OnePlus Nord 2 5G arvostelu

3
Arvostelussa OnePlus Nord 2 5G - täydellinen 400 euron paketti
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Vuoden 2020 kesällä OnePlus julkisti ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa nimenomaan keskihintaisten kännyköiden kategoriaan tarkoitetun uutuuden. Tuolloin julkaistu OnePlus Nord keräsi meidänkin arvostelussamme ylistävät kehut siitä, miten yhtiö onnistui lyömään keskihintaisten kännyköiden luokkaan lähes täydellisen puhelimen.

Nyt OnePlus yrittää toistaa samaa temppua uudestaan ja julkaisi elokuussa 2021 myyntiin tulleen OnePlus Nord 2 -mallin, joka on siis nimensä mukaisesti suora seuraaja edellisen vuoden hitille.

Olemme ehtineet tutustua puhelimeen nyt reilun kuukauden päivät ja onkin aika ottaa kantaa puhelimeen tarkemmin - etenkin, kun malli on saanut useita ohjelmistopäivityksiä heti julkaisunsa jälkeen, joilla on korjattu pieniä lastentauteja.

OnePlus Nord 2 hinnat alkavat erittäin kilpaillusta 399 euron hintatasosta, jossa kilpailua riittää todella paljon.

Onnistuiko OnePlus tälläkin kertaa..?

Tekniset tiedot

 • Mitat:
 • 158,9 x 73,2 x 8,3 mm
 • Paino:
 • 189 grammaa
 • Näyttö:
 • 6,43 tuumaa; 1080 x 2400 pikseliä; 90 Hz Fluid AMOLED
 • Suoritin:
 • MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri
 • Muisti:
 • 8 GB tai 12 GB käyttömuistia;
  128 GB / 256 GB tallennustilaa
 • Takakamerat:
 • Pääkamera: 50 megapikseliä, OIS, f/1,9 aukko
  Ultralaajakulmakamera: 8 megapikseliä, f/2,3 aukko
  2 megapikselin mustavalkokamera
 • Etukamera:
 • 32 megapikseiä
 • Akku:
 • 4500 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Lataus:
 • 65W langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 11
 • Muuta:
 • tupla-SIM, 5G, sormenjälkilukija näytössä
 • Liitännät:
 • USB-C
 • Hinta:
 • 399 euroa (8GB / 128GB)
  499 euroa (12GB / 256GB)

Ulkonäkö ja rakenne

OnePlus Nord 2 takaa

Nord 2 on rakenteeltaan lasin ja polykarbonaattimuovin sekoitus, joten huippukännyköiden metallista rakennetta ei ole tähän hintaluokkaan saatu tuotua mukaan. Siitä huolimatta puhelimen ensimmäinen käsituntuma tuntuu erittäin laadukkaalta - selkeästi hintaansa arvokkaammalta.

Osittain laatuvaikutelmaa luo puhelimen takaosan peittävä mattaviimeistelty Gorilla Glass 5 -lasi, joka yhdistää erittäin onnistuneesti sekä lasin tuoman pienen premiumin tunteen että aavistuksen verran tavanomaista enemmän pitoa tarjoavan pintakosketuksen. Lisäksi sormenjäljet eivät paista mattapintaisesta lasista aivan yhtä häiritsevästi silmään kuin täysin kiiltäväksi hiotusta lasipinnasta.

OnePlus Nord 2 näyttö, kuva 1

Näyttö on sekin suojattu Gorilla Glass 5 -lasilla eikä puhelimeen testijaksomme aikana kertynytkään lainkaan naarmuja, vaikka tehtaalta mukana tullut muovinen suojakalvo aivan ensimmäisenä lasin päältä poistettiinkin. Tokihan huolimattomalle puhelimen käyttäjälle panssarilasin hankkiminen on edelleen erittäin suositeltavaa.

Näytön vasemmasta yläkulmasta pilkistää nykyisin jo varsin tavanomainen punch hole -tekniikalla toteutettu etukamera.

