhelinten väliset erot selviävät.

Puhelimissa on erittäin paljon samaa, joten valinta kahden mallin välillä on joiltain osin jopa raastavan vaikeaa, mutta onneksi selkeitä erojakin löytyy.

Käydään läpi ensin yhtäläisyydet.

Mitä samaa OnePlus Nord 2 ja OnePlus Nord CE 5G:ssä on?

Molemmissa puhelimissa on käytössä teknisiltä ominaisuuksiltaan käytännössä sama näyttö: 6,43 -tuumainen Fluid AMOLED -näyrtö 90Hz virkistystaajuudella ja 2400x1080 tarkkuudella. Kummassakin puhelimessa on yksi punch hole-tekniikalla toteutettu etukamera näytön vasemmassa yläkulmassa. Lisäksi kumpikin puhelin sisältää näytön alla olevan näytön sisäisen sormenjälkilukijan.Tallennustilaa ja käyttömuistia on molemmissa niin ikään tarjolla samat määrät, mallivaihtoehdosta riippuen. RAM-muistin määrän voi valita 6 gigatavun, 8 gigatavun ja 12 gigatavun väliltä molempiin puhelimiin. Tallennustilaa on tarjolla - jälleen, mallista riippuen - joko 128 gigatavua tai 256 gigatavua.

Yhteyksien osalta ollaan niin ikään tasoissa: molemmista löytyvät 5G-yhteydet, Bluetooth ja WiFi. Kummankin puhelimen lataus tapahtuu USB-C -liitännän kautta.

Akku on molemmissa puhelimissa 4500 mAh, litium-ioni-tekniikalla toteutettuna, eikä kummassakaan puhelimessa voi vaihtaa akkua omin konstein, joten tässäkin suhteessa puhelimet ovat hyvin samankaltaisia.

Erot: Latausnopeus

Yksi isoista eroista syntyy latausnopeudesta. Siinä, missä Nord CE tukee 30W pikalatausta, lyö Nord 2 lukemat eri tasolle ja tukee hurjempaa 65W pikalatausta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Nord CE lataa akun tyhjästä täyteen tunnissa, mutta Nord 2 tuohon temppuun menee vain 30 minuuttia.

Kumpikaan puhelimista ei tue kuitenkaan langatonta latausta.

Erot: Kamerat

Toinen merkittävä ero syntyy kameroista. Paperilla Nord CE tarjoaa pääkameralleen enemmän pikseleitä: CE:ssä pääkameran pikseleitä on tarjolla 64 megapikselin verran, Nord 2 tyytyessä 50 megapikseliin. Mutta iso ero syntyy kuvankäsittelystä ja muista ominaisuuksista: Nord 2 pääkamerasta löytyy optinen kuvanvakain ja parempi kuvasensori, joka kääntää pelin Nord 2 hyväksi.

Käytännössä voidaan paperilla arvioida, että Nord 2 pääkameralla otetut kuvat ovat laadukkaampia kuin Nord CE:llä.

Muut takakamerat ovat paperilla käytännössä identtisiä keskenään: 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin mustavalkokamera eivät tuo mallien välille merkittäviä eroja.

Etukameroissa eroa taas löytyykin: Nord CE:n etukamera on ainoastaan 16 megapikselin tarkkuuteen pystyvä, varsin vanhaa tekniikkaa käyttävä mallli kun taas Nord 2 etukamera pystyy 32 megapikselin otoksiin.


Erot: Suoritin

Siinä missä Nord CE käyttää viime vuoden keskihintaisten puhelinten yleistä Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, on Nord 2:ssa uudempi MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri. Dimensity 1200 pitäisi, ainakin OnePlussan mukaan, olla merkittävästi Nord CE:ssä käytettyä suoritinta nopeampi.

Erot: Fyysinen rakenne

Yksi merkittävä ero puhelinten välillä on myös niiden fyysisessä rakenteessa. Molemmat puhelimet ovat muilta osin käytännössä saman kokoisia, mutta Nord CE on kuitenkin aavistuksen ohuempi ja kevyempi kuin Nord 2: painoeroa puhelinten välillä on 19 grammaa ja Nord CE on 0,3 mm ohuempi kuin Nord 2.

Toisekseen puhelinten suojaus ja materiaalivalinnat tuovat puhelinten välille eroja: Nord 2 käyttää näytön ja takakannen materiaalina Gorilla Glass -lasia. Vastaavasti Nord CE tyytyy näytön suojauksen osalta tuntemattomampaan Dragontrail -suojalasiin. Takaosan materiaalina Nord CE:ssä on muoviseos.

Erot: Hinta

Tärkein ero on tietysti monesti puhelinten hinta: siinä missä Nord CE:n edullisin kivijalkakaupasta saatava 8GB / 128GB malli maksaa 329 euroa, vastaavilla spekseillä varustettu Nord 2 maksaa 399 euroa.

Mitä siis 70 euron hintaerolla saa, jos ostaa OnePlus Nord 2 edullisemman OnePlus Nord CE:n sijaan? Nopeamman suorittimen, paremmat kamerat ja laadukkaamman rakenteen.

Tarkemmin puhelinten välisiä ominaisuuseroja voi vertailla OnePlus 2 vs OnePlus Nord CE teknisten tietojen vertailussamme.

Kannattaa myös lukea kattavat arvostelut OnePlus Nord CE:sta sekä Nord 2:sta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
460 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
100 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.