Android 12 lähenee valmistumistaan, beta 4 julkaistiin, ei enää uusia toimintoja

Petteri Pyyny

Android 12 lähenee valmistumistaan, beta 4 julkaistiin, ei enää uusia toimintoja
Syyskuussa julkaistava Android 12-käyttöjärjestelmä lähenee valmistumistaan. Google julkaisi eilen tulevasta käyttöjärjestelmästä viimeiseksi jäävän betaversion.

Android 12 beta 4 on ensimmäinen kokeiluversio, jossa ei nähdä lainkaan uusia ominaisuuksia. Sen sijaan tässä versiossa ollaan korjailtu aiemmista betaversioista löydettyjä ongelmia. Samalla käyttöjärjestelmään tehtiin ns. feature freeze. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ulkopuoliset sovelluskehittäjät tietävät nyt, että tuleva, lopullinen Android 12 on samanlainen kuin nyt julkaistu beta 4.

Sovelluskehittäjät voivat nyt alkaa testaamaan sovelluksiaan uutta käyttöjärjestelmäversiota varten, voiden luottaa siihen että ohjelmointirajapinnat ja ominaisuudet eivät enää tule muuttumaan. Ainoastaan bugeja tullaan vielä korjaamaan sieltä täältä ennen lopullista julkaisua.

Seuraavaksi vuorossa on release candidate, jonka pitäisi olla käytännössä jo lähes valmis versio. Sitä on lupa odotella syyskuun alkuun mennessä. Uusin beta on jakelussa Googlen Pixel-puhelimille. Muiden valmistajien osalta Android 12 beta päivittyy sitä mukaa kuin valmistajat sitä aiheelliseksi katsovat päivittää.Jos tuleva käyttöjärjestelmä kiinnostaa, olemme listanneet Android 12 mukanaan tuomat uudistukset laajaan katsaukseemme.

Lisäksi olemme listanneet alustavasti mm. Nokian mallit, joille Android 12 tullaan julkaisemaan. Lisää Android 12 -päivityksen saavia malleja luettelee mm. Android Update Tracker.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.