YT Vanced, vaihtoehtoinen YouTube-sovellus, lopetetaan

1
Petteri Pyyny

Googlen vihaama, käyttäjien rakastama: YouTube Vanced lopetetaan, vielä voi ladata - osaa estää mainokset, toistaa taustalla
YouTube, mutta steroideilla? Android-harrastajien rakastama YouTube Vanced, joka tunnetaan myös nimellä YT Vanced, lopetetaan.

YouTube Vanced on Android-sovellus, joka on ollut Googlen tähtäimessä koko olemassaolonsa ajan. Se tarjoaa kaiken sen, mitä YouTuben käyttäjät haluavat, mutta joista Google saa rahansa. YT Vanced estää automaattisesti kaikki videoiden yhteydessä näkyvät mainokset ja sen lisäksi sovellus osaa myös (käyttäjiensä avulla) tunnistaa videoissa olevat tubettajan omat sponsoriviestit - ja hyppää niiden yli.

Lisäksi YT Vanced osaa toistaa videoita myös taustalla, eli moni on käyttänyt sovellusta myös eräänlaisena köyhän miehen Spotifyn korvikkeena, musiikin toistoon YouTubesta. Muita pieniä ja suuria parannuksia viralliseen YouTuben sovellukseen nähden löytyy läjäpäin: tumma teema on oikeasti musta, säästäen OLED-näytöillä akkua; erilaiset pyyhkäisytoiminnot nopeuttavat sovelluksen käyttöä; sovelluksen avulla voi pakottaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun videoihin, jne. Toimintoja on valtavasti.Mutta koska sovellus rikkoo jokseenkin kaikkia mahdollisia Googlen YouTubelle asettamia käyttöehtoja, se on luonnollisesti myös äärimmäisen vahvasti laiton. Sovellusta ei olekaan ollut tarjolla Google Play -kaupassa, vaan sovellus on pitänyt ladata YT Vancedin omilta kotisivuilta ja asentaa APK-tiedostona puhelimeen.

Mutta nyt Googlen karvainen koura on ilmeisesti osunut lopullisesti kohdalleen ja kehittäjät ovat kyllästyneet projektiinsa. Vancedin virallisella Twitter-tilillä kerrotaan sovelluksen kehityksen päättyvän nyt ja latauslinkit tullaan poistamaan lähipäivien aikana. Kehittäjien mukaan sovelluksen pitäisi silti toimia ainakin tulevat pari seuraavaa vuotta, kunnes Google muuttaa seuraavan kerran isommin YouTuben toimintatapaa ja rajapintoja.Tällä hetkellä YT Vancedin latauslinkit ovat vielä toiminnassa ja sovelluksen voi ladata sen virallisilta kotisivuilta. Samalla kannattaa lukea oppaamme APK-tiedostojen asentamiseen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.