Koronavilkku-sovelluksen käytöstä luovutaan - sovelluksen voi poistaa puhelimesta

Janne Yli-Korhonen

Koronavilkku-sovelluksen käytöstä luovutaan - sovelluksen voi poistaa puhelimesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedottaa, että Koronavilkku-sovelluksen käytöstä luovutaan 1.6.2022 alkaen. Tästä päivästä lähtien Koronavilkku ei enää varoita altistumisesta tai tallenna tietoja kohtaamisista.

Koronavilkun alasajo aloitettiin huhtikuun aikana, kun sovellukselle tuotiin päivitys, jonka myötä sovellus lakkasi seuraamasta ympärillä olevia Bluetooth-laitteita.

Koronavilkku-sovelluksen voi siis poistaa puhelimesta.

Näin poistat Koronavilkku-sovelluksen:
  • Etsi Koronavillkku-sovellus puhelimestasi
  • Klikkaa ja pidä Koronavilkku-sovelluskuvaketta hetken pohjassa
  • Klikkaa vaihtoehtoa Poista sovellus tai joidenkin Android-puhelimien kohdalla kohtaa Sovelluksen tiedot, jonka kautta sovelluksen saa poistettua


THL:n mukaan syy Koronavilkusta luopumiseen on se, että nykyisen kaltaisessa epidemiatilanteessa Koronavilkun käytölle ei ole enää perusteita. Laajamittaista testaamista ei enää tehdä, joten tartunnasta sovelluksella ilmoittamiseen tarvittavia avauskoodeja ole enää laajasti annettu.Koronavilkku julkaistiin Suomessa 31.8.2020.

Suomalaiset latasivat sovellusta ahkerasti heti julkaisusta lähtien, sillä vain vuorokauden jälkeen sovellus rikkoi miljoonan latauksen rajan. Parhaimmillaan Koronavilkulla oli 2,5 miljoona käyttäjää. Koronavilkku oli yksi maailman käytetyimmistä koronasovelluksista suhteutettuna maan asukasmäärään.

64 000 käyttäjää ilmoitti tartunnastaan sovelluksen avulla.

Vaikka Korovilkku-sovelluksesta luovutaan ja se on nyt täysin turha, sovellus löytyy edelleen sovelluskaupasta. Syy tähän on se, että sovelluksen nimi halutaan pitää varattuna.

THL kertoo, että Koronavilkun budjetti oli 6 miljoonaa euroa, josta lopulta käytettiin 5,1 miljoonaa euroa. EU rahoitti sovellusta noin 150 000 eurolla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.