OnePlus Nord 2 oikea kylki, jossa OnePlussan kolmivaiheinen värinätilan valitsin

Puhelimen oikealta kyljeltä löytyy jo tavaramerkiksi muodostunut OnePlussan kolmivaiheinen liukukytkin, jolla puhelimen voi nopeasti säätää äänettömälle. Lisäksi samaiselta kyljeltä löytyy myös puhelimen lukitus-/virtapainike.

OnePlus Nord 2 alareuna

Alareunasta löytyy puolestaan Nord 2 toinen mikrofoni, yksi kaiutin, USB-C -liitäntä sekä SIM-kortin luukku. Puhelimesta löytyy mahdollisuus kahden SIM-kortin käytölle, mutta muistikorttipaikkaa tässäkään mallissa ei ole.

OnePlus Nord 2 vasen kylki

Vasemmalta kyljeltä löytyvät ainoastaan Nord 2 äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitetut painikkeet. Yläreuna on käytännössä tyhjä, sieltä pilkistää vain puhelimen toinen mikrofonin aukko.

OnePlus Nord 2 takakamerat

Takaa puhelin on vain nykyaikaisen kännykän näköinen. Takaa katsottaessa vasemmasta yläkulmasta löytyy OnePlus Nord 2:n kamerapatteristo, mutta muutoin puhelimen takaosassa ei ole mitään sen kummempaa ihmeteltävää.

OnePlus Nord 2 tarjolla olevat vaihtoehdot Suomessa ovat harmaa ja turkoosi. Näistä testissämme ollut yksilö oli turkoosi, joka miellyttänee monia hieman näyttävämpi värejä puhelimessaan suosivia.

Näyttö

OnePlus Nord 2 näyttö on 6,43” eli täysin keskiverron nykytason älypuhelimen näytön kokoinen. Tekniikkapuolella näyttö käyttää Fluid AMOLED -tekniikkaa ja tarjoaa 90Hz ruudunpäivitysnopeuden. Näytön tarkkuus on venytetty 1080p eli 2400 x 1080 pikseliä.

AMOLED-näytön käyttö keskihintaisten kännyköidenkin kategoriassa ansaitsee kehut, sillä AMOLED on mielestäni muita tekniikoita selkeästi edellä: mustat alueet näytöllä ovat oikeasti mustia ja samalla puhelimen tummaa teemaa käyttämällä säästyy myös akkua.

OnePlus Nord 2 näyttö, kuva 2

Näyttö on miellyttävän kirkas ja luettavissa myös kirkkaalla, aurinkoisella säällä. Manuaalisesti näytön säätäminen täydelle kirkkaudelle ei kuitenkaan anna kaikkein suurinta tarjolla olevaa näytön kirkkautta käyttöön, vaan siihen vaaditaan automaattinen näytön kirkkauden asetus ja sopivat valaistusolosuhteet.

Näyttö on ehdottomasti OnePlus Nord 2 yksi parhaita puolia: terävä, hyvällä värintoistolla varustettu AMOLED-paneeli 90Hz ruudunpäivityksellä yhdistettynä tarpeeksi kirkkaaseen näyttöön on erinomainen paketti, etenkin tässä hintaluokassa.

Takakamerat

OnePlus Nord 2 markkinointipuheissa on hehkutettu puhelimen kameroiden olevan huippukännyköiden tasolla. Mikä sitten on totuus?

Takaa löytyy kolmen kameran paketti: pääkamerana on 50 megapikselin tarkkuuteen pystyvä Sonyn IMX 766 -sensorilla ja f/1,88 aukolla varustettu kamera. Laajakulmakamera on puolestaan 8 megapikselin Sony IMX 355 -sensoriin pohjautuva kamera. Pääkamerasta löytyy myös optinen kuvanvakain (OIS), mutta puhelimen muista kameroista sitä ei löydy.

Kolmas takakamera on puolestaan varsin tarpeeton 2 megapikselin mustavalkokamera, jonka päätehtävä on auttaa pääkameraa ottamaan parempia kuvia.

Eli OnePlus Nord 2 isoin ero takakameroiden nimellisissä eroissa kalliimpiin huippumalleihin on telekameran (eli “zoomikameran”) puute. Toki, myöskään makrokameraa ei takaa löydy, mutta sen käyttökohteet lienevät monelle varsin rajalliset.

