Paras kamerapuhelin 2024

1
Petteri Pyyny

Paras kamerapuhelin 2024
Järkkäri on edelleen paras tapa taltioida huikean laadukkaita kuvia, mutta harva meistä kuljettaa järjestelmäkameraa mukanaan jatkuvasti. Onneksi kännyköiden kameroiden laatu paranee vuosi vuodelta hengästyttävällä tahdilla, joten myös aina mukana kulkevalla kännykällä saadaan nykyisin todella laadukasta jälkeä.

Listasimme tässä markkinoiden tämän hetken ehdottomasti parhaat kamerakännykät. Listaus pohjautuu vain ja ainoastaan kännyköiden tuottamaan kuvanlaatuun, eikä ota huomioon lainkaan muita puhelinten ominaisuuksia kuten käyttöjärjestelmää, järjestelmäpiiriä tai sen sellaista - tai edes hintaa. Eli listaus heille, ketkä haluavat niin ladukkaan kameran taskuunsa kuin mahdollista, riippumatta muista tekijöistä.Parhaat kamerapuhelimet

Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max


Vaikka Applen puhelimista voi olla montaa mieltä, on yhtiö osannut rakentaa iPhone 13 -sarjan aivan huippumalliin sellaisen kameran, että sen osalta kenelläkään ei ole nokan koputtamista. iPhone 13 Pro Max ei hyppää mukaan megapikselikisaan samalla tavalla kuin kiinalaisvalmistajat, mutta kuvien laatu on tasaisen laadukasta.

Monille potentiaalisille ostajille isoin ongelma onkin lähinnä Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä ja ajatus siirtymisestä Applen ekosysteemin osaksi. Ja tietysti järisyttävä hinta.

Apple iPhone 13 Pro Max tekniset tiedot

Hinta: noin 1300 euroaVihreä Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra


Samsung on poistanut valikoimistaan kokonaan Note-sarjan puhelimen. Tämä on korvattu S-sarjan lippulaivamallilla, joka pitkälti sisältää kaiken, mitä puhelimeen voi laittaa. Sarjan uusin ja paras malli on vuoden 2023 alussa julkaistu Galaxy S23 Ultra.

Tässä laitteessa on monipuoliset kamerat. 200 megapikselin pääkamera kykenee tuottamaan tarkkaa jälkeä kaikinlaisissa tilanteissa. Tukea antavat kaksi erilaista telekameraa ja ultralaajakulma eli kyseessä on monipuolinen kamerapuhelin. Myös videon osalta laatu on kärkeä, ja Samsung on tehnyt yhteistyötä eri sosiaalisen median palveluiden kanssa, jotta puhelimen kuvauskykyjä voi paremmin hyödyntää suoraan näissä sovelluksissa.

Galaxy S23 Ultrassa on myös huippuluokan näyttö, laadukas rakenne, Note-sarjasta tuttu S Pen -kynä, pitkä akunkesto, laadukkaat kaiuttimet ja tehokasta suorituskykyä tarjoava Snapdragon-piiri.

Lisäpisteitä laite saa myös erittäin sulavasta käyttöjärjestelmästä ja Android-maailman parhaasta päivitystuesta, sillä laite saa aikanaan jopa Android 17 -käyttöjärjestelmäversion.

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G tekniset tiedot

Hinta alkaen: noin 1 449 euroaXperia 1 IV puhelimen kamerat läheltä
Sony Xperia 1 IV


Kamerapuhelinten lista ilman Sonyn puhelinta olisi mahdotonta kasata. Mutta tällä kertaa listallemme nousee Sonyn vuoden 2022 huippumalli, Xperia 1 IV. Testien perusteella Sonyn uutuus tuottaa käsittämättömän hyvälaatuisia kuvia kunkin kameran osalta.

Etenkin Sonyn järkkäreihin tottuneet ammattikuvaajat tuntevat olonsa kotoisaksi myös Pro-kameratilan kanssa, mutta onneksi tavallisille kuolevaisille on tarjolla myös tavallinen, loistavaa laatua tarjoava kamerasovellus.

Sonyn ongelmana on lyhyehkö Android-päivitysten tuki: puhelin julkaistiin jo vuonna 2022 Android 12 -versiolla ja sille on luvassa tällä tietoa vain kaksi suurempaa päivitystä. Tältä osin Sonyn laite häviää monille muille, jopa edullisen tason laitteille.

Sony Xperia 1 II tekniset tiedot

Hinta: noin 1399 euroa

Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 6 Pro


Googlen Pixel -sarja uutukainen noudattaa Googlen filosofiaan kameroiden osalta: ei valtavaa määrää megapikseleitä, vaan järisyttävän hyvä ohjelmisto käsittelemään kuva. Tällä paketilla Googlen Pixel 6 Pro onnistuu mainiosti pistämää kampoihin megapikselikisaan osallistuville kiinalaismerkeille - ja kiilaamaan uutuutensa listamme kolmossijalle.

Pixel-puhelinten saatavuus valitettavasti vaihtelee Suomessa valtavasti, mutta Pixelin ostajia hemmotellaan vuosikausien Android-tuella ja sillä, että Google julkaisee uudet Androidit heti julkaisun yhteydessä Pixel-malleilleen.

Google Pixel 6 Pro tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroa

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (1)

jkij
jkij

1

jännä juttu. yksi xiaomin laite listattu vaikka joka vuosi kaikki kärkipaikat eri vertailuissa menee xiaomille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.