Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Paras kamerapuhelin (2022) listaus

1
Petteri Pyyny

Paras kamerapuhelin (2022) listaus
Järkkäri on edelleen paras tapa taltioida huikean laadukkaita kuvia, mutta harva meistä kuljettaa järjestelmäkameraa mukanaan jatkuvasti. Onneksi kännyköiden kameroiden laatu paranee vuosi vuodelta hengästyttävällä tahdilla, joten myös aina mukana kulkevalla kännykällä saadaan nykyisin todella laadukasta jälkeä.

Listasimme tässä markkinoiden tämän hetken ehdottomasti parhaat kamerakännykät. Listaus pohjautuu vain ja ainoastaan kännyköiden tuottamaan kuvanlaatuun, eikä ota huomioon lainkaan muita puhelinten ominaisuuksia kuten käyttöjärjestelmää, järjestelmäpiiriä tai sen sellaista - tai edes hintaa. Eli listaus heille, ketkä haluavat niin ladukkaan kameran taskuunsa kuin mahdollista, riippumatta muista tekijöistä.1. Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max


Vaikka Applen puhelimista voi olla montaa mieltä, on yhtiö osannut rakentaa iPhone 13 -sarjan aivan huippumalliin sellaisen kameran, että sen osalta kenelläkään ei ole nokan koputtamista. iPhone 13 Pro Max ei hyppää mukaan megapikselikisaan samalla tavalla kuin kiinalaisvalmistajat, mutta kuvien laatu on tasaisen laadukasta.

Monille potentiaalisille ostajille isoin ongelma onkin lähinnä Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä ja ajatus siirtymisestä Applen ekosysteemin osaksi. Ja tietysti järisyttävä hinta.

Apple iPhone 13 Pro Max tekniset tiedot

Hinta: noin 1300 euroa2. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G


Samsung on jättänyt sirupulan vuoksi kokonaan väliin Note-sarjan julkaisun ja yhtiön selkeä lippulaivamalli onkin nyt Samsung Galaxy S21 -sarjan se kaikista huipuin huippumalli, eli S21 Ultra 5G. Puhelimen selfiekamerakin on erinomaisen laadukas, puhumattakaan takakameroista, jotka ovat keränneet kehuja käytännössä kaikissa digikuvausmedioissa.

Samsung S21 Ultra 5G saa lisäpisteitä myös Samsungin hiljattaisesta päätöksestä pidentää huippumalliensa tuotetuki neljään vuoteen.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroa3. Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 4a 5G


Googlen Pixel -sarja uutukainen noudattaa Googlen filosofiaan kameroiden osalta: ei valtavaa määrää megapikseleitä, vaan järisyttävän hyvä ohjelmisto käsittelemään kuva. Tällä paketilla Googlen Pixel 6 Pro onnistuu mainiosti pistämää kampoihin megapikselikisaan osallistuville kiinalaismerkeille - ja kiilaamaan uutuutensa listamme kolmossijalle.

Pixel-puhelinten saatavuus valitettavasti vaihtelee Suomessa valtavasti, mutta Pixelin ostajia hemmotellaan vuosikausien Android-tuella ja sillä, että Google julkaisee uudet Androidit heti julkaisun yhteydessä Pixel-malleilleen.

Google Pixel 6 Pro tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroa4. Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II


Kamerapuhelinten lista ilman Sonyn puhelinta olisi mahdotonta kasata. Mutta tällä kertaa listallemme nousee Sonyn vuoden 2020 huippumalli - eikä uudempi, vuoden 2021 huippumalli Xperia 1 III. Mielestämme Xperia 1 II tarjoaa parempaa kuvanlaatua kameroidensa osalta kuin uudempi 1 III, joten tällä kertaa uudempi ei ole parempi.

Etenkin Sonyn järkkäreihin tottuneet ammattikuvaajat tuntevat olonsa kotoisaksi myös Pro-kameratilan kanssa, mutta onneksi tavallisille kuolevaisille on tarjolla myös tavallinen, loistavaa laatua tarjoava kamerasovellus.

Sonyn ongelmana on lyhyehkö Android-päivitysten tuki: puhelin julkaistiin jo vuonna 2020, joten sen elinkaari alkaa lähenemään loppuuaan. Puhelimelle on vielä tulossa vuoden 2023 aikana Android 13, mutta sen jälkeen päivitykset ovat loppumassa tämän mallin osalta. Mutta toisaalta: sitä saa merkittävästi edullisemmin kuin monia muita listallamme olevia malleja.

Sony Xperia 1 II tekniset tiedot

Hinta: noin 1200 euroa5. OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro


OnePlus on pistänyt viime vuosina paukkuja kameroidensa kehittymiseen. Jo vuonna 2020 julkaistu OnePlus 8 Pro oli jo loistava kamerapuhelin ja OnePlus 9 Pro parantaa laatua vielä tuostakin. Laajempaa katsausta OnePlussan kameroiden laadusta löytyy OnePlus 9 Pro -arvostelustamme.