Kamerasovellusta on muutettu hieman sitten aiempien OnePlussan mallien ja nyt käytössä on itse asiassa OnePlussan emoyhtiön Oppon kännyköissään käyttämä kamerasovellus. Sovellus ei sinänsä hirvittävästi eroa aiemmista OnePlussan omista sovelluksista, mutta tietyt valikot ovat eri paikoissa kuin joihin pitkän linjan OnePlussan käyttäjä on tottunut ne asettamaan.

Tarkemmat säädöt löytyvät kamerasovelluksen valikoiden takaa, mutta jostain syystä mm. ISO-arvoja ei pääse muuttamaan haluamallaan tavalla laajakulmakameran osalta - ainoastaan pääkameran säädöt ovat vapaasti ruuvailtavissa.

Mutta se laatu?

Pääkameran osalta kuvien laatu oli erittäin hyvää - hintaansa nähden paikoitellen jopa erinomaista. Ainoastaan uusitun kameraohjelmiston kuvankäsittely aiheutti hieman ahdistusta, sillä etenkin HDR-tilan ollessa päällä kuvien yksityiskohdat kärsivät ja kuvien väritasapaino muuttui liiankin kanssa.

Mutta ilman HDR-tilaa ja unohtaen kaikki kamerasovelluksen tarjoamat älykkäät avustustilat, oli kuvien laatu kauttaaltaan todella hyvää.

Laajakulmakameran ja pääkameran värimaailma oli myös kohtuulisen lähellä toisiaan, mutta ei aivan: laajakulmalla otetut kuvat olivat järjestään lämpimäpiä kuin pääkameralla otetut kuvat. Ero ei ollut kuitenkaan silmiinpistävän häiritsevä, mutta selkeästi havaittavissa.

Ultralaajakulman kanssa laadussa ei päästä aivan yhtä kehuttavalle tasolle kuin pääkameran kanssa, mutta kuvat ovat silti mukiinmeneviä, joskin terävyyttä niistä jää kaipaamaan. Koska telekameraa ei ole, ei “oikeaa zoomausta” voi Nord 2:lla tehdä, vaan zoomatut kuvat ovat oikeasti vain rajattuja kuvia pääkameran kennolta.

Yötilan osalta OnePlus Nord 2 pääkamerassa on tapahtunut silminnähtävää kehitystä ja kehnossakin valaistuksessa Nord 2 avulla saa otettua varsin kelvollisia kuvia.

Videokuvauksen osalta laajakulmakameran videokuvaus on rajattu FullHD-tarkkuuteen 30fps kuvanopeudella, mutta pääkameralla voidaan kuvata myös 4K-videota 30 fps kuvanopeudella. Lisäksi pääkamerasta löytyy myös 60fps kuvaustila, jolloin tarkkuutena on tarjolla FullHD.

Videokuvauksessa sama kaava toistuu: pääkameralla otetut 4K-videot ovat laadultaan erinomaisia - ja laajakulmakameralla otetut 1080p -videot kauttaaltaan parempaa keskitasoa nekin.

Kameratestien osalta vaikuttaa pahasti siltä, että OnePlus todellakin on onnistunut tuomaan huipputason kännyköiden kameroiden laadun myös keskihintaisten kännyköiden luokkaan. Tosin vain pääkameran osalta, mutta sekin on jo todella kova saavutus. Ja kuten sanottu, laajakulmakamerakin on todella hyvä, mutta ei aivan huipputason kännyköiden kanssa samassa sarjassa painiva.

Esimerkkikuvia

Alla lisäksi kuvia, joissa verrataan laajakulmakameran ja pääkameran ottamia kuvia samoista kohteista. Järjestys on aina: ultralaajakulma ensin, sen jälkeen pääkamera.

Etukamera

Etukameroiden osalta on tapahtunut heikennystä sitten alkuperäisen Nordin. Alkuperäisessä OnePlus Nordissa oli tarjolla harvinaisempi kahden etukameran yhdistelmä, jossa myös edestä löytyi sekä pääkamera että laajakulmakamera.

