Paras kamerapuhelin (2022) listaus

1
Petteri Pyyny

Paras kamerapuhelin (2022) listaus
Järkkäri on edelleen paras tapa taltioida huikean laadukkaita kuvia, mutta harva meistä kuljettaa järjestelmäkameraa mukanaan jatkuvasti. Onneksi kännyköiden kameroiden laatu paranee vuosi vuodelta hengästyttävällä tahdilla, joten myös aina mukana kulkevalla kännykällä saadaan nykyisin todella laadukasta jälkeä.

Listasimme tässä markkinoiden tämän hetken ehdottomasti parhaat kamerakännykät. Listaus pohjautuu vain ja ainoastaan kännyköiden tuottamaan kuvanlaatuun, eikä ota huomioon lainkaan muita puhelinten ominaisuuksia kuten käyttöjärjestelmää, järjestelmäpiiriä tai sen sellaista - tai edes hintaa. Eli listaus heille, ketkä haluavat niin ladukkaan kameran taskuunsa kuin mahdollista, riippumatta muista tekijöistä.Parhaat kamerapuhelimet

Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max


Vaikka Applen puhelimista voi olla montaa mieltä, on yhtiö osannut rakentaa iPhone 13 -sarjan aivan huippumalliin sellaisen kameran, että sen osalta kenelläkään ei ole nokan koputtamista. iPhone 13 Pro Max ei hyppää mukaan megapikselikisaan samalla tavalla kuin kiinalaisvalmistajat, mutta kuvien laatu on tasaisen laadukasta.

Monille potentiaalisille ostajille isoin ongelma onkin lähinnä Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä ja ajatus siirtymisestä Applen ekosysteemin osaksi. Ja tietysti järisyttävä hinta.

Apple iPhone 13 Pro Max tekniset tiedot

Hinta: noin 1300 euroaSamsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G


Samsung on jättänyt sirupulan vuoksi kokonaan väliin Note-sarjan julkaisun ja yhtiön selkeä lippulaivamalli onkin nyt Samsung Galaxy S21 -sarjan se kaikista huipuin huippumalli, eli S21 Ultra 5G. Puhelimen selfiekamerakin on erinomaisen laadukas, puhumattakaan takakameroista, jotka ovat keränneet kehuja käytännössä kaikissa digikuvausmedioissa.

Samsung S21 Ultra 5G saa lisäpisteitä myös Samsungin hiljattaisesta päätöksestä pidentää huippumalliensa tuotetuki neljään vuoteen.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroaXperia 1 IV puhelimen kamerat läheltä
Sony Xperia 1 IV


Kamerapuhelinten lista ilman Sonyn puhelinta olisi mahdotonta kasata. Mutta tällä kertaa listallemme nousee Sonyn vuoden 2022 huippumalli, Xperia 1 IV. Testien perusteella Sonyn uutuus tuottaa käsittämättömän hyvälaatuisia kuvia kunkin kameran osalta.

Etenkin Sonyn järkkäreihin tottuneet ammattikuvaajat tuntevat olonsa kotoisaksi myös Pro-kameratilan kanssa, mutta onneksi tavallisille kuolevaisille on tarjolla myös tavallinen, loistavaa laatua tarjoava kamerasovellus.

Sonyn ongelmana on lyhyehkö Android-päivitysten tuki: puhelin julkaistiin jo vuonna 2022 Android 12 -versiolla ja sille on luvassa tällä tietoa vain kaksi suurempaa päivitystä. Tältä osin Sonyn laite häviää monille muille, jopa edullisen tason laitteille.

Sony Xperia 1 II tekniset tiedot

Hinta: noin 1399 euroa

Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 6 Pro


Googlen Pixel -sarja uutukainen noudattaa Googlen filosofiaan kameroiden osalta: ei valtavaa määrää megapikseleitä, vaan järisyttävän hyvä ohjelmisto käsittelemään kuva. Tällä paketilla Googlen Pixel 6 Pro onnistuu mainiosti pistämää kampoihin megapikselikisaan osallistuville kiinalaismerkeille - ja kiilaamaan uutuutensa listamme kolmossijalle.

Pixel-puhelinten saatavuus valitettavasti vaihtelee Suomessa valtavasti, mutta Pixelin ostajia hemmotellaan vuosikausien Android-tuella ja sillä, että Google julkaisee uudet Androidit heti julkaisun yhteydessä Pixel-malleilleen.

Google Pixel 6 Pro tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroaOnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro


OnePlus on pistänyt viime vuosina paukkuja kameroidensa kehittymiseen. Jo vuonna 2020 julkaistu OnePlus 8 Pro oli jo loistava kamerapuhelin ja OnePlus 9 Pro parantaa laatua vielä tuostakin. Laajempaa katsausta OnePlussan kameroiden laadusta löytyy OnePlus 9 Pro -arvostelustamme.

OnePlus 9 Pro tekniset tiedot

Hinta: noin 900 euroa

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

jkij
jkij

1

jännä juttu. yksi xiaomin laite listattu vaikka joka vuosi kaikki kärkipaikat eri vertailuissa menee xiaomille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.