OnePlus 9 Pro tekniset tiedot

Hinta: noin 900 euroaMuut vaihtoehdot

Markkinoilla on myös vino pino muitakin vaihtoehtoja loistavaksi kamerapuhelimeksi. Edellä mainittu lista ei ole mitenkään absoluuttinen totuus, vaan mm. pienemmät valmistajat kuten Asus ja OPPO tekevät nekin erinomaisia kamerakännyköitä.

Listasimme listan ulkopuolelta muutamia poimintoja, joihin kannattaa tutustua:

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III


Vuonna 2021 julkaistu Xperia 1 III on listallemme nostetun Xperia 1 II:n seuraaja, mutta sen kameraominaisuudet olivat mielestämme aavistuksen verran edeltäjäänsä kehnommat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sinänsä sitä, että puhelimen kamerat olisivat kehnot - päinvastoin, Xperia 1 III on sekin loistava kamerakännykkä, mutta edeltäjänsä on mielestämme hieman parempi ja halvempi.

Hinta: noin 1000 euroa

Google Pixel 4a 5G / Google Pixel 5

Google Pixel 4a 5G


Google Pixel 4a 5G:ssä on täsmälleen sama kamera kuin sen seuraajassa Google Pixel 5:ssa, joten molemmat puhelimet ovat kameroidensa osalta listallamme. Kuten aiemmin minitussa Pixel 6 Prossakin, Googlen kameroiden erikoisuus on Googlen oma softakäsittely, jolla yhtiö on onnistunut puristamaan kohtuullisen vaatimattomalta kuulostavista megapikseleistä irti kaiken mahdollisen, hyvään optiikkaan yhdistettynä.

Pixel-puhelinten saatavuus valitettavasti vaihtelee Suomessa valtavasti, mutta Pixelin ostajia hemmotellaan vuosikausien Android-tuella ja sillä, että Google julkaisee uudet Androidit heti julkaisun yhteydessä Pixel-malleilleen. Pixel 4a:lla ja Pixel 5:lla on kummallakin edessään vielä vuosien tukijakso, joten ostos on erittäin turvallinen.

Google Pixel 5 tekniset tiedot
Google Pixel 4a 5G tekniset tiedot

Hinta: Pixel 4a 5G noin 650 euroa; Pixel 5 noin 850 euroaApple iPhone 12 Pro Max

Apple iPhone 12 Pro Max


Ja Apple... Ei Applen vuoden 2021 huippumalli ole millään tavalla huonommaksi muuttunut, vaikka iPhonen 13 -mallisto onkin julkaistu. Kuten Googlekin, myös Apple luottaa kameroissaan enemmän laadukkaaseen softaan kuin megapikseleiden kanssa kisaamiseen. iPhonen osalta voidaan sanoa, että sillä saa yleensä tasalaatuisinta jälkea, olosuhteista riippumatta, vaikka jokin toinen kännykkä saattaa tietyissä olosuhteissa parempaa laatua tuottaakin - loistava yleiskamera siis.

Monille potentiaalisille ostajille isoin ongelma onkin lähinnä Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä ja ajatus siirtymisestä Applen ekosysteemin osaksi.

Apple iPhone 12 Pro Max tekniset tiedot

Hinta: noin 1100 euroa

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra


Xiaomi Mi 11 Ultra on keväällä 2021 julkaistu Xiaomin lippulaivapuhelin, jonka saatavuus on suomalaisissa kaupoissa varsin heikkoa. Mutta se on kerännyt nimenomaan kameroihin keskittyviltä arvostelijoilta yksiselitteisen ihastuneen vastaanoton. Puhelimen takapaneelia peittää valtava kameramoduli, joka antaa itsessään jo kuvan siitä, että nyt yhtiö on todellakin tosissaan kameran kanssa.

Xiaomin heikkona puolena voidaan pitää oikeastaan vain yhtiön kehnohkoa Android-päivityslupausta, joka lupaa laitteelle korkeintaan kaksi suurempaa Android-päivitystä, eli käytännössä vuonna 2022 julkaistavaan Android 13 -käyttöjärjestelmään saakka. Valitettavasti puhelinta on vaikea suositella juurikin sen lähes olemattoman saatavuuden vuoksi. Mutta jos silmiin osuu - ja tarjouksessa - kannattaa Xiaomi pitää mielessä.

Xiaomi Mi 11 Ultra tekniset tiedot

Hinta: noin 1300 euroa, saatavuus erittäin heikko Suomessa

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

jkij
jkij

1

jännä juttu. yksi xiaomin laite listattu vaikka joka vuosi kaikki kärkipaikat eri vertailuissa menee xiaomille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.