OnePlus Nord 2 etukameran kolo

Jotkut inhosivat kahden näytössä olevan reiän yhdistelmää, mutta itse ihastuin edestäkin löytyvään laajakulmakameraan toden teolla. Laajakulmakameralla pystyi ottamaan erinomaisesti selfieitä, joihin piti saada mukaan isompi määrä ihmisiä tai ympäristöä.

Mutta OnePlus on tässä päättänyt karsia jostain, joten toinen etukamera on päätetty poistaa.

Jäljellä on itse asiassa alkuperäisen OnePlus Nordin edestä löytynyt pääkamera, eli 32 megapikselin tarkkuuteen pystyvä Sony IMX 615 -sensoriin pohjautuva kamera.

Vaikka toista etukameraa ei enää olekaan, on OnePlus Nord 2 etukamera silti varsin hyvä. Itse asiassa se on heittämällä parempi kuin OnePlussan huippumalleista löytyvät 16 megapikselin, vanhaan tekniikkaan pohjautuvat etukamerat. Joten Nord 2 ostaja voi koska tahansa kuittailla OnePlus 9 Pro omistajalle ainakin tämän eron osalta - onnistuneesti.

Etukameralla otetut kuvat ovat järjestään varsin laadukkaita ja sopivat mainiosti paljon Instagramiin kuvia julkaisevan käyttöön laatunsa puolesta. Videota etukameralla voi kuvata 30fps kuvanopeudella 1080p -tarkkuudella.

Suorituskyky

OnePlus Nord 2 on ensimmäinen OnePlussan puhelin, jossa yhtiö hylkää pitkäaikaisen kumppaninsa, siruvalmistaja Qualcommin. Qualcommin Snapdragonin sijaan OnePlus Nord 2 menoa vauhdittaa taiwanilaisen MediaTekin Dimension 1200 -järjestelmäpiiri.

Käyttömuistia Nord 2:sta löytyy (Suomessa myytävästä) mallista riippuen joko 8 tai 12 gigatavua. Muistin tyyppinä on LPDDR4X. Tallennustilaa on tarjolla joko 128 tai 256 gigatavua. Testissämme ollut yksilö oli malliston huippuversio eli 12 gigatavun käyttömuistilla ja 256 gigatavun tallennustilalla varustettu tapaus.

Suorituskyvyn osalta käyttöön valittu MediaTekin järjestelmäpiiri osoittautuu erinomaiseksi valinnaksi. Erilaisten testien perusteella se asettuu suurinpiirtein samalle tasolle kuin Qualcommin Snapdragon 870 -sarja, joka vastaa siis parin vuoden takaisten huippupuhelinten suorituskykyä.

Käytännössä vääntöä on testistä riippuen lähes tuplasti enemmän kuin vuoden takaisessa, alkuperäisessä OnePlus Nordissa - joka sekin oli keskihintaiseksi puhelimeksi julkaisuhetkellään varsin sutjakasti toimiva tapaus.

Voidaankin tiivistää OnePlus Nord 2 suorituskyky siten, että se vastaa vuoden takaisten huippupuhelinten suorituskykyä lähes kaikilta osin. Hintaluokassaan se on suorituskykynsä osalta erinomainen.

Akkukesto ja latausnopeus

OnePlus Nord 2 akku on kasvanut sitten edeltäjänsä ja nyt tarjolla on jo varsin mukavan kokoinen 4500mAh akku.

Akkukeston osalta puhelimeen valittu MediaTekin Dimension 1200 -piiri yllätti positiivisesti ja puhelimen akkukesto olikin varsin hyvä.

Raskaassa käytössä akku kesti testikäyttömme aikana käytännössä aina aamusta iltaan saakka ilman välilatauksia. Pelejä pelattaessa akkua luonnollisesti kului enemmän, mutta edes pitkien pelisessioiden aikana akkukesto ei päässyt yllättämään negatiivisessa mielessä.

Hyvää keskitasoa oleva akkukesto on jo sinällään mainio asia, mutta OnePlus on päättänyt tuoda Nord 2 mukaan myös uusimmista huippumalleistaan tutun 65 watin pikalatauksen.

Mukana tulevalla OnePlus Warp Charge 65 -laturilla puhelin latautui kuin latautuikin valmistajan lupaamassa 30 minuutissa täysin tyhjästä aivan täyteen. Käytännössä jo se, että puhelimen heittää laturiin kahvikupin juonnin ajaksi riittää lataamaan puhelimeen hurjan määrän lisää virtaa.

