Android 13 kokeiluversio Nokia X20 -kännyköille

Petteri Pyyny

Myös Nokian kännykät liittyivät Android 13 beta-ohjelmaan: ladattavisa nyt yhdelle mallille
Android 13 julkaistaan viralliseen, kuluttajille tarkoitettuun muotoonsa syksyllä 2022. Mutta jo nyt on tarjolla kaikille halukkaille avoin Android 13 beta-ohjelma, jossa tulevan käyttöjärjestelmän kokeiluversiota saa halutessaan testata.

Luonnollisesti beta-versiona olevan käyttöjärjestelmän käytössä ovat omat riskinsä: käyttöjärjestelmä on nimensä mukaisesti edelleen kokeiluversio, eli se sisältää hyvin todennäköisesti bugeja, ongelmia - ja myös puhelimella olevat tiedot saattavat kadota kuin tuhka tuuleen.

Mutta jos haluaa tuulahduksen tulevaisuudesta eikä pelkää riskejä, voi betan asentaa kännykälleen jo nyt, mikäli oma puhelin on tuettujen mallien joukossa.

Jo aiemmin Android 13 ensimmäinen beta on julkaistu kaikille tuen piirissä oleville Googlen Pixel-malleille sekä mm. OnePlus 10 Prolle. Nyt mukaan beta-ohjelmaan on liittynyt myös HMD, joka valmistaa Nokian brändillä myytäviä kännyköitä.Android 13 betam voi asentaa tällä hetkellä Nokia X20 -mallille. Ohjeet betaohjelmaan liittymiselle löytyvät yhtiön sivuilta. Nokia X20 kohdalla painotetaan hyvin vahvasti sitä, että beta on tarkoitettu tässä vaiheessa lähinnä sovelluskehittäjille, jotka haluavat testata sovellustensa toimintaa tulevalla käyttöjärjestelmällä.

Ylläpidämme päivittyvää listaa kännykkämalleista, joille Android 13 on tulossa julkaisunsa jälkeen - ja joille beta on jo saatavilla.

Jos oma kännykkä ei ole vielä betassa mukana, voit kuitenkin tutustua artikkelissamme Android 13 mukanaan tuomiin uudistuksiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.