Nokia 6.2 ja Nokia 7.2 saivat Android 11 -päivityksen

Petteri Pyyny

Pienen ikuisuuden jälkeen, Nokian kännyköihin Android 11 - vieläkin yksi malli odottaa omaansa
HMD Global, joka valmistaa Nokia -brändillä myytävät kännykät, tuli aikanaan markkinalle kovalla lupauksella: pitkät tukiajat ja nopeat Android-päivitykset. Mutta vuonna 2020 julkaistun Android 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen asiat ovat menneet pahasti pieleen.

Lähes kaikki Android 11 -tuen piirissä olevat Nokian kännykät ovat saaneet päivitykset kuukausia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Ja osa malleista ei saanut päivityksiä vielä siinäkään vaiheessa, kun Google jo julkaisi uuden Android 12 -käyttöjärjestelmän.

Nyt kuitenkin päivityssavotta alkaa olemaan Nokian luurienkin osalta lähes valmis: Nokia 6.2 ja Nokia 7.2 saivat molemmat tällä viikolla vihdoin Android 11 -päivityksensä.

Niistä puhelinmalleista, joille HMD Global lupasi Android 11 julkaista on päivittämättömien listalla enää yksi: yhtiön vanha huippumalli Nokia 9 PureView.Samaan aikaan osa valmistajista on jo kertonut aikataulunsa Android 12 -päivityksilleen ja puhelinten lista, joille Android 12 pitäisi saapua, on jo varsin pitkä. Toivottavasti tällä kertaa päivityksissään pahasti epäonnistuneet HMD Global ja OnePlus saavat pakkansa kuntoon ja päivitykset järkevässä ajassa kuluttajille saakka.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.