Vartissa virtaa latautuu reilut 60% - akun varaustason lähestyessä täyttä hidastuu lataaminen merkittävästi, kuten pikalatureilla aina, johtuen akun kulumisen varjelusta.

Mukava akkukesto yhdistettynä huippunopeaan lataukseen on erittäin miellyttävä yhdistelmä. Ainoastaan langattoman latauksen puute erottaa OnePlus Nord 2 todellisista huippupuhelimista tällä saralla.

OnePlussan Android - muutoksia, mutte onneksi isoja

OnePlus Nord 2 on ensimmäinen OnePlussan puhelin, jossa yhtiön oma Android eli OxygenOS on yhdistynyt OnePlussan emoyhtiön Oppon ColorOS:n kanssa.

Muutos on monilta osin hyvin pieni, mutta jos OnePlussan luureja on käyttänyt aiemmin, ovat tietyt muutoksen helposti havaittavissa. Suurimmat erot näkyvät puhelimen asetuksissa, joissa vanha toimintalogiikka on mennyt joiltain osin uusiksi ja korvattu ColorOS:n valikkorakenteilla. Lisäksi selventävät tiedot ja visualisoinnit monien asetusten kohdalla ovat poistuneet kokonaan.

Mutta pääosin OnePlussan käyttöliittymän tunnistaa edelleen omakseen, vaikka OnePlussan aiemmasta mallista Nord 2 käyttäjäksi siirtyisikin. Eli tarjolla on edelleen varsin uskollisesti “puhtaan Androidin” oloinen käyttöliittymä ilman isompia mullistuksia.

Lisäksi OnePlus lupaa Nord 2:lle jälleen kerran varsin pitkän päivityslupauksen: puhelimelle tullaan julkaisemaan sekä Android 12 että Android 13 -päivitykset. Lisäksi tietoturvapäivityksiä on tarjolla vuoden 2024 elokuuhun asti.

Yhteenveto

OnePlussan alkuaikojen slogan lippulaivapuhelinten tappajana muuttui vuosien saatossa hieman vitsiksi, kun yhtiön puhelinten hinnat kipusivat vuosi vuodelta ylöspäin. Vuonna 2020 julkaistu alkuperäinen Nord palautti uskoa tuohon sloganiin - ja OnePlus Nord 2 lunastaa ne jo erittäin hyvin.

OnePlus Nord 2 on erinomainen vaihtoehto huippukännyköille. Se tarjoaa hyvän suorituskyvyn, erittäin nopean latauksen, erinomaisen pääkameran ja todella hyvän näytön - ja tuon kaiken 400 eurolla.

Tokihan pitää myös huomata se, että jotain on pitänyt karsia, jotta 400 euron hintalappu on puhelimelle saatu puristettua. Jos Nord 2 haluaa verrata huippukännyköihin, huippukännykät voittavat pelin muutamalla tärkeällä erolla: telekamera, langaton lataus ja parempi ultralaajakulmakamera ovat mielestäni ne tärkeimmät erot. Lisäksi muovinen runkorakenne on tietysti aina hieman pettymys, samoin vedenpitävyyden IP-luokituksen puute - mutta hintalappua katsottaessa nekin valinnat ymmärtää.

Mutta yhteenvetona: OnePlus Nord 2 on loistava kompromissi. Ja todennäköisesti parasta, mitä 400 eurolla tällä hetkellä kaupasta saa.

Plussat

 • Erinomainen näyttö
 • Todella nopea pikalataus
 • Hintaluokassaan loistava pääkamera
 • Hintaluokassaan erinomainen suorituskyky

Miinukset

 • Telekameraa ei ole
 • Langaton lataus puuttuu
 • Korkeintaan keskiverto ultralaajakulmakamera

Vaihtoehdot

Vaikka 400 euron hintaluokka onkin täynnä puhelinmalleja lähes kaikilta valmistajilta, on OnePlus Nord 2 tässä hintaluokassa mielestäni lähes suvereenisti paras vaihtoehto tällä hetkellä.

