YT Vanced, vaihtoehtoinen YouTube-sovellus, lopetetaan

1
Petteri Pyyny

Googlen vihaama, käyttäjien rakastama: YouTube Vanced lopetetaan, vielä voi ladata - osaa estää mainokset, toistaa taustalla
YouTube, mutta steroideilla? Android-harrastajien rakastama YouTube Vanced, joka tunnetaan myös nimellä YT Vanced, lopetetaan.

YouTube Vanced on Android-sovellus, joka on ollut Googlen tähtäimessä koko olemassaolonsa ajan. Se tarjoaa kaiken sen, mitä YouTuben käyttäjät haluavat, mutta joista Google saa rahansa. YT Vanced estää automaattisesti kaikki videoiden yhteydessä näkyvät mainokset ja sen lisäksi sovellus osaa myös (käyttäjiensä avulla) tunnistaa videoissa olevat tubettajan omat sponsoriviestit - ja hyppää niiden yli.

Lisäksi YT Vanced osaa toistaa videoita myös taustalla, eli moni on käyttänyt sovellusta myös eräänlaisena köyhän miehen Spotifyn korvikkeena, musiikin toistoon YouTubesta. Muita pieniä ja suuria parannuksia viralliseen YouTuben sovellukseen nähden löytyy läjäpäin: tumma teema on oikeasti musta, säästäen OLED-näytöillä akkua; erilaiset pyyhkäisytoiminnot nopeuttavat sovelluksen käyttöä; sovelluksen avulla voi pakottaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun videoihin, jne. Toimintoja on valtavasti.



Mutta koska sovellus rikkoo jokseenkin kaikkia mahdollisia Googlen YouTubelle asettamia käyttöehtoja, se on luonnollisesti myös äärimmäisen vahvasti laiton. Sovellusta ei olekaan ollut tarjolla Google Play -kaupassa, vaan sovellus on pitänyt ladata YT Vancedin omilta kotisivuilta ja asentaa APK-tiedostona puhelimeen.

Mutta nyt Googlen karvainen koura on ilmeisesti osunut lopullisesti kohdalleen ja kehittäjät ovat kyllästyneet projektiinsa. Vancedin virallisella Twitter-tilillä kerrotaan sovelluksen kehityksen päättyvän nyt ja latauslinkit tullaan poistamaan lähipäivien aikana. Kehittäjien mukaan sovelluksen pitäisi silti toimia ainakin tulevat pari seuraavaa vuotta, kunnes Google muuttaa seuraavan kerran isommin YouTuben toimintatapaa ja rajapintoja.



Tällä hetkellä YT Vancedin latauslinkit ovat vielä toiminnassa ja sovelluksen voi ladata sen virallisilta kotisivuilta. Samalla kannattaa lukea oppaamme APK-tiedostojen asentamiseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.