HMD Global epäonnistui ohjelmistokehityksen suhteen: Nokia 9 PureView ei saa Android 11 -versiota

Janne Yli-Korhonen

HMD Global epäonnistui ohjelmistokehityksen suhteen: Nokia 9 PureView ei saa Android 11 -versiota
Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on kertonut, että tuorein lippulaivapuhelin Nokia 9 PureView ei tule saamaan ollenkaan luvattua Android 11 -käyttöjärjestelmäversiota.

Uutinen on jatkumoa muutenkin kohtalaisen epäonnistuneelle ohjelmistokehitykselle. HMD Global tuli aikoinaan markkinoille lupaamalla nopeita päivityksiä, mutta etenkin Android 11 -versiota jouduttiin useamman puhelimen kohdalla odottelemaan kauan. Se tuotiin viimeisille puhelimille eli Nokia 6.2:lle ja Nokia 7.2:lle vasta aiemmin tässä kuussa, vaikka tuoreempi Android 12 -versio on jo julki.

Nokia 9 PureViewin kohdalla Android 11 jää saamatta, sillä versio on ilmeisesti aiheuttanut ongelmia puhelimen viiden kameran järjestelmän kanssa.

"Haluamme tarjota Nokia-puhelimillamme parhaan mahdollisen älypuhelinten käyttökokemuksen päivästä toiseen. Tämä on meille kunnia-asia. Sen vuoksi olemme tehneet vaikean päätöksen olla tarjoamatta Android 11 ‑ohjelmistopäivitystä Nokia 9 PureView'lle. Kameran ja ohjelmiston yhteensopivuuden puutteet olisivat heikentäneet käyttökokemusta, mikä ei olisi ollut korkeiden laatuvaatimustemme mukaista", kommentoidaan Nokian nettisivuilla.Tietoturvaan kuitenkin luvataan jatkossakin tuoda päivityksiä.
HMD Global tarjoaa jonkinlaisena lohdutuksena Nokia 9 PureView -laitteen omistajille mahdollisuutta ostaa esimerkiksi tuoretta Nokia XR20 -mallia edullisemmalla hinnalla. Lisätietoa asiasta saa täältä.

On varmaan sanomattakin selvää, että HMD Globalin täytyy tulevaisuudessa pystyä parempaan, sillä tämänkaltaisella toiminnalla ei uusia asiakkaita ole luvassa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.