Tälllaisia ovat Xiaomi 11T ja Xiaomi 11T Pro

Petteri Pyyny

Xiaomi 11T ja Xiaomi 11T Pro julkaistiin - 108MP kamera, hurja 120W laturi, edullisemman mallin suoritin yllättää
Eilen kiinalaisjätti Xiaomi vyörytti julki uudet edullisemman pään huippumallinsa, jotka asettuvat lähtöhinnaltaan noin 500 ja 800 euron haarukkaan. Xiaomi 11T ja Xiaomi 11T Pro tarjoavat teknisten tietojen perusteella varsin toimivan paketin tuohon hintaryhmään.

Molempien kännyköiden tärkeimmät myyntivaltit ovat 108 megapikselin pääkamera, nopea lataus sekä 120 Hz ruudunpäivityksellä varustettu venytetty FullHD -näyttö. Käytännössä puhelimet ovat lähes identtisiä keskenään, ainoastaan tietyt oleellisimmat kohdat teknsisitä tiedoista poikkeavat hieman mallien välillä.

Xiaomi 11T Pro Xiaomi 11T Pro


Xiaomi 11T järjestelmäpiirinä on OnePlus Nord 2:sta tuttu MediaTek Dimensity 1200 (tosin kyseisen järjestelmäpiirin "ultra"-malli), kun taas kalliimpi Xiaomi 11T Pro luottaa perusvarmaan Qualcomm Snapdragon 888-suorittimeen - eli samaan, jota käytännössä kaikki tämän vuoden Android-huippumallit käyttävät.Kameroiden osalta mallien kesken ei ole mitään eroa: takaa löytyy 108 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin telekamera, jossa on myös makrokuvausominaisuus. Yhdessäkään kameroista ei ole tarjolla optista kuvanvakainta. Etukameran osalta on tyydytty 16 megapikselin kameraan. Näyttö on niin ikään molemmissa malleissa sama: 6,67 tuuman 1080x2400 AMOLED, joka tarjoaa 120Hz virkistystaajuutta.

Xiaomi 11T -sarjan tärkeimmät speksit


Merkittävä markkinoinnissa oleva ero tulee laturin osalta: Xiaomi 11T tarjoaa sekin hurjan nopean laturin, 67W teholla, mutta 11T Pro pistää vieläkin paremmaksi: puhelimen mukana tulee 120W laturi. 120W laturin luvataan lataavan akun tyhjästä täyteen 17 minuutissa. Xiaomi 11T laturi ei sekään hidas ole: akun luvataan latautuvan täyteen 36 minuutissa. Molemmissa malleissa on 5000 mAh akku, jota ei voi vaihtaa itse.

Mielenkiintoisina yksityiskohtina mainittakoon se, että kummassakaan kännykässä ei ole tarjolla muistikorttipaikkaa, kuulokeliitäntää eikä langatonta latausta. Luonnollisesti molemmat kännykät tukevat 5G-verkkoja ja lisäksi tupla-SIMin mahdollisuus on molemmissa.

Voit vertailla Xiaomi 11T ja Xiaomi 11T Pro teknisiä eroja täältä.

Xiaomi 11T hinta on 599 euroa ja Pro-malli puolestaan kustantaa satasen enemmän. Käyttömuistin (RAM) määrä on 11T:ssä 8 gigatavua, mallista riippumatta. Vastaavasti 11T Prossa käyttömuistia on joko 8 tai 12 gigatavua, mallista riippuen (Suomessa Pro-mallissa 8 gigatavua RAM-muistia).

Suomessa puhelimet tulevat saataville lokakuun aikana.

Molemmat puhelimet julkaistiin Android 11 käyttöjärjestelmällä, mutta Xiaomi on luvannut mallien saavan Android-päivityksiä aina Android 14 -versioon saakka. Tietoturvapäivityksiä luvataan vuoden 2025 syksyyn asti.

Aiheeseen liittyvää:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.