Android 12 lähenee valmistumistaan, beta 4 julkaistiin, ei enää uusia toimintoja

Petteri Pyyny

Android 12 lähenee valmistumistaan, beta 4 julkaistiin, ei enää uusia toimintoja
Syyskuussa julkaistava Android 12-käyttöjärjestelmä lähenee valmistumistaan. Google julkaisi eilen tulevasta käyttöjärjestelmästä viimeiseksi jäävän betaversion.

Android 12 beta 4 on ensimmäinen kokeiluversio, jossa ei nähdä lainkaan uusia ominaisuuksia. Sen sijaan tässä versiossa ollaan korjailtu aiemmista betaversioista löydettyjä ongelmia. Samalla käyttöjärjestelmään tehtiin ns. feature freeze. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ulkopuoliset sovelluskehittäjät tietävät nyt, että tuleva, lopullinen Android 12 on samanlainen kuin nyt julkaistu beta 4.

Sovelluskehittäjät voivat nyt alkaa testaamaan sovelluksiaan uutta käyttöjärjestelmäversiota varten, voiden luottaa siihen että ohjelmointirajapinnat ja ominaisuudet eivät enää tule muuttumaan. Ainoastaan bugeja tullaan vielä korjaamaan sieltä täältä ennen lopullista julkaisua.

Seuraavaksi vuorossa on release candidate, jonka pitäisi olla käytännössä jo lähes valmis versio. Sitä on lupa odotella syyskuun alkuun mennessä. Uusin beta on jakelussa Googlen Pixel-puhelimille. Muiden valmistajien osalta Android 12 beta päivittyy sitä mukaa kuin valmistajat sitä aiheelliseksi katsovat päivittää.Jos tuleva käyttöjärjestelmä kiinnostaa, olemme listanneet Android 12 mukanaan tuomat uudistukset laajaan katsaukseemme.

Lisäksi olemme listanneet alustavasti mm. Nokian mallit, joille Android 12 tullaan julkaisemaan. Lisää Android 12 -päivityksen saavia malleja luettelee mm. Android Update Tracker.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.