Ainoastaan kourallinen kilpailijoita tulee hätyyttelemään OnePlus Nord 2 asemaa omassa hintaluokassaan mitenkään uhkaavasti. Lähimmäksi mielestäni pääsee arvostelussamme mainiosti pärjännyt Samsung Galaxy A52. Galaxy A52 häviää kuitenkin Nord 2:lle sekä suorituskyvyssä että pikalatauksen nopeudessa, mutta vastaavasti A52 tarjoaa samalla IP67 -vesitiiviyden ja paremman laajakulmakameran. Voit verrata Nord 2 ja Galaxy A52 eroja täällä.

Toinen vaihtoehto Nord 2:lle on noin satasen halvempi, arvostelussammekin käväissyt OnePlus Nord CE 5G. Nord 2 kuitenkin ajaa pikkusiskonsa ohi selkeästi paremmalla suorituskyvyllä, laadukkaammalla pääkameralla ja nopeammalla pikalatauksella. Nord CE:n ansioksi voidaan puolestaan antaa 3,5mm kuulokeliitäntä - ja tietysti edullisempi hinta. Voit verrata OnePlus Nord 2 ja OnePlus Nord CE eroja täällä.

Myynnistä löytyy myös alkuperäistä OnePlus Nordia, joka maksaa noin satasen vähemmän kuin Nord 2. Tämän vertailun Nord 2 toki hoitaa kotiin kunnialla: se on nopeampi latautumaan, sen suoritin on selkeästi nopeampi ja sen pääkamera on laadukkaampi. Alkuperäinen Nord kuitenkin pärjää sekin: siitä löytyy kaksi etukameraa ja takaa löytyy myös 2 megapikselin makrokamera. Speksien vertailua Nordin ja Nord 2 välillä voit tehdä täällä.

Kovin haastaja OnePlus Nordille on kuitenkin vuoden 2020 syksyllä julkaistu OnePlus 8T (arvostelumme OnePlus 8T:stä täällä), joka maksoi julkaisuhetkellään 700 euroa, mutta Nord 2 julkaisun yhteydessä sitä on saanut halvimmillaan jo noin 400 euron pintaan - eli samalla hinnalla kuin Nord 2:stakin. OnePlus 8T pesee Nord 2 näytön osalta: tarkkuus on sama, tekniikka on sama, mutta 8T:ssä näyttö on 120Hz kun Nord 2:ssa ruudunpäivitys on 90Hz. Lisäksi kameroiden osalta kisa on tiukka: OnePlus 8T:ssä kameroista löytyy parempi laajakulmakamera sekä 5 megapikselin maksokamera. Vastaavasti Nord 2 etukamera on parempi. Akuu on molemmissa saman kokoinen ja lataus tapahtuu yhtä nopeasti. OnePlus 8T on pykälän suorituskykyisempi kuin Nord 2. Joten valinta on vaikea, OnePlus 8T ja OnePlus Nord 2 speksejä voi vertailla täällä.

OnePlus Nord 2

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Nouseva kurki (vahvistamaton)

1

Miksi ihmeessä kukaan ostaisi nord 2:sen kun tällä hetkellä täsmälleen samaan hintaan saa oneplus 8t:n, jossa prossu ja näyttö parempia?

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nouseva kurki:

Miksi ihmeessä kukaan ostaisi nord 2:sen kun tällä hetkellä täsmälleen samaan hintaan saa oneplus 8t:n, jossa prossu ja näyttö parempia?

Totta, vaihtoehdoista unohtui mainita 8T, joka on nykyisellä hinnallaan kova luu myös Nord 2:lle. En muistanut, että tuon hinta on romahtanut jo noin alas - myyntiin tullessaanhan se maksoi 700 euroa. Päivitin artikkelia vaihtoehtojen osalta ja lisäsin mukaan 8T:n.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Älä osta (vahvistamaton)

3

Lisättävää voisi arvosteluun laittaa:
Uuden Oxygen os 12 mahdollistaa puhelimen näytön myös silitysrautana. Riittää että näytön herättää niin akun ja SOC:n lämpötila lähtee sellaiseen nousuun että Saturn V:kin jää toiseksi

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.