HMD Global epäonnistui ohjelmistokehityksen suhteen: Nokia 9 PureView ei saa Android 11 -versiota

Janne Yli-Korhonen

HMD Global epäonnistui ohjelmistokehityksen suhteen: Nokia 9 PureView ei saa Android 11 -versiota
Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on kertonut, että tuorein lippulaivapuhelin Nokia 9 PureView ei tule saamaan ollenkaan luvattua Android 11 -käyttöjärjestelmäversiota.

Uutinen on jatkumoa muutenkin kohtalaisen epäonnistuneelle ohjelmistokehitykselle. HMD Global tuli aikoinaan markkinoille lupaamalla nopeita päivityksiä, mutta etenkin Android 11 -versiota jouduttiin useamman puhelimen kohdalla odottelemaan kauan. Se tuotiin viimeisille puhelimille eli Nokia 6.2:lle ja Nokia 7.2:lle vasta aiemmin tässä kuussa, vaikka tuoreempi Android 12 -versio on jo julki.

Nokia 9 PureViewin kohdalla Android 11 jää saamatta, sillä versio on ilmeisesti aiheuttanut ongelmia puhelimen viiden kameran järjestelmän kanssa.

"Haluamme tarjota Nokia-puhelimillamme parhaan mahdollisen älypuhelinten käyttökokemuksen päivästä toiseen. Tämä on meille kunnia-asia. Sen vuoksi olemme tehneet vaikean päätöksen olla tarjoamatta Android 11 ‑ohjelmistopäivitystä Nokia 9 PureView'lle. Kameran ja ohjelmiston yhteensopivuuden puutteet olisivat heikentäneet käyttökokemusta, mikä ei olisi ollut korkeiden laatuvaatimustemme mukaista", kommentoidaan Nokian nettisivuilla.Tietoturvaan kuitenkin luvataan jatkossakin tuoda päivityksiä.
HMD Global tarjoaa jonkinlaisena lohdutuksena Nokia 9 PureView -laitteen omistajille mahdollisuutta ostaa esimerkiksi tuoretta Nokia XR20 -mallia edullisemmalla hinnalla. Lisätietoa asiasta saa täältä.

On varmaan sanomattakin selvää, että HMD Globalin täytyy tulevaisuudessa pystyä parempaan, sillä tämänkaltaisella toiminnalla ei uusia asiakkaita ole luvassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
506 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Motorola Edge 30 – hinta laskenut -20%

Motorola Edge 30
222 € Proshop
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 283 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.